Petra vicešampionka singla, Oparnica šampion dubla Tempo Company Opena 2021.

Datum objave: 25.04.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniski klub Đukić iz Beograda bio je domaćin Tennis Europe takmičenja u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake u obe konkurencije, singl i dubl. 

Najbolji rezultat od svih predstavnika Srbije u singlu ostvarila je Petra Konjikušić koja je osvojila naslov vicešampiona. U borbi za tron Petra je izgubila od prvog nosioca ovog takmičenja Kazahstanke Zare Darken 6:2, 6:3. Polufinalni meč Petri je kod rezultata 7:5 nakon prvog seta predala Slovakinja Mia Pohankova, dok je Zara bila bolja od predstavnice BiH Lane Petković 6:1, 6:1. 

Titulu u muškom dublu za Srbiju je osvojio Aleksa Oparnica u paru sa kolegom iz Švajcarske Nikolom Đošićem. Oni su u finalu bili bolji od prvih nosilaca ovog takmičenja, gfrancusko-nemačkog para Andres, Pade 7:5, 6:3. 

U muškoj konkurenciji do velikog slavlja stigao je Švajcarac Nikola Đošić pobedivši u finalu drugog nosioca Francuza Romana Andresa 6:4, 7:5. Prvog nosioca iz Nemačke Maksa Padea u polufinalu Đošić je savladao rezultatom 6:2, 6:0, dok je Francuz Roman bio bolji od našeg Ognjena Jagrovića 7:6(4), 6:1. 

U konkurenciji ženskih dublova pobedu su odnele devojčice koje su bile postavljene za prvog favorita, kazahstansko-nemački par Zara Darken, Nastasija Nesterović. One su u borbi za šampionski pehar pobedile slovačku kombinaciju Kastakovu, Krockovu 6:3, 6:3.