Srpkinje spremne za bitku u Moskvi

Datum objave: 20.04.2012. // Kategorija: Vesti

POLUFINALE SVETSKE GRUPE A FED KUPA 2012.

MOSKVA 21. I 22. APRIL

RUSIJA - SRBIJA  

OFFICIAL_DRAW_06

Ana Ivanović:

“Što se žreba tiče zaista mislim da možemo da očekujemo promene do samih početka mečeva, pripremićemo se na sve moguće varijante, ali važno je da se fokusiramo sada na nas i našu igru i na našu pripremu, a sutra u hodu da se prilagodimo. Sigurno će biti veoma težak duel, bez obzira sa kim budemo igrali, jer nisu ni malo naivni protivnici pogotovo što igraju na domaćem terenu. Teren je bolji iz dana u dan, što je sigurno dobro, imali smo dva lepa treninga u Areni, prilagodila sam se uslovima, tako da očekujem dobar meč sutra. Danas posle žreba smo uspeli malo da prošetamo gradom, da odemo do pravoslave crkve i Crvenog Trga što je uvek lepo videti“.

OFFICIAL_DRAW_10

Jelena Janković:

„Sutra prva izlazim na teren, ali nije mi bitno da li igram prvi ili drugi meč, važno je da dam svoj maksimum, da izađem i da se borim za svoju zemlju i pokušam da donesem prvi poen. To je jako bitno za našu ekipu i normalno daje samopouzdanje Ani koja će izaći druga na teren, tako da ću dati sve od sebe da donesem taj prvi poen, videćemo, nadam se najboljem i boriću se kao i do sada za svoju zemlju, pa videćemo, ako Bog da da idemo dalje. Igram prvi meč protiv Pavljučenkove, sa njom nikad nisam igrala na šljaci, biće to naš prvi susret na ovoj podlozi. Poznajem njenu igru i znam kako treba da igram protiv nje, vredno sam trenirala poslednjih nedelju dana, spremna sam za ovaj susret i nadam se najboljem“.

OFFICIAL_DRAW_11

Bojana Jovanovski:

„Iskreno nismo očekivali da će staviti Kuznjecovu umesto Kirilenko, ali sa njima se nikad nezna, tako da možemo da očekujemo da će promeniti igračice sat vremena pre mečeva. Mi smo spremni za sve te promene, trenirali smo dosta u poslednjih nedelju dana i mislim da smo spremni za mečeve sa ruskinjama. Puni smo pozitivne energije, verujemo u pobedu, spremni smo da se borimo sutra, a Aleksandra i ja ćemo maksimalno podržati naše koleginice, bićemo svim srcem uz njih sutra i pokušati da dobijemo oba singla, da povedemo 2:0“.

OFFICIAL_DRAW_09

Aleksandra Krunić:

„Iznenadio me je žreb jer sam mislila da će igrati Kirilenko umesto Pavljučenkove, svi smo očekivali da će igrati Kuznjecova, jer ona odlično igra kod kućem, publika je voli, ona voli da igra ispred moskovske publike, ali postoji mogućnost da će i to da promene i da će možda u zadnji momenat staviti Kirilenko. Mi smo spremne za sve opcije od njih četiri, koja god izađe na teren mi smo spremne za svaku taktiku, devojke naše i Ana i Jelena su puno puta igrale protiv svih ruskinja. Spremni smo da navijamo, spremni smo da igramo, sjajna je atmosfera i to je to“!

SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_08

Dejan Vraneš:

„Nije nam bitno ko kada igra, ko je prvi ili drugi. Mislim da ruski selektor taktizira, videćemo da li će zameniti Pavljučenkovu ili Kuznjecovu sa Kirilenko, u svakom slučaju postoji mnogo opcija, ali mi nećemo uopšte time da se opterečujemo. Pripremiću igračice za sve opcije, a videćemo šta će Tarpišćev da odluči, da li će ostaviti ove nominacije koje su bile na žrebu ili će nešto da promeni, a na nama je da se pripremimo za sve moguće opcije“.