Teodora šampionka Dvoranskog prvenstva Srbije do 14

Datum objave: 24.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

finalistkine_i_polufinalistkinje_do_14

Teodora Ristić je još jedan teniski dragulj sa Nišave. Samo pre sedam dana igrala je s velikim uspehom na Dvoranskom prvenstvu Srbije u kategoriji do 16 godina. Stigla je do polufinala, ali je zato sada, u kategoriji svojih vršnjakinja, pokazala i dokazala svoj raskošni talenat. U finalu Dvoranskog prvenstva Srbije u konkurenciji do 14 godina savladala jeTamaru Malešević 6:0, 6:3.  Omalena, puna energije i samopouzdanja, lako je izlazila kao pobednik u duelima sa rivalkama, mada nije imala nimalo lak posao. Kada je u drugom kolu savladala drugog nosioca, Draginju Vuković, nagovestila je da može stići do kraja. U trećem kolu ubedljivo je savladala šestog nosioca, Nevenu Soković, a zatim i nosioca proj pet, Jovanu Samočetu. 

Teodora_Ristic

"Ova godina mi se zaista “otvorila”. Već na Božićnom ETA turniru na TK Crvena zvezda zabeležila sam dobar rezultat. U singlu sam izgubila finale od Olge Danilović, igrala polufinale u konkurenciji parova. Odigrala sam pre nedelju dana ovde polufinale u kategoriji do 16 godina, a sada sam stigla do mog najvećeg uspeha, titule prvaka Srbije u kategoriji do 14 godina".

Teodora je rođena 4. januara 2000. godine, a tenis je ozbiljnije počela da trenira sa osam godina. Učenica je sedmog razreda OŠ Sveti Sava u Nišu, a član je Teniske akademije Živković.

"Ova titula mi je bila cilj. Ostvarila sam zacrtano i sada idem dalje. Ove godine u planu su mi nastupi na ETA turnirima. Trenutno sam rangirana na pedeseto mesto, a želim ove godine da uđem u Top 10 u kategoriji do 14 godina. Igraću u prvom delu godine što više ETA turnira u mojoj kategoriji, a u drugom delu ću igrati i u starijem uzrastu, do 16 godina, a tu mi je cilj da uđem u Top 100".

O teniskom umeću Teodore Ristić brinu treneri Vladimir Aranđelović i Nikola Živković.


Tamara Malešević izuzetan učenik

Malesevic

Tamara Malešević je rođena u Beogradu 26. avgusta 2000. godine. Živi u Inđiji, učenica je sedmog razreda OŠ Petar Kočić i ne samo da je odlična teniserka, već je izuzetan đak – sve petice. Kuriozitet je da je Tamara redovan učesnik republičkih takmičenja u matematici i fizici. Trener joj je Duško Vujnović. Više uspeha imala je na takmičenjima u fizici i matematici, ali je rešila da isti, pa i bolji uspeh ima i na teniskim terenima.

"Ovo mi je, svakako, najveći uspeh u tenisu. Osvojila sam jedan ETA Božićni turnir u dublu na Zvezdi i igrala u četvrtfinalu. Ušla sam među prvih dvesta devojčica na ETA rang listi. Ove godine želim da se više posvetim tenisu. U planu su mi nastupi na najjačim turnirima u zemlji, zaključno sa Državnim prvenstvom na otvorenim terenima, a igraću i na ETA turnirima do 14 i 16 godina".

Tamari je idol Rodžer Federer. Najjače oružje joj je forhend, a smatra da za poboljšanje svoje igre na mreži ima dosta prostora za napredak.