Jovana Jakšić izborila kvalifikacije za Vimbldon

Datum objave: 26.05.2013. // Kategorija: Vesti
jovana_jaksic_indonezija
Mlada teniserka Srbije Jovana Jakšić nastavlja sa žetvom trofeja na profi sceni. Jakšićeva je osvojila treću titulu u 2013. u singlu na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara, ovaj put u Tarakanu. Jovana je briljirala tokom celog turnira, u samom finalu bez titule ostavila je predstavnicu Kine Ting Li 6:3, 6:2.
Trenutno je na 251. mestu WTA liste, ali kada se dodaju poeni koje je zaradila trijumfima u Indoneziji Jakšićeva će ući u 200 na WTA listi.
Jovana je u Tarakanu osvojila 13. trofej u karijeri, a pre sedam dana pobedu je slavila na turniru u Balikpapanu.
IMG-20130526-WA001
"Zaista nosim lepe utiske sa oba turnira iz Indonezije, organizacija i atmosfera je bila odlična. U početku sam malo imala problema sa adaptacijom, zbog vremenskih uslova jer je temperatura visoka i velika je vlažnost vazduha. Veoma sam zadovoljna svojom igrom i trudila sam se maximalno da što manje vremena provodim na terenu upravo zbog tih vremenskih uslova. Ni na prvom ni na drugom turniru nisam izgubila set. Jako sam srećna jer će mi ova osvajanja omogučiti ulazak u 200 najboljih, biću oko 187. mesta na WTA listi, a takođe i prvom titulom u Balikpapanu sam obezbedila kvalifikacije Vimbledona. Cilj mi je da ovu godinu završim u 150 najboljih na WTA listi" -
zaključila je Jakšićeva koja se nakon trijufa u Indoneziji vraća kući u Beograd i zajedno će sa trenerom odlučiti da li će pre Vimbldona učestvovati na nekom od turnira.