Srbija četvrta na svetu

Datum objave: 07.11.2022. // Kategorija: Selekcije (juniori)
Vicešampionke Evrope, ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina u sastavu: Mia Ristić, Teodora Kostović, Lana Virc, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem osvojile su četvrto mesto na planeti. 
Svetski šampionat 2022. u konkurenciji do 16 godina, kako za juniorke, tako i juniore, koje je okupilo 16 najboljih selekcija planete u obe konkurencije, održano je u turskom letovalištu Antalija. 
Zlatne reprezentativke Srbije od prvog do poslednjeg meča odigrale su svaki poen punog srca, hrabro i odlučno, medalja je bila na dohvat ruke, ali se nije dala. To ne umanjuje rezultat koje su naše devojke napravile na smotri najboljih mladih selekcija sveta u ženskom tenisu, četvrto mesto sija kao zlato! 
U grupnoj fazi Srbija je pregazila Holandiju, Čile, Japan. Usledila je pratija iz snova protiv Argentinki u četvrtfinalu, a zatim velika bitka protiv Amerikanki u polufinalu gde je Mia Ristić spasila i šest meč lopti protiv igračice koju Amerikanci vide kao novu Serenu Vilijams. Pobeda je otišla u ruke Amerikanki, a Srbija je otišla na megdan Japankama u borbi za bronzu. 
Medalja je prevagnula na stranu naših protivnica nakon dubl susreta, ali četvrto mesto na svetu je za svaki respekt, Srbija je ponosna na svoje reprezntativke koje su budućnost srskog ženskog tenisa!