Srbija izgubila od Rumunije

Datum objave: 11.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
AIR Serbia reprezentacija Srbije je posle tri velike bitke u singlu poklekla protiv Rumunije u plej-ofu Bili Džin King kupa. Miji Ristić i Aleksandri Krunić pridružila se i Lola Radivojević odličnom partijom, u kojoj je poklekla posle divovske borbe protiv daleko iskusnije rivalke Žakline Kristijan iz Rumunije 5:7, 6:4, 5:7. Sa terena je ispraćena ovacijama kraljevačke publike.
 
Četa Dušana Vemića vraća se naredne godine u I grupu Evro-afričke zone, a Rumunija ide u kvalifikacije za završnicu Bili Džin King kupa.
 
 
Izmena koju je napravio Dušan Vemić u sastavu, kada je umesto najmlađe Mije Ristić na teren posalo tek godinu stariju, osamnaestogodišnju Lolu Radivojević, donela je početnu prednost. Lola je brzo napravila brejk, igrala sjajno, ali je Rumunka sve prokrenula sredinom seta.
 
I kada su očekivali svi da rutinski kao iskusnije privede set kraju. Lola se vraća, uzima brejk, ali je sam finiš doneo prevagu Rumunki - 7:5.
 
U drugom setu reprezentativka AIR Serbia tima Srbije još više diže igru, i posle jednog proklizavanja i pada na šljaku, počinje da igra kao da je ona ta starija. Dolazi do brejka, podiže publiku na noge, ali staje joj servis mmentalno i - ribrejk. Ali odmah vraća brejk prednosti na semafor, i onda rutinski privodi set kraju - 6:4.
 
 
Drama je viđena u trećem setu. Maratonski gemovi, prva je do brejka stigla Lola, uzvratila je Rumunka sredinom seta, a poslednji gem i pad koncentracije mlade srpske teniserke je presudio - 5:7.
 
I u revijalnom dubl meču na kraju slavile su Rumunke. Anka Todoni i Monika Nikulesku bile su uspešnije od Katarine Kozarov i Aleksandre Krunić 6:1, 7:6 (7:3).