PRVI DAN PRIPREMA U ARENI ZA MEČ DAVIS CUPA SRBIJA - ARGENTINA

Datum objave: 13.09.2011. // Kategorija: Vesti

SERBIA_TEAM_11
 


MEČ POLUFINALA SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2011. ( SRBIJA - ARGENTINA OD 16. DO 18. SEPTEMBRA 2011, ARENA, BEOGRAD)

U beogradskoj Areni danas (12.09.2011) su počele pripreme Davis cup reprezentacija Srbije i Argentine uoči meča polufinala Svetske grupe 2011.
Prvi su na teren izašli i probali podlogu u 9 časova srpski reprezentativci Troicki i Bozoljac, usledio je trening argentinskih igrača Del Potra i Nalbandijana, dok su popodnevni trening imali Tipsarević, Zimonjić i Troicki, kao i argentinski reprezentativci.

 

 

Janko Tipsarević:

 - Imao sam već dve terapije sa fiziotarapeutom našeg tima Dušanom Mitrovićem. Nije ništa ozbiljno kao što se činilo u prvom trenutku, nisu popucala vlakna,  samo je mišić bio napet tokom meča u Njujorku. Danas ću imati prvi trening nakon četvrtfinala u Njujorku i videćemo kako će se ponašati povreda. Argentina ima izuzetno jak tim. Za njih je Davis cup veoma važno takmičenje i čudno je da tako velika teniska nacija nije nikad osvojila “salataru”. Del Potro i Nalbandijan su izvanredni igrači i iako nisu u najboljoj formi opasni su, naročito Nalbandijan za koga mislim da mu je veći san da osvoji Davis cup od osvajanja gren slem titule.

Viktor Troicki:

- Novak, Janko i Nenad su u sjajnoj formi i imaju odlične rezultate, ja sam odigrao poslednja dva turnira ispod očekivanja, ali sam se oporavio i sada se osećam sjajno, spreman sam za meč sa Argentincima i ako dobijem šansu da igram daću sve od sebe kao što uvek daje kad igram za svoju zemlju. Pratili smo poslednjih meseci formu i igru Argentinaca. Činjenica je da njima više odgovara šljaka iako su postizali i postižu odlične rezultate i na tvrdoj podlozi. Nalbandijan jeste bio treći na svetu, ali nije više u onoj vrhunskoj formi, ipak je i
dalje velika pretnja i moramo biti oprezni. Imamo kvalitet, imamo i prednost domaćeg terena, u Areni nismo izgubili meč i nadam se da će se tradicija nastaviti i nakon meča sa Argentinom. 


Nenad Zimonjić:

Povreda lakta je bolje, igram bez lekova. Imao sam priliku da igram protiv Čele i Monaka u Majamiju i Montrealu ove godine sa Ljodrom i dobio sam oba meča.U Dizeldorfu na Svetskom kupu Viktor i ja samo dobili dva jako teška meča protiv Del Potra i Monaka, odnosno Zebaljosa i Švonka, jedino sa Nalbandijanom nikad nisam igrao. Biće teški mečevi, a ko će igrati dubl sve će zavisiti od prvog dana.
 

SERBIA_TEAM-PRACTICE_SESSION_01