У Чаиру без дилеме – победа

Datum objave: 07.02.2012. // Kategorija: Vesti

NIS_Davis_cup_tim_Srbije_Cair_smanjena
На прес конференцији српског  Дејвис куп тима, одржаној данас у Чаиру (Ниш) селектор и играчи су били једногласни када је у питању коначни победник четвртфинала овог реномираног такмичења. А како и не би када смо пре две године освојили „салатару“, када у својим редовима имамо асове попут Јанка Типсаревића, Ненада Зимоњића, Виктора Троицког, када су у екипу Илија Бозољац и млади, али све бољји Душан Лајовић. Без обзира што неће играти најбољи тенисерт света Новак Ђоковић, оптимизам не мањка. Први се новинарима „препустио“ селектор Богдан Обрадовић.

- Прво да kaжем НИС Дејвис куп тим честита Новаку Ђоковићу на изузетном успеху. Сви смо гледали синоћ пренос и навијали смо за њега. Драго ми је што играмо овде у Нишу, пред публиком која је годинама присуствовала великим остварењима нашег спорта.Тререн је изванредан. И ми ћемо овог викенда бити на висини, играћемо максимално концентрисано, озбиљно и ни једног тренутка нећемо допустити да потценимо противника. Ми јесмо фаворити, али у овој Светској групи нема слабих противника. Чињеница је да нас не могу изненадити јер смо играли пре две године, знамо се добро. Швеђани су озбиљан тим, без обзира што им не игра најбољи играч Содерлинг, али у тој чињеници смо на истом.
NIS_Davis_cup_tim_Srbije_Cair_smanjena5
На питање новинара да ли од нишке публике очекује пуну подршку, селектор је одговорио.
"И да још додам, честитам девојкама на успеху и пласману у полуфинале Фед купа. Надам се да ће са Јеленом и Аном моћи и до финала. Ово је сјајна хала, терен је изванредан и ја, као и играчи очекујем да ће подршка бити изузетна, јер нишка публика зна да бодри, да подигне играче када је најпотребније. Зато се и радујем избору Ниша за овај четвртфинални меч – рекао је Обрадовић.
Јанко Типсаревић је изнео занимљив податак када је у питању избор хале „Чаир“.

NIS_Davis_cup_tim_Srbije_Cair_smanjena2

- Искрено, Виктор и ја смо инсистирали да играмо у Нишу. Водили смо се управо чињенициом да одемо у град који има јаку спортску традицију, који има изузетну пзублику и који је по свему заслужио да се у њему одигра једно овако значајно такмичење.Јако ми је драго што се ова манифестација одржава у Нишу. Био сам пре петнаестак година овде и сада видим да је хала изванредна. Ми, практично, крећемо у нови поход ка титули у овом такмичењу, и Ниш је прави избор.
Виктор Троицки је сигуран да ће атмосфера бити изузетна и да ће им много помоћи да остваре циљ, а то је тријумф над селекцијом Шведске.
- Одржали смо само два тренинга и све је фантастично. Хала је јако лепа, а амбијент какав се само пожелети може. Хотел је сјајан, мало је Ниш завејан, али ми ћемо играти на победу. Како смо чули, хала је распродата и биће пуна, а на нама је да одиграмо максимално и да забележимо тријумф који ће нас приближити новој шанси да освојимо поново овај трофеј.

NIS_Davis_cup_tim_Srbije_Cair_smanjena4

Ненад Зимоњић је истакао да су Швеђани опасан противник.

- Лепо је играти овде. Терен је фантастично урађен. Швеђани имају изузетног дубл играча Линдстрема који је десети на свету, имају играче који су слабије рангирани на АТП листи, али ово такмичење је посебно и морамо заиста да одиграмо максимално озбиљно ако мислимо да победимо. А победићемо!
Ика Бозољац је староседелац у екипи. Као искусан репрезентативац пожелео је срећу дебитанту Душану Лајовићу.
- Желео бих да се захвалим селектору на позиву и да пожелим добродошлицу новом члану Душану Лајовићу. Ко год буде играо играће срцем и мислим да ћемо стићи до те три победе неопходне да одемо у полуфинале.

Душан Лајовић вредно тренира и ужива у друштву искуснијих.

- Захваљујем се селектору на позиву и велика ми је част да будем у тиму који је освојио Дејвис куп и то са оваквим играчима. Ово је велико искуство за мене, моћи ћу много да научим и надам се да ћемо савладати Шведску.