Srbija bez plasmana na Zimska evropska prvenstva

Datum objave: 04.02.2024. // Kategorija: Selekcije (juniori)
Zimska Evropska prvenstva Evrope biće održana bez nacionalnih selekcija Srbije. Već na startu kvalifikacija eliminisane su obe selekcije do 12 godina. Muška u sastavu Đura Kotur, Lazar Nešović i Nikola Jotić je poražena od Mađarske 3:0. Ženska, u sastavu Anđela Šćopulović, Milica Ćapin i Natalija Antić pala je pred Portugalijom 3:0.
 
Četiri preostale reprezentacije poklekle su u polufinalima kvalifikacionih grupa, nisu izborile plasman na Zimska evropska prvenstva, ali su igrali utešne mečeve za 3. mesto. Dečaci do 14 godina su pobedili 3:0 Luksemburg, a izgubili od Francuske istim rezultatom. U borbi za 3. mesto igrali su u sastavu Luka Kostić, Pavle Stojiljković i Andrija Sadžaković protiv Portugalije i pobedili 2:1.
 
Devojčice do 14 godina u sastavu Ena Ilić, Marija Đukić i Andrea Lola Popović, prvo su savladale Kipar 3:0, a zatim su poražene od Turske u polufinalu 2:1. Za 3. mesto su pobedile Sloveniju 3:0.
 
Dečaci do 16 godina su se za treće mesto borili sa Šveđanima i izgubili 0:2. U sastavu Luka Ćeramilac, Maksim Despotović i Uroš Živković slavili su maksimalnih 3:0 protiv Gruzije, a zatim su identičnim rezultatom poklekli pred Španijom.
 
Devojčice do 16 godina u sastavu Maša Janković, Luna Vujović i Teodora Vlajić, su slavile na startu protiv Slovenki 2:1, poražene su od Poljakinja u polufinalu 3:0, i za 3. mesto su izgubile od Mađarske 2:1.