Đuriću šampionski trofej u Boliju Sur Meru

Datum objave: 22.04.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije i 13. teniser planete u ovoj konkurenciji, Branko Đurić nastavio je šampionski niz u 2023. Nakon osvajanja ITF juniorskih trofeja u Kairu, Kazablanci i finala u Kairu, Đurić je upisao novi trofej u svoju bogatu kolekciju. 

Novi trijumf Branko je ostvario u fransukom mestu Boliju Sur Mer, takmičenju iz serije J300 gde je u finalu savladao Estonca Olivera Ojakara 4:6, 6:3, 6:3. Ovim uspehom mladi as Srbije vratiće se u top 10 juniora sveta kada izađe nova rang lista. Reprezentativac Srbije jedan je od glavnih favorita za osvajanje juniorskog gren slem takmičenja u Parizu, Rolan Garosa 2023, igrač čije vreme tek dolazi i koji je jedan od glavnih aduta srpskog tenisa u budućnosti. 

"Zadovoljan sam učinkom, formom, rezultatima, svim apsketima moje igre na terenu i kako se osećam na njemu. Odigrao sam jako dobre i kvalitetne turnire, osvojio velika takmičenja. Ušao sam među deset na svetu juniora i osećam da je vreme za novi iskorak i veliki rezultat na nekom od narednih gren slemova. Volim šljaku, ovogodišnje trofeje sam osvojio na ovoj podlozi i verujem da mogu do odličnog rezultata na Rolan Garosu koji je pred nama. Nastavljam da radim, posvećen sam pozivu koji sam izabrao i idem ka ciljevima koje sam sebi postavio. Strpljivo, uz puno rada, verujem da će se sve kockice sklopiti i da ću juniorsku karijeru završiti na mestu broj 1 svetske rang liste" - zaključio je Đurić.