Bili Džin King kup selekcija Srbije sezonu 2023. kreće iz Antalije

Datum objave: 13.03.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Teniska akademija Megasaraj u turskom letovalištu Antalija ugostiće 11 ženskih teniskih reprezentacija od 10. do 15. aprila u okviru takmičenja I grupe Evro-afričke zone 2023. gde će se za plasman u plej of za ulazak u kvalifikacije za plasman u Svetsku grupu boriti i najbolji tim Srbije. 
Bili Džin King kup I grupe Evro-afričke zone u Antaliji biće odigran po round robin sistemu. Pored Srbije u dve grupe od kojih će jedna brojati pet i druga šest timova takmičiće se i nacionalne selekcije: Bugarske, Hrvatske, Danske, Egipta, Mađarske, Letonije, Holandije, Norveške, Švedske i domaćina, Turske.
 
Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuje prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman Svetsku grupe, a dve poslednjeplasirane ispadaju u II grupu Evro-afričku grupu.
 
Selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Dušan Vemić odlučio se da boje naše zemlje na ovom takmičenju brane: Aleksandra Krunić (119. na WTA listi u singlu), Olga Danilović (143), Lola Radivojević (279), debitantkinja u BJK kup timu Srbije Mia Ristić (407) i Katarina Kozarov (488).