Arhiva vesti - Sve vesti

Lajović i Krajinović za vođstvo Srbije od 2:0 protiv Uzbekistana

Datum objave: 01.02.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Kvalifikacije za plasman na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. startovale su širom meridijana. Na ovoj teniskoj mapi nalazi se i selekcija Srbije koja se za odlazak u Madrid (finalni turnir od 18. do 24. novembra) bori u Uzbekistanu.  
Prvog dana takmičenja u Taškentu nakon dva singl susreta Srbija je povela 2:0. Prvi poen našem timu doneo je prvi reket Dejvis kup selekcije Srbije Dušan Lajović savladavši drugog igrača uzbekistanske selekcije Sanja Fajzijeva 7:6(4), 6:3. 
 

Lajović doneo prvi poen Srbiji

Datum objave: 01.02.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Kvalifikacije za plasman na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. startovale su širom meridijana. Na ovoj teniskoj mapi nalazi se i selekcija Srbije koja se za odlazak u Madrid (finalni turnir od 18. do 24. novembra) bori u Uzbekistanu.  
Prvog dana takmičenja u Taškentu nakon prvog singl susreta prednost Srbiji od 1:0 doneo je prvi reket našeg tima Dušan Lajović savladavši drugog igrača uzbekistanske selekcije Sanja Fajzijeva 7:6(4), 6:3. 
U drugom singlu prvog dana takmičenja snage će odmeriti Denis Istomin i naš Filip Krajinović. 
 
Drugi dan (2. februar 2019.) igra se prvo dubl meč sa početkom od 13:00 časova (09:00 srednjeevropsko kome pripada Srbija) zatim slede dva singla)
dubl: Denis Istomin, Sanjar Fajzijev - Viktor Troicki, Nikola Milojević
sledi singl: Denis Istomin - Dušan Lajović
Sanjar Fajzijev - Filip Krajinović
 
 

Fajzijev i Lajović otvaraju susret
 
Predstojeća dva dana (1. i 2. februar 2019) donose veliki teniski događaj u prestonici Uzbekistana, Dejvis kup susret Uzbekistan – Srbija u okviru kvalifikacija za plasman na finalni turnir Svetske grupe prema novom formatu takmičenja koji je na snazi od 2019. Najbolji teniseri Srbije boriće se protiv najbolje selekcije Uzbekistana u dvorani sportskog centra Saksovat na brzoj podlozi (Rebound Ace). 
Žreb za ovaj meč održan  je u četvrtak 31. januara 2019. u International Tashkent Hotelu. 

Dejvis kup selekcija Srbije nastavila je sa pripremama u Taškentu gde ih očekuje kvalifikacioni meč protiv Uzbekistana za plasman na finalni turnir Svetske grupe koji je na programu od 18. do 24. novembra 2019. godine u Madridu u čuvenom teniskom centru „kaha magika“, magičnoj kutiji od čelika, drveta i stakla, sportskom kompleksu koga je dizajnirao francuski arhitekta Dominik Perault.
 
U Sportskom centru Saksovat danas su održane pre draw konferencije oba tima, a na srpskoj je govorio selektor Nenad Zimonjić.
 

Dejvis kup selekcija Srbije drugi dan vredno radi  u Sportskom centru Saksovat na brzoj podlozi (Rebound Ace) pod budnim okom selektora Nenada Zimonjića gde će biti odigran meč kvalifikacija Svetske grupe 2019.  između Uzbekistana i Srbije (01. i 02. februara 2019). Tim Srbije za ovaj meč čine: Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki. 
Prvi i drugi reketi naše reprezentacije Lajović i Filip Krajinović (72. na ATP listi) zadovoljni su kako protiču pripreme za ovaj duel.

Timovi Srbije spremni za Winter Cup Tennis Europe (konkurencije do 14 i 16)

Datum objave: 29.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlade reprezentacije Srbije u konkurenciji do 14 i 16 godina (devojičice i dečaci) odradili su mini pripreme na terenima TSS u Beogradu odakle odlaze na kvalifikacione mečeve za Winter Cup Tennis Europe takmičenja. 

WINTER CUP 2019 / KVALIFIKACIJE od 01. do 03. februara 2019. 
 
Srbiju će na ovim takmičenjima predstavljati: 
 
14 GODINA dečaci Leeuwarden,HOLANDIJA
 
Trener – Ivan Gažo
 
Igrači:
 
Branko Djurić
Aleksa Pisarić
Zoran Ludoški
 
 
14 GODINA devojčice – Plovdiv,BUGARSKA
 
 
Trener – Bojana Jovanovski Petrović
 
Igrači:
 
Darija Šuvirdjonkova
Lola Radivojević
Tijana Sretenović
 
 
16 GODINA dečaci Varna,BUGARSKA
 
Trener Marko Đoković
 
Igrači:
 
Hamad Međedović
Stefan Popović
Luka Jovanović
 
 
16 GODINA devojke Lousada,PORTUGAL
 
 
Trener Dejan Marinković
 
Igrači:
 
Natalija Senić
Fatma Idirzović
Nikol Paleček
 
 

DEJVIS KUP REPREZENTACIJA SRBIJE KRENULA SA PRIPREMAMA ZA MEČ U UZBEKISTANU

Datum objave: 28.01.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Počele su pripreme za kvalifikacioni meč Svetske grupe Dejvis  kupa 2019. u kome selekcija Srbije gostuje timu Uzbekistana 1. i 2. februara 2019. godine. Tim Srbije u sastavu: Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki doputovao je u Taškent i odradio prvi trening u Taškentu u Sportskom centru Saksovat na brzoj podlozi (Rebound Ace) pod budnim okom selektora Nenada Zimonjića. 
„Posle dugog i napornog puta uspeli smo da odtreniramo dosta dobro. Danas je bio više dan adaptacije, zato što imamo i četiri sata vremenske razlike u odnosu na beogradsko vreme i ovde je nadmorska visina oko 450 metara, tako da se igrači prilagođavaju uslovima i smatram da je odlično prošao današnji trening. Sutra nastavljamo sa pripremama i verujem da ćemo do petka, do početka meča biti maksimalno spremni“ – rekao je selektor Zimonjić. 
Atmosfera u srpskom timu kao i uvek na visokom nivou, pobednička, sa puno pozitivne energije krenuli su tempiranje forme za meč gde će se boriti za izboriti plasman na završni turnir koji će biti organizovan u novembru u Madridu. Na završnom turniru koji će iznedriti novog vlasnika „salatare“ učestvovaće 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte“) i boriti za mesto novog vlasnika Dejvis kup trofeja. 
Meč kvalifikacija (koji menja nekadašnje prvo kolo Svetske grupe) Dejvis kupa Svetske grupe 2019. na programu je 01.i 02. februara 2019. godine. Susret se igra u dva dana (za razliku od dosadašnjih tri dana). Prvi dan (petak) igraju se dva singl meča na dva dobijena seta, u subotu se igra najpre dubl, zatim još dva singl meča. 
Direktan plasman u finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina. 
Žreb za finalni turnir Dejvis kupa koji će iznedriti vlasnika „salatare“ za 2019. zakazan je za 14. februar 2019. u Madridu, a u šeširu će se naći 18 najboljih selekcija sveta. 
 
 

Novak Đoković sedmi put šampion u Melburnu

Datum objave: 27.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser planete i najbolji teniser Srbije u istoriji Novak Đoković osvojio je 15. gren slem titulu u karijeri, sedmu na Otvorenom prvenstvu Australije. 

U finalu Australian Opena 2019. Novak je kao prvi nosilac savladao drugog nosioca ovog takmičenja, Španca Rafaela Nadala 6:3, 6:2, 6:3. 

Bravo! 


Petkovićeva osvojila Pančevo

Datum objave: 25.01.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Pančevo održano je Prvenstvo u konkurenciji do 12 godina, prva kategorija za devojčice. 

Naslov šampiona ponela je Lana Petković koja je u finalu savladala Janu Premović 7:5, 7:5. U polufinalu Lara je pobedila Miu Milisavljević 1:6, 6:0, 6:3, dok je Jana bila bolja od Stele Džimović 6:1, 6:1. 


Vinter kup (do 12) – Tennis Europe

Datum objave: 25.01.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Selekcije Srbije u konkurenciji do 12 godina (devojčice i dečaci) nalaze se na kvalifikacionim takmičenjima 2019 Tennis Europe Winter Cups by HEAD. 
Ženska reprezentacija Srbije (do 12) nalazi se u češkom Rakovniku gde se od 25. Do 27. januara 2019. bori za plasman na finalni turnir koji je zakazan od 08. do 10. Februara u engleskom Sanderlendu. Tim Srbije u Rakovniku čine: Aleksandra Stevanović, Teodora Kostović i Katarina Milošević predvođene saveznim trenerom Branislavom Janković. 
Srbija se nalazi u Grupi B u kojoj su i selekcije: Belgije, Češke, Mađarske, Izraela, Holandije, Portugala i Slovačke. Voljomžreba u prvom kolu Srbija će snage odmeriti sa reprezentacijom Slovačke, a ukoliko naše devojčice zabeleže pobedu i plasiraju u polufinale za plasman u sam finiš kvalifikacija boriće se protiv pobednika meča Izrael – Holandija. 
Muška reprezentacija Srbije (do 12) za plasman na finalni turnir Vinter kupa 2019. bori se u hrvatskom mestu Ogulin. Pored Srbije Grpu A u Ogulinu čine: Hrvatska, Italija, Poljska, Slovačka, Slovenija i Švajcarska. 
Srbija je u Ogulinu postavljena za prvog nosioca i u prvom kolu je slobodna, dok će se u borbi za plasman u finale sastati sa pobednikom susreta Italija – Slovačka. Tim Srbije čine: Vuk Kruščić, Ognjen Milić i Marko Nešić predvođeni saveznim trenerom Dejanom Vukojičićem. 
Finalni turnir za dečake zakazan je za period od 08. do 10. februara u češkom mestu Veska.