Srbija u minusu posle prvog dana protiv Rumunki

Datum objave: 10.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Air Serbia Bili Džin King kup reprezentacija Srbije ima zaostatak od  2:0 posle prvog dana plej-of meča sa Rumunijom u Kraljevu. 
 
Najmlađa reprezentativka AIR Serbia Bili Džin King kup tima Srbije, Mia Ristić, poklekla je posle velike borbe u dva seta pred iskusnijom Rumunkom Elenom - Gabrijelom Ruse - 7:6 (7:2), 6:3.
 
Velika drama i čak šest brejkova viđeno je u prvom setu, ali je mlada srpska reprezentativka platila danak neiskustvu u taj-breku, koji je Rumunka rutinski privela kraju.
 
 
- Ostavila sam sve na terenu. Trudila sam se maksimalno. I bilo je napeto, ali je presudilo iskustvo protivnice. Nadams e posle nekoliko ovakvih mečeva imaći i ja dovoljno iskustva - poručila je Mia Ristić.
 
I nastavak meča počeo je brejkovima, prva ga je napravila Srpkinja i čak i osigurala, ali tada na scenu stupa Ruse, i direktnim poenima lako lomi otpor neiskusnije protivnice.
 
 
Drugi meč je doneo mnogo neizvesnosti i odličan tenis. Nažalost, Aleksandra Krunić nije uspela da iznenadi Žaklinu Kristijan - 5:7, 4:6. Iako je igrala dobro, toliko da se nije videlo koliko je pauzirala ove sezone, presudila je brejk lopta više u korist Rumunke.
- Iako bih sebi mogla svašta da kažem zbog poraza, jer ne volim da gubim, naročito u reprezentaciji Srbije, mislim da sam odigrala dobar meč s obzirom na okolnosti. Nisam imala padove, koji su svojstveni za mečeve posle povratka iz povrede, tako da se sada okrećemo sutrašnjim mečevima, verujemo u sebe i srećna sam što sam deo reprezentacie - poručila je najiskusnija reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić.
 
U drugom setu je viđena velika borba, bilo je poena i za uzdahe publike, koja se probudila i zdušno bodrila Aleksandru, ali je i taj deo meča Kristijan rešila u svoju korist.
 
- Mia Ristić je igrala odlično, ali je platila danak neiskustvu u duelu sa Ruse, naročito u završnici prvog seta. Aleksandra i Ćaklina su igrale sjajan meč, u kome je Rumunka opravdala mesto među 100 najboljih na planeti. Sledi nam analiza i da odredimo najbolji mogući sastav za naredne mečeve. Sutra je novi dan - poručio je selektor Vemić.