Trijumf Kristine Miletić

Datum objave: 17.01.2013. // Kategorija: Vesti

miletic

Aranđelovčanka Kristina Miletić novi je šampion Srbije u kategoriji devojčica do 14 godina. Ona je u finalnom meču savladala Jovanu Vuković rezultatom 6:4, 7:6(5). Ovim trijumfom, kao i pobedom na Božićnom ETA turniru na TK Crvena zvezda održanom od 1-5. januara, Kristina je na lep način otvorila novu sezonu od koje mnogo očekuje. Dobru formu i odlučnost da uspe, ova izuzetno visoka teniserka (181 sm) osvajanjem titule kao da je sebi dala domaći zadatak za 2013. godinu, da uđe u sam vrh evropskog juniorskog tenisa.

- Neobično sam srećna što sam osvojila ovo prvenstvo, jer mi je to prva šampionska titula na prvenstvima Srbije. Finalni meč nije bio lak. Raduje me što sam izdržala pritisak u drugom setu posle vođstva moje rivalke od 3:0 i 4:1. Ostala sam stabilna i fokusirana i uspela da set dovedem to tajbrejka. No, i u tajbrejku sam gubila 4:2 aIi opet sam se izvukla. To me raduje jer mentalna snaga u tenisu mnogo znači.

zajednicka_devojcice_do_14

Jovana Vuković je, takođe pokazala svoju klasu. I ona je najavila da će u ovoj godini pokazati svoj kvalitet. Odigrala je dva finala u novoj sezoni i oba je izgubila od Kristine Miletić.

- Na Zvezdi sam izgubila treći set u tajbrejku, a sada sam izgubila drugi set iako sam imala prednost. Visoka je, dobro se kreće, ali suština je da sam mnogo grešila. Teško mi je pao ovaj poraz – iskrena je Jovana Vuković.