U BEOGRADU ODRŽANA SEDNICA IZBORNE SKUPŠTINE TSS 2019.

Datum objave: 25.05.2019. // Kategorija: Domaća scena
Petroviću novi četvorogodišnji mandat 
 
Sednica Izborne skupštine Teniskog saveza Srbije održana je u svečanoj sali kompanije „Dunav osiguranje“ (Makedonska 4, Beograd) u subotu (25.05.2019) u konstruktivnoj i radnoj atmosferi, uz prisustvo delegata teniskih klubova svih regiona. Skupštinu je vodio Predsednik ovog najvišeg organa Saveza Milan Jerinkić.
Prvi deo skupštine odnosio se na izveštaj o radu TSS za 2018. godinu koji je podneo Predsednik TSS i UO TSS Mr. Mirko Petrović. Svi izveštaji primljeni su bez dodatnih diskusija, jednoglasno. U veoma kratkom roku prešlo na tačku izbora novog saziva vladajućeg tela TSS za mandat od 2019. do 2023. godine. 
Jednoglasnu podršku dobio je jedini kandidat na mesto predsednika TSS i UO TSS Mr Mirko Petrović kao i na mesto potpredsednika TSS i UO TSS Goran Đoković. Novi mandat na mestu predsednika Skupštine TSS potvrđen je dosadašnjem predsedniku ovog tela Milanu Jerinkiću. 
Od ukupnog broja klubova koji broji Skupština TSS (175), Izvršnoj sednici prisustvovalo je 104 kluba sa svojim delegatima koji su za nepuna dva sata sve tačke dnevnog reda usvojili jednoglasno. Skupština je protekla u izuzetno konstruktivnoj atmosferi, iznešene su nove ideje (organizacija tenis 10 škola i pripreme reprezentativaca širom Srbije udruženim snagama klubova domaćina i samog TSS, uključenje tenis 10 programa u osnovne škole Srbije kao fakultativnu nastavu u kojoj će učestvovati i klubovi kroz angažovanje njihovih trenera..) čijom realizacijom bi došlo do boljeg rada klubova, regiona i novom procvatu tenisa u Srbiji.
 
Na kraju Izborne skupštine dodeljene su specijalne zahvalnice za rad i razvoj tenisa u Srbiji: posthumno Branislavu Vučetiću, kao i Neši Puziću i Đorđu Motoku. 
 
Odmah nakon Izborne skupštine TSS održana je i prva sednica novog saziva Upravnog odbora TSS na čelu sa predsednikom Mr Mirkom Petrovićem i utvrđeni su novi pravci rada, poslovanja i delovanja u razvoju tenisa u Srbiji.