Sudije blistale na Rolan Garosu

Datum objave: 10.06.2024. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Nisu trofeji stigli u Srbiju posle ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa, ali ocena je da su predstavnici Teniskog saveza Srbije osvetlali obraz matične organizacije. Ovoga puta glavne role pripale su - sudijama. Srbija je prvi put imala suprevizora na nekom grend slemu, Vuka Nikolića, Marijana Veljović je nastavila da obara rekorde u stolici, a na liniji je Milica Savić bila nepogrešiva.
 
Milica Savić (1988) iz Stare Pazove, ima Beli bedž sutkinje u stolici od 2016. godine, a sudija je od 2011. Na ovogodišnjem izdanju Rlan Garosa sudila je na liniji oba muška polufinala i - muško finale!
 
Marijana Veljović (1987) iz Kragujevca je naša najpoznatija sutkinja u stolica, uz Zlatni bedž koji poseduje od 2015. godine. Nacionalnu licencu stekla je 2008. u Beogradu, ITF položila 2009. u Novom Sadu i postala Beli bedž, a kasnije su se nizali Bronzani (2011), Srebrni (2013) i Zlatni. Član je Sudijskog odbora TSS od 2013. sa zaduženjem za saradnju sa međunarodnim sudijskim organizacijama, član Komisije za međunarodne turnire Sudijskog odbora TSS i imenovana je za predsenicu Komisije za licenciranje teniskih sudija u Srbiji. Na ovogodišnjem Rolan Garosu ispisala je istoriju, jer su prvi put dve dame vodile oba muška polufinalna duela grend slema u Parizu.
 
Vuk Nikolić (1976) Iz Beograda nosi Zlatni sudijski bedž od 2021. i to kao prvi sudija sa naših prostora sa tom kvalifikacijom u istoriji. Sada se upisao, na ovogodišnjem Rolan Garosu, i kao prvi supervizor iz Srbije.  Na OITF nivou, Beli bedž je poneo još 2005. godine u Poljskoj, a trenutno je predsednik Sudijskog odbora TSS, predsednik komisija za međunarodne turnire i edukaciju sudija SOTSS, kao i član komisije za licenciranje sudija. Redovni je predavač na svim školama za teniske sudije u Srbiji od 2008. godine.