Air Serbia Dejvis kup tim Srbije u polifinalu Dejvis kupa

Datum objave: 23.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa posle trijumfa nad Velikom Britanijom 2:0. Trijumf su sa dve pobede u singlu doneli Miomir Kecmanović i Novak Đoković.
 
Povela je AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije 1:0 protiv Britanije, pošto je Miomir Kecmanović savladao Džeka Drejpera 7:6 (7:2), 7:6 (8:6).
 
Fantastičnom, zrelom igrom, doveo je sigurnog Britanca do tačke pucanja u taj-brejkovima, iako je imao šansu da meč reši i pre završnog gema po setovima.
 
Posle meča je jednom rečju ocenio AIR Serbia tim Srbije:
- Legendaran!
 
A, i sama partija je bila legendarna.
- Meč je bio jako naporan i izjednačen. Uspeo sam da ostanem miran, i skoncentrisan u bitnim momentima. Iako je protivnik odlično servirao, uspeo sam da odgovorim na takvu igru i da donesem željeni poen reprezentaciji - poručio je Miomir Kecmanović posle meča.
 
Najbolji teniser sveta svih vremena, Novak Đoković samo je nastavio u svom stilu protiv Kamerona Norija - 6:4, 6:4. Nije se dao lako Britanac, provocirala je srpskog šampiona i publika, ali je ponovo najbolji teniser sveta pokazao kako se bori u dresu sa državnim grbom idoneo plasman u polufinale Dejvis kupa, AIR Serbia timu Srbije.
 
- Drago mi je što izgledam sveže, ali iskren da budem, nisam svež. To je i očekivano, uzevši u obzir broj mečeva u poslednje vreme. Igram možda i najbolji tenis ikada, jašem na talasu samopouzdanja. Uvek je dodatna motivacija igrati za zemlju, deo mene se raduje odmoru i tome da ostavim reket, ali ne mogu sada da uživam u tim mislima, već treba da igram najbolje što mogu i da pobeđujem - poručio je Novak Đoković.

Borba za finale AIR Serbia tima Srbije i Italije na programu je u subotu u 12 časova