NIS Fed kup tim Srbije: Glad za pobedama ruši Češku

Datum objave: 31.10.2012. // Kategorija: Vesti

PRE_DRAW_PRESS_03

PRAG, 31. Oktobra 2012.

Danas je održana pre-draw konferencija NIS Fed kup reprezentacije Srbije u press centru O2 Arene (Prag) gde će se naše devojke 3. I 4. novembra 2012. protiv Čehinja boriti za trofej.

PRE_DRAW_PRESS_01

NIS Fed kup reprezentativke Srbije Ana Ivanović I Jelena Janković istakle su danas da je glad za pobedama veliki motiv nacionalnog tima u finalu FED kupa protiv Češke i da ključ okršaja za trofej leži u mečevima singla.

Ana Ivanović navela je da očekuje teške mečeve i veliku borbu na terenu.

PRE_DRAW_PRESS_09

"Veoma sam srećna i ponosna što smu uspele da se plasiramo u finale. Pritisak postoji veliki i sa jedne i druge strane. Želimo da odigramo dobro prvenstveno za naš tim i našu zemlju, da ponovimo uspeh koji su postigli momci u Davis cupu i nadam se da imamo istu podršku iz Srbije kao što su i momci imali. Specifična je situacija, jer igramo protiv dve levoruke teniserke, što je velika slučajnost, obzirom da ih nema puno na WTA takmičenjima. Mi imamo levorukog sparing partnera i pripremićemo se najbolje što možemo. Imamo borbenost i dobru podršku sa klupe, što nam puno znači i ne predajemo se do poslednjeg momenta. Svaki meč je različit, moramo da se fokusiramo i da damo sve od sebe", rekla je Ivanovićeva.

PRE_DRAW_PRESS_10

"Veoma smo motivisane i inspirisane da osvojimo titulu, gladne smo pobede. To nas vuče napred i pomoći će nam u finalu da napravimo korak ka tituli. Ključ duela je u singlu, mi smo tu veoma jake, daćemo sve od sebe da odigramo najbolje. Pritisak je na svima nama, to je normalno u sportu, nećemo previše razmišljati o tome,  skoncentrisaćemo se na svoju igru. Borićemo se za svaki poen, da na kraju vikenda obradujemo narod i donesemo titulu u Srbiju", istakla Jankovićeva.

Selektor NIS FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš naveo je da je najvažniji odličan timski duh i pozitivna atmosfera.

PRE_DRAW_PRESS_14

"Devojke su izuzetno motivisane za ovaj meč i sigurno će dati sve od sebe da pobedimo. Mislim da će svaki meč biti veoma važan. Ono što je bitno je da što bolje odigramo prvog dana.  Ipak, do sada smo više puta dokazali da i bez obzira na rezultat prvog dana, nema predaje. Pokazali smo da možemo i da imamo kvalitet da uspemo", naveo Vraneš.

Vraneš je dodao da pripreme za finale, koje se igra u subotu i nedelju, idu normalnim tokom i da devojke sve bolje osećaju podlogu u Pragu.

Bojana Jovanovski ocenila je da Srbija može do istorijskog rezultata u Pragu.

PRE_DRAW_PRESS_12

"Pred nama je težak rival i branilac titule. Nije nam prvi put da smo pred zidom koji je skoro pa nemoguće preskočiti. Iako su domaćini i aktuelni šampioni, sigurna sam da možemo do pobedničkog pehara jer je ovo naša godina. Prošli smo trnovit put do finala, verujem da ćemo se iz Praga vratiti okićene zlatom", poručila je ona i dodala da joj je duel sa Čehinjama najvažniji trenutak u karijeri.

Njena koleginica Aleksandra Krunić istakla je da je Srbija ekipa koja može da pobedi svakog rivala.

PRE_DRAW_PRESS_13

"Kvitova nam je najteži protivnik. Ključ svega je atmosfera u timu. Mnogo zavisi od naših devojaka, imamo dve bivše prve igračice sveta koje mogu da dobiju bilo koga. Ne razmišljam o dublu, važno je da ih prvo dobijemo u singlu", zaključila je Krunićeva.

Žreb za finale Fed kup meča 2012. Biće održan u Pragu u Gradskoj kući u petak 02.11.2012. sa početkom u 12 časova.