OTVOREN MOZZART FJUČERS 2010. –

Datum objave: 16.06.2010. // Kategorija: Vesti

TENISKI TURNIR U  BEOGRADU ZA NOVE ŠAMPIONE SRPSKOG TENISA od 14.- 20. juna 2010. TK Olimp

Beograd, 11. jun 2010. - Tradicionalnim Mozzart Fjučers turnirom startovao je serijal od ukupno pet ’’fjučers’’ teniskih turnira u Srbiji za 2010. godinu.

Povodom početka Mozzart Fjučers teniskog turnira, održana je konferencija za štampu u prostorijama TK Olimp. Na konferenciji za štampu govorio je Aleksandar Bolić, direktor turnira i sportski direktor TSS, Dragan Ćirić, gradski sekretarijat za sport i omladinu, Milan Popović, predsednik GO Zvezdara, Zoran Vuletić, zamenik predsednika GO Zvezdara i Dejan Ćirović, izvršni direktor kompanije Mozzart, generalnog sponzora po kome se turnir zvanično i zove. Kao specijalni gosti turnira, konferenciji za novinare su prisustvovali Inspektor Blaža i poznati voditelj Zoran Kesić koji su najavili revijalni meč a koji će biti održan na dan finala turnira 20. juna.

Mozzart Open 2010. je postao tradicionalni „fjučers“ koji četvrto leto za redom ugošćava mlade tenisere iz zemlje i inostranstva. U kvalifikacionom delu će se nadmetati takmičari iz preko 30 država, sa pet kontinenata, a koji će imati šansu da se bore za nagradni fond od 10.000 dolara i vredne ATP poene.

Zahvaljujući zalaganju organizatora, sponzora i domaćina ovog takmičenja Mozzart Open je iz godine u godinu sve jači i kvalitetniji. Prvi nosilac Mozzart Opena 2010. biće Goran Tošić, drugi Aldin Setkić, treći David Savic, a četvrti Ivan Bjelica. „Wild card“ pozivnice za učešće u turniru su dobili Marko Đoković, Danilo Petrović, Ognjen Jovanović i Nebojša Perić.

„Fjučersi su važni za razvoj mladih igrača. Prethodni  Mozzart Futures turnir je ocenjen najvišom ocenom od strane vrhovnih sudija. Veoma je značajno što kompanija Mozzart i u kriznim vremenima prepoznaje svoju ulogu u pomaganju sportu”, izjavio je Aleksandar Bolić, direktor turnira i sportski direktor TSS.

 „Mozzart fjučers turnir omogućava mladim, pre svega domaćim teniserima, da započnu međunarodnu karijeru i osvoje prve ATP poene. Sigurni smo da kroz podršku turniru doprinosimo ukupnom razvoju sporta u Srbiji, a to se u potpunosti uklapa u politiku društveno odgovornog poslovanja kompanije Mozzart“, rekao je Dejan Ćirović, izvršni direktor kompanije Mozzart.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Fjučersi“ su takmičenja na kojima mladi teniseri dolaze po prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ilije Bozoljca. Prvi Mozzart Open održan je 2007. godine, a naziv šampiona poneo je srpski teniser Ivan Bjelica