Danas nam je divan dan…

Datum objave: 10.02.2012. // Kategorija: Vesti

110272_BigPicture
Drugi meč dana u susretu Dejvis kup reprezentacija Srbije i Švedske u niškoj hali Čair odigrali su Viktor Troicki i Mikael Ridersted. Viktor je slavio dvostruko.
Prvo je savladao protivnika i Srbiji doneo sigurno vođstvo od 2:0, a onda je cela hala otpevala rođendansku pesmu za Viktorov 26. rođendan.
- Hvala svima na ovoj i ovakvoj čestitki. Zaista neverovatan osećaj. Neobjašnjivo. Naježio sam se sav kada sam čuo da svi pevaju rođendansku pesmu. Zbunio sam se.
Nisam znao kako da reagujem. Da kažem i da mi je devojka napisala divnu poruku…Nikad lepšu proslavu nisam imao i pamtiću celog života. Uz to, i sam sebe sam častio pobedom posle malo muka.
Poveli smo sa 2:0 i nadam se da ćemo sutra, posle igre parova, meč privesti kraju, odnosno da ćemo već u subotu da budemo pobednici.
Viktor je imao sjajnu priliku da slavi u tri seta. Perfektno je odigrao dva, imao čak četiri meč lopte, ali je na kraju prolongirao trijumf i morao je da uđe u četvrti set.
- Neverovatno, identičan meč smo nas dvojica odigrali u Švedskoj. Kao da je preslikan. U nekim trenucima mi se činilo da sanjam. Vodio sam 2:0 i danas, prošli meč sam kontrolisao i taj treći meč i izgubio.
Sada se to ponovilo. Četiri meč lopte nisam iskoristio. Igrao sam defanzivno, onako pasivno. Čekao sam da protivnik pogreši. A on se razigrao. Neverovatno šta je sve pogađao. Odigrao je zaista sjajno
i ja ništa tu nisam mogao da učinim. Jednostavno sam ga vratio u meč. Moram priznati da sam malo imao i tremu. Kakve je sve udarce izveo. Na najbolji način je iskoristio tu moju defanzivu. Srećom,
u četvrtom setu sam se vratio, a on nije izdršao da igra i dalje tako kvalitetno, s takvim udarcima i s tom jačinom i preciznošću. Na kraju, smatram da sam sasvim zasluženo dobio taj četvrti set.
Što se tiče proslave rođendana, Viktor nema vremena da slavi i da se opusti.
- Moram da kažem da mi je publika uveličala ovaj dan. Bila je izvrsna, bodrila nas je na pravi način, hala je fantastična, a što se tiče proslave, prvo da mi dobijemo ovaj meč, a onda ćemo slaviti.
Ne znam koliko ću ja biti u stanju da proslavljam rođendan jer me iduće nedelje čeka turnir u Roterdamu.Neću smeti da se previše opustim, ali sigurno je da će biti nekog slavlja.
Selektor Bogdan Obradović, naravno, bio je prezadovoljan rezultatom posle prvog dana, ali priznaje i da ga je očekivao.
- Pre svega da čestitam igračima na igri i vodjstvu, bez obzira što smo ovaj rezultat, realno, očekivali. I treba da pobede jer svi znamo kolika je razlika u rejtingu između naših i švedskih igrača.
I pored toga bili su vrhunski i do kraja koncentrisani. Ono što je bitno, kada igrate za svoju zemlju, onda imate neko posebno opterećenje. Oni su uspeli da izdrže taj pritisak, jer Švedjani u ovom meču
nisu imali šta da izgube i u meč su ušli mnogo rasterećenije. O Jankovom meču nema šta da se kaže, sve je bilo kako treba. Medjutim, Ridersted je pokušao jakim udarcima i rizičnom igrom da sruši
Viktorovo samopouzdanje. Jedino što je uspeo je da natera Viktora da igra četvrti meč. Viktor se vratio na najbolji mogući način.
Na pitanje o dublovima Obradović je rekao.
- Nema tu nikakvih promena. Ono što sam rekao toga se i držim. Dakle, igraće Nenad i Janko koji se dobro oseća, odigrao je samo tri seta i nije umoran. Moram da naglasim da imamo prednost u dublu
već zbog činjenice da imamo jednog od najboljih igrača parova u istoriji tenisa i Janka i, naravno, vetar u leđa, a to je vođstvo od 2:0 tako da ćemo igrati daleko opuštenije. Što se tiče poslednjeg dana,
Viktor je izrazio želju da igra jer bi mu to bio dobar trening pred turnir u Roterdamu, a svakako da će, kao što sam najavio, igrati i Lajović, kako bi stekao iskustvo.
Mikael Ridersted nije bio preterano tužan. Kao da je očekivao poraz. Ipak, smatra da je imao i on svoje šanse.
- Moram da kažem da sam imao relativno dobar početak meča, možda ne baš toliko dobar kako sam očekivao. Međutim, kasnije sam popravio svoju igru , sredinom meča, tačnije na kraju trećeg  seta
kada sam uspeo da napravim brejk i dobijem set. Ubuduće, ukoliko želim da pobedim igrača kao što je Viktor moraću u tim mečevima da igram dobro mnogo duže i mnogo kozistentnije.
Tomas Enkvist, bivši reprezentativac Švedske, sada selektor.
- Naravno da sam prilično razočaran jer je rezultat posle prvog dana 2:0 za Srbiju. To ne znači da neću čestitati srpskom timu na odlično odigranim mečevima. Što se tiče prvog meča nema potrebe trošiti reči,
a u drugom smo imali nekoliko šansi da meč produžimo, a onda i da ga uvedemo u neizvesnu završnicu. Nije nam uspelo i s toga treba da budemo spremni za sutra. Da u dublu osvojimo taj jedan poen
kako bismo i u nedelju ostali u konkurenciji.