Zimonjić šampion Vimbldona 2022. u miks dublu 35+

Datum objave: 13.07.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Srpski kralj dublova Nenad Zimonjić, dugogodišnji vladar svetske rang liste u igri parova i član svetske teniske elite, proslavljeni teniski reprezentativac i selektor, nosilac Dejvis kup nagrade za izvrsnost, osvajač Dejvis kupa 2010. sa selekcijom Srbije, ponovo je zablistao na velikoj sceni gren slem takmičenja u Londonu. 
Zimonjić je na Vimbldonu 2022. učestvovao u konkurenciji miks dublova u kategoriji 35+ u paru sa koleginicom iz Francuske Marion Bartoli. Oboje bivši šampioni najprestižnijeg teniskog takmičenja sveta, zablisati su i u njihovom povratku na londonsku travu gde se nisu dugo takmičili i briljantnim partijama, u kojima su za rivale imali takođe pisce istorije “belog sporta”, stigli do pobedničkog postolja. 
Do trofeja u miks dublu u konkurenciji 35+ Zimonjić i Bartoli su u finalu bili bolji od Toda Vudbridža i Kare Blek sa 7:6, 6:1. Tokom turnira nanizali su pobede nad Goranom Ivaniševićem i Meri Pirs, Gregom Rusedskim i En Kjotavong, Markom Vudfordom i Ivom Majoli. 
Zimonjić je za Srbiju u nacionalnom dresu igrao punih 26 godina, odigrao je 73 meča, zabeležio 43 pobede, uz Dejvis kup osvojio je i tri Svetska kupa (2 kao igrač/selektor, a 2020 kao selektor).
U karijeri je osvojio 54 ATP titule sa 16 različitih partnera, odigrao je i još 37 finala, osvojio osam gren slem turnira (od toga tri titule na Vimbledonu), dve titule na prestižnom završnom Mastersu gde učestvuje najboljih 8 timova sveta, učestvovao četiri puta na  Olimpijskim igrama.