Izvučen žreb za glavni turnir drugog gren slema u sezoni - Rolan Garosa

Datum objave: 26.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Naredne dve nedelje epicentar najboljih teniskih mečeva i najboljih takmičara u ovom sportu na svetu biće Pariz i Otvoreno prvenstvo Francuske. 

Izvučen je žreb za Rolan Garos 2017. u kome će Srbija ima četiri predstavnika u muškom singlu: Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Dušan Lajović. 

Kod žena predstavljaće nas Jelena Janković. Plasman u glavni žreb nije uspela da ostvari naša Aleksandra Krunić koja  je igrala finale kvalifikacija protiv Ukrajinke Kozlove i izgubila 6:3, 3:6, 3:6. 

Voljom žreba Novak Đoković će u prvom kolu odmeriti snage sa Špancem Marselom Granjolersom, Viktor Troicki će se boriti protiv Rusa Jevgenija Donskoja, Janko Tipsarević protiv Portugalca Žoao Souse, Dušan Lajović će igrati sa Brazilcem Tomažom Belučijem. 

Ukoliko zabeleže pobede na startu takmičenja na pariskoj šljaci Novak i Janko će igrati jedan protiv drugog u drugom kolu drugog gren slema u sezoni. 

Naša najbolja teniserka Jelena Janković u prvom kolu sastaće se sa Holanđankom  Ričel Hogenkamp, u drugom kolu je očekuje bolja iz susreta Mertens (BEL) - Gavrilova (AUS).