SRBIJA SLOMILA I NORVEŠKU, NAREDNI MEČ PROTIV HRVATSKE

Datum objave: 11.04.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Srpske tinejdžerke briljiraju u Antaliji u Bili Džin King kup takmičenju (Fed kup) koje se odigrava od 10. do 15. aprila 2023. u Turskoj u okviru I grupe Evro-afričke zone. Reprezentativke Srbije 18-godišnja Lola Radivojević i 16-godišnja Mia Ristić u prva dva dana takmičenja zabeležile su vredne singl pobede za naš tim i odmah nakon singl susreta dovele tim Srbije do trijumfa nad Bugarskom, odnosno Norveškom. 
 Kvalifikacioni turnir u Antaliji za plasman u plej of za plasman u kvalifikacije za popunu Svetske grupe igra se po round robin sistemu, a selekcija Srbije nalazi se u Grupi B
u kojoj se bori protiv timova: Švedske, Hrvatske, Bugarske, Danske i Norveške. 
Najbolju žensku tenisku seniorsku selekciju Srbije na takmičenju u turskom letovalištu Antalija predstavljaju Aleksandra Krunić (127. na WTA listi u singlu), Olga Danilović (136), Lola Radivojević (266), debitantkinja u BJK kup timu Srbije Mia Ristić (412) i Katarina Kozarov (493) pod vođstvom selektora Dušana Vemića.
Prvog dana takmičenja Srbija je odmerila snage sa Bugarskom i već nakon singl susreta stigla do pobede od 2:0. Prvi meč odigrala je 16- godišnja Mia Ristić i pobedom debitovala u nacionalnom dresu seniorske reprezentacije Srbije savladavši bugarsku reprezentativku Denislavu Gluškovu 6:2, 6:2. U drugom singlu 18-godišnja Lola Radivojević izborila je drugi bod za Srbiju u ovom meču pobedivši Izabelu Šinikovu 3:6, 6:3, 6:2. U dubl meču Radivojevićeva i Kozarov izgubile su od bugarskog para Karatančeva, Topalova 6:2, 3:6, 3:6. 
 
Drugog dana takmičenja Srbija je odmerila snage sa Norveškom. Ovaj meč otvorio je susret Mie Ristić i Ulrike Eikeri. Do novog trijumfa za Srbiju najmlađi član našeg tima Ristićeva stigla je rezultatom 6:4, 6:4. Usledio je meč Lole Radivojević i Melene Helgo u kome je do slavlja stigla srpska reprezentativka rezultatom 7:6, 7:5. U dublu Kozarova i Ristićeva su izgubile od para Eikeri, Helgo 3:6, 2:6.  
 
 
Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuje prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman Svetsku grupe, a dve poslednje plasirane ispadaju u II grupu Evro-afričku grupu.
 
Naredni meč Srbija igra već u sredu 12. aprila protiv reprezentacije Hrvatske. Tim Hrvatske čine: Tara Vurt, Antonia Ružić, Petra Marčinko, Lucija Ćirić Bagarić predvođene selektorom Ivom Majoli.