Tamara Tomić ima jasan cilj

Datum objave: 09.08.2011. // Kategorija: Vesti


Proboj u Top 20

 

tamara_tomic


Devojčica koja je vrlo visoka za svoj uzrast. Rođena je u Beogradu 1997. godine, počela da igra tenis sa šest godina, prvo u TK “Banjica” par godina, onda u TK “Oaza”,
gde je imala veoma uspešnih par godina, a trenutno je u TK “Grin set”, gde radi sa saveznim trenerom Markom Đokovićem.

- Sa devet godina sam počela da se takmičim i, čini mi se, odmah sam shvatila da je to ono što želim i što hoću da radim. Prvo sam igrala na turnirima po Beogradu, a onda sa 11 godina po Srbiji.
Od prošle godine sam krenula da igram ETA turnire po Evropi, naravno u mojoj kategoriji.

Tamara je sve bolja, a ambicije nikad veće.

- Trenutno sam oko 70 mesta na ETA juniorskoj listi i napredujem. Naravno, ambicije su mi da uskoro uđem u Top 20. Postoje neke stvari koje moram da poboljšam.
To se, pre svega, odnosi na ritam igre, na ujednačenosti i kontinuitetu. I da u toku igre sa sigurnošću znam šta u trenutku treba, a šta ne treba odigrati. Moj jači udarac je bekhend,
 igram ga dvoručno, a inače sam levakinja.

Tamara smatra da su levoruki igrači neugodni, jer ih je, srazmerno, malo.

- Verovatno da smo “nezgodni” svojim rivalima. Ja sam se navikla da igram protiv igračica koje igraju desnom rukom. U svakom slučaju, koristim ovu moju prednost kada god mogu.

Čini se da je u ovom uzrastu dva časa treninga optimum, pa je to slučaj i sa Tamarom.

- Da, treniram dva časa tenis i još po jedan sat radim na kondiciji. To mi je, za sada, dosta, mada sam svesna da ću vrlo skoro morati satnicu da povećam.

Učešće na Evropskom i sada Svetskom prvenstvu dalo je priliku našim teniserkama da vide konkurenciju i uporede se. Rezultatski naše devojčice su pokazale ko “gazduje” u Evropi i svetu.

- Videle smo na ova dva takmičenja bezmalo sve najbolje teniserke sveta. Mislim da je konkurencija u ovoj kategoriji do 14 godina jača i od one do 16, pa i 18 godina. Ima dosta igračica našeg godišta,
pa i mlađih tako da će biti veoma zanimljivo u narednim godinama pokazati se i dokazati.

U svakom slučaju Tamara je na dobrom putu. Na neki način, trasirala je sebi karijeru. Na jesen će poći u završni razred osmogodišnje škole. Do sada je dobro rasporedila obaveze u školi i na tenisu.
A kada završi, onda će dobro razmisliti kako i gde dalje. Tenis joj se čini kao izvesna opcija, baš kao i škola koju ne želi da zapostavi. A to iziskuje vanredne napore. Ali, Tamara voli izazove.