Završen treći teniski memorijal „Anastasija Beba Stajić“

Datum objave: 03.10.2018. // Kategorija: Domaća scena
Nevena i Stefan na pobedničkom postolju 
 
Na terenima teniske akademije „Bogdan Obradović“  održan je treći memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“. Ovaj memorijal prvi put organizovan je 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni. Organizuje se u spomen na tragično preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić  koja je život izgubila u saobraćanoj nesreći 2014. godine u Beogradu i sa ciljem da se ovaj ne mili događaj nikada ne ponovi, da se Beba nikada ne zaboravi i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna za mnoge živote, da prekine mlade živote kao što je bio i slučaj sa Anastasijom.
Kako prošle tako i ove godine turnir se igra u konkurenciji do 18 godina, prvi put I kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije, na terenima teniske akademije „Bogdan Obradović“  u Beogradu. 
U konkurenciji juniorki pobedu je odnela Nevena Kolarević koja je u finalu bila bolja od Simone Maksimović 6:1, 6:0. U polufinalu Nevena je pobedila Jovanu Cvetković 6:1, 6:1, dok je Simona savladala Milicu Radunović 6:4, 6:3. 
Kod juniora naslov šampiona poneo je Stefan Spasojević koji je u finalu bio bolji od Filipa Stipića 6:2, 6:0. U polufinalu Stefan je pobedio Đorđa Kurčubića 6:3, 3:6, 6:2, dok je Filip savladao Dušana Obradovića 6:4, 4:6, 7:6(2). 
Turnir je ove godine podržao i iza njega stao i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Bogdan Obradović.
„Pre tri godine Goran Stajić, otac tragično preminule Bebe izneo je predlog Teniskom savezu Beograda da se krene sa organizacijom memorijala, što je odmah prihvaćeno i dogovoreno da turnir iz godine u godinu raste, dobija na značaju i da za koju godinu postane međunarodni – ITF turnir do 18 godina. Sva tri turnira okupili su veliki broj takmičara, ove godine preko 100, turnir je obilovao dobrim, kvalitetnim mečevima. Glavni cilj ovog turnira je da očuvamo sećanje na Bebu, na anđela kakav je ona bila i da prenese poruku, da anđeli nikada ne umiru, da su uvek deo nas, ali i da pozovemo decu da se sklone sa ulica, da idu na sportske terene, da se bave sportom. Za decu i mlade sport predstavlja izvanrednu vaspitno – socijalizacijsku aktivnost kroz koju u ranoj dobi uče razne detalje koji će im pomoći u raznim životnim situacijama. Bavljenje sportom podstiče navike zdravog življenja, poboljšava društvenu aktivnost, uči disciplini i timskom radu, usvajanju moralnih vrednosti“ – zaključio je Obradović.