Treći TENIS 10 GRAND PRIX turnir 24. i 25. juna na terenima TK Spartak u Subotici

Datum objave: 22.06.2023. // Kategorija: Domaća scena
Treći turnir iz serije TENIS 10 GRAND PRIX za devojčice i dečake na programu je 24. i 25. juna na terenima TK Spartak u Subotici. Seriju od osam turnira organizuje Teniski savez Srbije u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”.
 
Prvog dana takmičiće se Zeleni i Crveni nivo, a nedelja je rezervisana za nastavak Zelenog i Narandžasti nivo. Program za Zeleni nivo počinje oba dana od 9.00 časova, Crveni je zakazan za subotu od 12.00 i prijava može da se završi na licu mesta, a Narandžasti za nedelju od 10.00 sati. Očekuje se učešće oko 80 igrača. Četvrti turnir je na programu 1. i 2. jula u Nišu na terenima TAŽ. Prijave su otvorene.
 
Ponovo će u organizacionom timu biti i Novak Đoković fondacija, koja će održati predavane za roditelje po programu “Putem šampiona” u nedelju od 11.00 sati, a tokom subote su otvoreni za dijalog sa roditeljima takmičara.
 
Projekat “Novi vek srpskog tenisa” počeo je serijom dečjih turnira za učesnike do 10 godina, koji će biti održani u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Čačku i Nišu. Organizatori turnira su Teniski savez Srbije i klubovi Crvena zvezda, Spartak, Akademija Tipsarević, TAŽ, Sloboda, Partizan i Elit.  Finalni turnir je na programu 23. i 24. septembra. Planirano je da serija dečijih turnira postane tradicionalna manifestacija i da se konstantno povećava broj domaćina i klubova učesnika.
 
Teniski savez Srbije
 
Novi Newsletter TSS (broj 2) - Zeleni, Narandžasti i Crveni nivo možete pogledati ovde 
 
O Teniskom savezu Srbije
  • Teniski savez Srbije je najveće profesionalno tenisko udruženje u zemlji koje broji 156 klubova i ukupno više od 2.300 igrača.
  • Misija TSS-a je da doprinese stvaranju srpskih teniskih zvezda svetskog kalibra i povoljnih uslova za masovni razvoj tenisa u Srbiji. TSS teži da bude lider među sportskim savezima Srbije u stvaranju savremenog pristupa radu sa sportskom zajednicom, igračima, roditeljima igrača, trenerima i partnerima, prenoseći najbolju svetsku praksu u pripremi sportista i trenera.
  • Glavni fokus TSS-a je razvoj juniorskog tenisa. U proteklih 16 godina, organizacija je uložila oko 4 miliona dolara u razvoj juniorskog sporta. Trećina igrača koji su uključeni u TSS su deca mlađa od 10 godina. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, Savez sprovodi poseban program za otkrivanje i selekciju talenata “Tenis u školama”. Svake godine, program uključuje 25 škola i više od 1.300 dece.