Senićeva i Tomas šampioni ITF turnira na terenima TAŽ-a u Nišu

Datum objave: 04.10.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniska akademija Živković iz Niša bila je domaćin juniorskog ITF takmičenja kategorije Grade 5 za juniorke i juniore. 

U ženskom finalu snage su odmerile naše reprezentitavke Natalija Senić i Andrea Obradović koje su prošle godine zajedno sa Fatmom Idrizović činile reprezentaciju Srbije koja se takmičila na Pojedinačnom prvenstvu sveta u konkruenciji do 16 godina. U finalu ITF turnira do šampionskog pehara stigla je višestruka šampionka Srbije Senić pobedivši u finalu Obradovićevu 6:3, 6:3. U polufinalu Natalija je bila bolja od Emilije Zdravković 6:2, 6:1, dok je Andrea savladala Ivu Šepu 6:4, 4:6, 6:1. 

Kod juniora pobedu je odneo Austrijanac Aleksandar Tomas kome je u finalu kod rezultata 7:6(7), 4:2 susret predao naš Lazar Miićević. U polufinalu Tomas je pobedio našeg Stefana Skobeleva 6:3, 6:2, dok je Lazar bio bolji od zemljaka Velja Krstića 6:3, 6:3. 

U konkurenciji ženskih dublova pobedničko postolje osvojile su Iva Šepa i Emilija Zdravković savladavši u finalu naše sestre Deletić, Senku i Simonu 6:3, 6:1. 

Kod muških dublova naslov šampiona otišao je na adresu para Veljko Krstić, Stefan Skobelev koji su u borbi za tron pobedili par Petar Bašić Palković, Filip Mandović 6:2, 6:3.