Stefan Suvajac tihi gorostas

Datum objave: 24.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

Stefan_Suvajac

Stefan Suvajac podelio je treće mesto sa Subotičaninom Kristijanom Juhasom na Dvoranskom prvenstvu Srbije u konkurenciji do 14 godina. Neuobičajeno visok za svoje godište, rođen u Beogradu 14. marta 2000. godine, svojom visinom već, uteruje strah u kosti rivalima. Počeo je na vreme sa tenisom, sa 7,5 godina u Inđiji, kod trenera Nikole Mirkovića, ali ga je bolest veoma brzo odvojila od reketa Iieniskih terena, da bi se tenisu vratio posle duže pauze. Ponovo je krenuo s treninzima posle dve i po godine i relativno brzo nadoknadio je propušteno. Mnogo je radio, ali trud je počeo da se isplaćuje.

"Sada sam član TK Đukić, a trener mi jer Darko Mađarovski. Ovo polufinale mi je do sada najveći uspeh, gledajući konkurenciju, a prošle godine sam igrao jedno finale na turniru treće kategorije".

Koliko je Stefan posvećen tenisu najbolje govori podatak da svaki dan putuje na relaciji Inđija-Beograd-Inđija.

"Treniram šest puta nedeljno po dva časa tenis (za raspust i svih sedam dana nedeljno) i tri puta nedeljno po 1,5 čas imam kondicione treninge. Učenik sam OŠ Jovan Popović u Inđiji. Računajući put i trening u Beogradu angažovan sam pet do pet i po sati dnevno. Za sada sam odličan učenik i pohađam sedmi razred".

Stefanu je uzor Rodžer Federer.

"Moram da usavršim volej i da poradim na servisu, naročito drugom. Zadovoljan sam postignutim na Dvoranskom prvenstvu, pokušaću da učinim nešto viće na prvenstvu države na otvorenim terenima. Sada ću igrati malo više ETA turnire, a u najskorije vreme putujem na jedan ETA turnir u Italiju".

Nema sumnje da će Stefan nastaviti da napreduje. Po fizičkim predispozicijama ima sve uslove, a kako i koliko je posvećen tenisu, u njegov uspeh ne treba sumnjati.