Arhiva vesti - Sve vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)

SERBIA_TEAM_02

NIS Davis kup reprezentacija Srbije nakon prvog treninga, trećeg radnog dana u Pragu izašla je pred lokalne medije u O2 Areni gde će se od 06. do 08. Aprila 2012. godine boriti protiv selekcije Češke za plasman u polufinale Svetske grupe za 2012. godinu.
SERBIA_TEAM_03
Reprezentativac NIS Davis cup tima Srbije Janko Tipsarević (odigrao do sada 32 susreta u Davis cupu, 53 meča, 12 godinu za redom nosi srpski dres),  smatra da je meč potpuno otvoren, da će biti veoma atraktivan i uzbudljiv susret, kao i onaj u Beogradu od pre dve godine.
Da li je NIS Dejvis kup tim Srbije spreman i za drugu pobedu u ovoj sezoni sa 8. igračem sveta Jankom Tipsarevićem i brojem 27. Viktorom Troickim?
Spremni smo, došli smo dovoljno rano sa američke turneje da bi se pripremili. Uslovi, što se tiče terena, nisu baš najbolji jer je teren nov, dosta vlažan i ima dosta krivih odskoka. Ali kako je nama tako je i njima i videćemo šta će se desiti za vikend.
Šta će biti presudno u ovom meču i možemo li posle prvog dana da očekujemo prednost?
Mislim da će biti presudno koliko psihički budemo jaki. Moramo da se izborimo kako sa pritvnikom tako i sa podlogom i njihovim navijačima. Ako uspemo da ostanemo mirni u glavi, da ne ispoljavamo negativne emocije i  pokazujemo i provnicima i Česima da nam bilo šta smeta, moćićemo da pobedimo ovaj meč.

TIPSAREVIC_JANKO_01

Kakvom taktikom treba napasti Berdiha i Stepaneka u singlovima?
Obojica igraju dosta ravno, zato je čudno što su izabrali šljaku, mislim da treba strpljivo graditi poen. Ne može na žurbu, ne može na brzinu jer je podloga jako jako spora i bitno je da se strpljivo i postepeno grade poeni u suprotnom nećemo imati šanse.
Kako se Janko oseća sa najboljim rejtingom u karijeri i da li eventualna pobeda još više diže samopouzdanje pred predstojeće turnire na šljaci, pa i Svetski kup u Dizeldorfu?
Sigurno da da, osećam se zadovoljnim što sam osmi na svetu, jer to je jedan od mojih ciljeva bio ove godine, da što brže moguće napredujem na ATP listi i sigurno je da sa takvim renkingom ulazim sa više samopouzdanja u ovaj meč, kao i u predstojeću sezonu na šljaci.
Gde su prednosti Srbije a gde Češke u ovom meču?
Mislim da smo podjednake reprezentacije zato što gledajući renking prva dva igrača mislim da smo gotovo i skoro identični. Što se podloge tiče i Berdih i Stepanek , kao i Viktor i ja znaju podjednako dobro da igraju i na šljaci kao i na drugim podlogama, tako da dao bi malu prednost njima, samo zbog njihove publike, u suporotnom meč je potpuno otvoren – zaključio je Tipsarević.
SERBIA_TEAM_05
Mečevi:
Petak 06. april – 1500 hrs local
Subota 07. april – 1500 hrs local
Nedelja 08. april - 1300 hrs local
Podloga: šljaka, Indoor
Vrsta loptica: Wilson US Open


NIS Davis cup tim Srbije odradio prve treninge u O2 Areni

Datum objave: 02.04.2012. // Kategorija: Vesti
MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)

NIS_davis_cup_tim_Srbije_na_treningu_u_O2_Areni

NIS Davis kup reprezentacija Srbije odradila je prve treninge u O2 Areni u Pragu gde će se od 06. do 08. Aprila 2012. godine boriti protiv selekcije Češke za plasman u polufinale Svetske grupe za 2012. godinu.
Danas (02.04.2012) prvi trening od 12 časova imali srpski asovi Janko Tipsarević i Viktor Troicki, a posle njih na teren su izašli i Dušan Lajović i Ilija Bozoljac.

Jubilarna titula Novaka Đokovića

Datum objave: 01.04.2012. // Kategorija: Vesti
DJOKOVIC_NOVAK_49

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković odbranio je titulu osvojenu prošle godine u Majamiju. U finalu turnira iz Masters serije / Majami 2012. Novak je savladao četvrtog tenisera sveta Britanca Endija Mareja 6:1, 7:6(4). Posle dva sata i 16 minuta, Đoković je došao do dve meč lopte.
Odmah je iskoristio prvu!
Đoković je u Majamiju stigao do svoje 30. titule u pojedinačnoj profesionalnoj konkurenciji,
a 11. titule osvojene na turniru iz Masters serije.

"Definitivno je ovo bio jedan odličan meč. Endi je bio sjajan, naročito pred kraj, kada je sve moglo da krene u njegovom smeru da je dobio taj drugi set. A bio je blizu. Moram, međutim, da dodam još nešto. Bilo je u finalu i sjajne atmosfere, i dugih poena i napetih situacija. Sjajno je biti deo toga" - rekao je Đoković i dodao:
"Majami mi je bio prvi veliki turnir koji sam osvojio u karijeri i zato mi je Majami uvek poseban. A i volim da igram ovde. Mnogo je boja na tribinama, mnogo je ljudi različitih nacionalnosti koji nas podržavaju, sjajno je biti deo ove priče", rekao je novi/stari šampion turnira Masters serije u Majamiju.

Srpski Davis cup asovi počeli sa pripremama u Pragu

Datum objave: 01.04.2012. // Kategorija: Vesti
MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)
Prvi_dan_priprema_Davis_cup_tima_Srbije_u_Pragu17
Deo Davis kup reprezentacije Srbije doputovao je danas (1.aprila 2012) u Prag  gde od 06. do 08.  aprila 2012.  kao gostujuća ekipa igra četvrtfinalni meč Davis kupa protiv reprezentacije Češke. Iz Beograda u ranim jutarnjim časovima put Praga krenuli su Viktor Troicki, Dušan Lajović, Ilija Bozoljac, selektor Bogdan Obradović. U stručnom štabu je trener Boris Bošnjaković i Jovan Lilić. U posle podnevnim časovima očekuje se dolazak Janka Tipsarevića iz Majamiju, koji će od sutra biti osmi teniser sveta, što će biti i njegov najbolji rang u dosadašnjoj karijeri. Time će srpski Davis cup tim biti kompletiran kada su u pitanju singl igrači. Srpski I svetski dubl as Nenad Zimonjić pridružiće se timu u utorak.
Prvi_dan_priprema_Davis_cup_tima_Srbije_u_Pragu12
- Stigli smo u Prag, dočekalo nas je prelepo vreme i izuzetan smeštaj, hotel sa jednim pravim svetskim pogledom. Drago nam je da imamo i sa te strane, da kažemo neku pozitivnu energiju. Viktor je bio posebno oduševljen sa smeštajem i hotelom. Još uvek nismo videli halu u kojoj ćemo igrati meč sa Česima, O2 Arenu, ona će biti sutra spremna i od sutra ćemo krenuti sa treninzima u Areni. Danas smo trenirali u jednom privatnom teniskom klubu,  Ika Bozoljac i Viktor Troicki, Lajović se danas malo odmarao  jer se preforsirao ovih dana trenirajući na zemlji, Janko je stigao u popodnevnim časovima, tako da smo što se tiče singla kompletni, a Nenad će nam se pridružiti u utorak, tako da će ceo tim biti zajedno od utorka – rekao je selektor NIS Davis cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović po završetku prvog radnog dana u Pragu.
Prvi_dan_priprema_Davis_cup_tima_Srbije_u_Pragu10

Mečevi:
Petak 06. april – 1500 hrs local
Subota 07. april – 1500 hrs local
Nedelja 08. april - 1300 hrs local
Podloga: šljaka, Indoor
Vrsta loptica: Wilson US Open

SELEKTOR OBRADOVIĆ OBJAVIO SPISAK IGRAČA KOJI PUTUJU U PRAG

Datum objave: 27.03.2012. // Kategorija: Vesti
NIS_Davis_cup_tim_Srbije_Cair_smanjena2
Danas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Srbije i Češke u meču četvrtfinala Davis cupa Svetske grupe za 2012. godinu.
U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igrača na koje će selektor NIS
Davis cup reprezenatcije Srbije Bogdan Obradović računati u predstojećem susretu protiv Čeha.
Za duel sa selekcijom Češke koji je na programu od 06. do 08. aprila 2012. godine u O2 Areni u Pragu selektor srpskog tima Obradović
odlučio se za sledeći tim: Janko Tipsarević (9. na ATP listi, singl), Viktor Troicki (27), Dušan Lajović (192) i Nenad Zimonjić (6. mesto na ATP listi,dubl).
Savezni kapiteni reprezentacija mogu izmeniti sastav ekipe i igrače koji ce nastupiti, sve do
četvrtka 5. aprila 2012. do 12 časova kada je zakazan žreb.


Milojeviću nova kruna

Datum objave: 25.03.2012. // Kategorija: Vesti
ITF MANILA (PHI) tvrda podloga  JUNIORSKI TURNIR, G1
milojevicnikola

Najbolji junior Srbije 17-godišnji Nikola Milojević zabeležio je novi trijumf u Aziji. Nakon prošlonedelje titule koju je osvojio u Maleziji, ove nedelje iskovao je novu krunu, na tuniru kategorije Grade 1 u Manili. Kao prvi nosilac Nikola je zabeležio pobede nad:
milojevicnikola2
1. kolo, singl: (1) Nikola Milojević slobodan
2. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - (q) Nikko Madregallejo (USA) 6:1, 6:0
3. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - Jacob Grills (AUS) 6:3, 6:0
Četvrtfinale: (1) Nikola Milojević - Omar Jasika (AUS) 6:3, 6:3
Polufinale: (1) Nikola Milojević - Jurence Zosimo Mendoza (PHI) 7:6(1), 6:0
Finale: (1) Nikola Milojević - (11) Jordan Thompson (AUS) 6:0, 7:5
U finalu Milojević je snage odmerio sa Australijancem Tompsonom i sjajnom igrom, koju je pružao tokom cele turneje u aziji stigao je do novog pobedničkog pehara koji su mu doneli i novih 90 poena na ITF listi najboljih juniora sveta, što mu i donosi najbolji rang u dosadašnjoj karijeri,
5. mesto na planeti. Nikola je najmlađi teniser u TOP 10 juniora sveta.

JUNIORSKI TURNIRI - MANILA I UMAG

Datum objave: 24.03.2012. // Kategorija: Vesti
ITF MANILA (PHI) tvrda podloga  JUNIORSKI TURNIR, G1
Juniori -
1. kolo, singl: (1) Nikola Milojević slobodan
(2) Peđa Krstin slobodan
2. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - (q) Nikko Madregallejo (USA) 6:1, 6:0
(2) Peđa Krstin - Kazuma Kawachi (JPN) 1:6, 4:6
3. kolo, singl: (1) Nikola Milojević - Jacob Grills (AUS) 6:3, 6:0
Četvrtfinale: (1) Nikola Milojević - Omar Jasika (AUS) 6:3, 6:3
Polufinale: (1) Nikola Milojević - Jurence Zosimo Mendoza (PHI) 7:6(1), 6:0
Finale: (1) Nikola Milojević - (11) Jordan Thompson (AUS) 6:0, 7:5
____________________________________________________________________
ITF UMAG (CRO) šljaka  JUNIORSKI TURNIR, G1
Juniorke -
1. kolo, singl: Violeta Janković - (5) Camilla Rosatello (ITA) 1:6, 7:5, 1:6
Kristina Ostojić - Alexa Pirok (HUN) 6:1, 4:6, 5:7
(q) Dejana Radanović - (7) Alena Tarasova (RUS) 7:5, 6:4
(WC) Ivana Jorović - (10) Adrijana Lekaj (CRO) 6:2, 2:6, 6:4
2. kolo, singl: (q) Dejana Radanović - Elba Kasum (AUT) 6:2, 6:2
(WC) Ivana Jorović - Vladica Babić (MNE) 6:4, 6:4
3. kolo, singl: (q) Dejana Radanović - (WC) Bernarda Pera (CRO) 2:6, 1:6
(WC) Ivana Jorović - Dorottya Jonas (HUN) 6:3, 6:3
Četvrtfinale: (WC) Ivana Jorović - (2) Katerina Siniakova (CZE) 6:7(3), 2:6
Dubl -
Polufinale: Ostojić, Babić (SRB,MNE) - (4) Matteucci, Rosatello (ITA,ITA) 3:6, 5:7
Juniori -
1. kolo, singl: (14) Luka Ilić - Filipp Kekercheni (UKR) 3:6, 6:1, 6:2
(WC) Đorđe Đoković - (q) Stefan Vinti (ROU) 3:6, 5:7
Goran Marković - (6) Albert Alcaraz Ivorra (ESP) 1:6, 3:6
(7) Laslo Đere - Vincent Thierry Schneider (GER) 7:5, 6:3
2. kolo, singl: (14) Luka Ilić - Carlos Bautista Enrique (ESP) 7:5, 3:6, 7:5
(7) Laslo Đere - (q) Jason Peter Platzer (AUT) 6:1, 6:4
3. kolo, singl: (14) Luka Ilić - (1) Markos Kalovelonis (GRE) 7:6(0), 2:6, 2:6
(7) Laslo Đere - (10) Pol Toledo Bague (ESP) 6:4, 5:7, 3:5 predaja Đera

Jovana Jakšić briljantna u Indiji

Datum objave: 24.03.2012. // Kategorija: Vesti
485338_10150739958411228_663076227_11533789_2092991649_n
Mlada i velika nada srpskog tenisa, članica TK Gemax Jovana Jakšić, osvojila je treću profi titulu, prvu u 2012. na fjučersu koji se pre deset dana igrao u Mumbaiju (Indija). Jakšićeva je do šampionske titule stigla pruživši sjajne partije, u samom finalu naša teniserka je savladala Izraelku Shlomo Keren 6:3, 7:6(5).
Nakon finalnog meča srpskoj teniserki je pozlilo, zbog čega je morala da primi infuziju.

- Utisci koje nosim iz Mumbaija su zaista divni samo da nije bilo ove bolesti - trovanje i bakterije koji su izazvali gubitak tečnosti i doveli do iscrpljenja. Na finale sam otišla iz bolnice
sa infuzije i posle meča išla sam na infuziju, takođe na sledeći turnir sam otišla pravo iz bolnice, tako da je i divno čudo što sam prošla jedno kolo u Bangaloru koje se igrao odmah
po završetku Mumbaija. Nisam imala snage da držim reket u rukama, ali šta je tu je. Inače organizacija turnira je bila vrhunska, ljudi su divni i stvarno mi je žao što sam se razbolela i što se završilo na ovakav način. Stigla sam u Beograd, da se malo oporavim, imam dan odmora i krećem sa treninzima sa bratom Petrom jer već za par dana igram na turniru  u Belgiji (nagradni
fond 25.000 dolara),a za dalje planove je zadužen Petar, tako da još uvek ne znam gde ću ići posle Belgije. Moj cilj je da do kraja godine uđem u top 200.  Pošto sam od početka godine odigrala već
26 mečeva možda će mi uskoro trebati jedan kratki odmor  - kroz osmeh je zaključila Jovana.
Prvi profi turnir u karijeri 18 - godišnja Jovana je osvojila 2011. godine na terenima TK Topličanin, drugi je profi trofej je ikovala u Antaliji. Trenutno je na 503. mestu WTA liste.

REZULTATI 19- 25. 03.2012.

Datum objave: 20.03.2012. // Kategorija: Vesti
WTA MIAMI (FL,USA) tvrda podloga 4.828 050 dolara SERIJA PREMIER MANDATORY
1. kolo, singl: (15) Ana Ivanović slobodna
(WC) Bojana Jovanovski - Lourdes Dominguez Lino (ESP) 3:6, 3:6
(13) Jelena Janković slobodna
2. kolo, singl: (15) Ana Ivanović - pobednica Vania King (USA) 6:4, 7:5
(13) Jelena Janković - Mona Barthel (GER) 0:6, 3:6
 3. kolo, singl: (15) Ana Ivanović - (20) Daniela Hantuchova (SVK) 6:2, 7:6(2)
4. kolo, singl: (15) Ana Ivanović - Venus Williams (USA) 7:6(4), 2:6, 2:6
Dubl -
1. kolo: (WC) Janković, Cibulkova (SRB,SVK) -  (7) Shvedova, Voskoboeva (KAZ,KAZ) 2:6, 6:7(5)
___________________________________________________________________________
ATP MIAMI (FL,USA) tvrda podloga 3.973 050 dolara SERIJA 1000
1. kolo, singl: (1) Novak Đoković slobodan
(27) Viktor Troicki slobodan
(9) Janko Tipsarević slobodan
2. kolo, singl: (1) Novak Đoković - Marcos Baghdatis (CYP) 6:4, 6:4
(27) Viktor Troicki - Guillermo-Garcia Lopes (ESP) 4:6, 6:1, 6:4
(9) Janko Tipsarević - David Nalbandian (ARG) 7:5, 6:3
3. kolo, singl: (9) Janko Tipsarević - (18) Alexandr Dolgopolov (UKR) 6:4, 5:7, 6:2
                          (1) Novak Đoković - (27) Viktor Troicki 6:3, 6:4
4. kolo, singl: (9) Janko Tipsarević - Grigor Dimitrov (BUL)  7:6(3), 6:2
                          (1) Novak Đoković - (17) Richard Gasquet (FRA) 7:5, 6:3
Četvrtfinale: (9) Janko Tipsarević - (4) Andy Murray (GBR)
                        (1) Novak Đoković - David Ferrer (ESP)


Dubl -
1. kolo: Troicki, Mayer (SRB, GER) - F. Lopez, M.Lopez (ESP,ESP) 2:6, 2:6
(3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Dolgopolov, Malisse (UKR,BEL) 6:3, 7:6(4)
Tipsarević, Kubot (SRB,POL) - (5) Fyrstenberg, Matkowski (POL,POL) 6:3, 6:2
2. kolo: (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Anderson, Raonić (RSA,CAN) 2:1 predaja drugog para
                Tipsarević, Kubot (SRB,POL) - S.Gonzalez, Lipsky (MEX,USA) 6:0, 6:3
Četvrtfinale: (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - (6) Bhupathi, Bopanna (IND,IND) 6:2, 3:6, 8:10
                        Tipsarević, Kubot (SRB,POL) - (2) Mirnyi, Nestor (BLR,CAN)

___________________________________________________________________________
ATP BATH (GBR) dvorana - tvrda podloga  42.500 E
1. kolo, singl: (7) Dušan Lajović - (WC) Josh Goodall (GBR) 6:3, 6:4
2. kolo, singl: (7) Dušan Lajović - Jamie Baker (GBR) 6:4, 5:7, 2:6
___________________________________________________________________________
ITF BANGALORE (IND) tvrda podloga 25.000 dolara
1. kolo, singl: Tamara Čurović - Donna Vekić (CRO) 3:6, 5:7
Jovana Jakšić - (q) Michaela Frlicka (GER) 6:3, 6:2
2. kolo, singl: Jovana Jakšić - (8) Melanie Klaffner (AUT) 3:6, 6:2, 0:6
Dubl -
1. kolo: Čurović, Šunkara  (SRB,IND) - (WC) Bhambri, Shrivastava (IND,IND)  6:1, 6:0
Četvrtfinale: Čurović, Šunkara (SRB,IND) - (1) Hendler, Klaffner (BEL,AUT) 4:6, 4:6
____________________________________________________________________________
ITF LA MARSA (TUN) šljaka 25.000 dolara
1. kolo, singl: (Q) Marina Kačar - (3) Elena Bogdan (ROU) 6:1, 6:4
2. kolo, singl: (Q) Marina Kačar - Raluca Olaru (ROU) 1:6, 5:7
Dubl -
1. kolo: Kačar, Kryvoruchko (SRB,UKR) - (1) Jugić -Salkić, Klemenschits (BIH,AUT) 4:6, 0:6
____________________________________________________________________________
ITF TRENTINO (ITA) dvorana - tvrda podloga 15.000 dolara
1. kolo, singl: (8) Nikola Čačić - Aldin Setkić (BIH) 7:5, 6:2
Boris Pašanski - Valentin Dimov (BUL) 7:6(8), 6:1
2. kolo, singl: (8) Nikola Čačić - Giacomo Oradini (ITA) 3:6, 2:6
                          Boris Pašanski  - Marco Bortolotti (ITA) 6:4, 6:3
Četvrtfinale: Boris Pašanski - (6) Federico Gaio (ITA) 6:2, 6:4
Polufinale: Boris Pašanski - (4) Damir Džumhur (BIH) 6:3, 6:3
TITULA: Boris Pašanski - (1) Stefano Galvani (ITA) 1:6, 6:1, 7:6(4)
Dubl -
1. kolo: Pašanski, Setkić (SRB,BIH) - (WC) Rosini, Stoppini (ITA,ITA)
(2) Čačić, Džumhur (SRB,BIH) - Frigerio, Oradini (ITA,ITA) 6:4, 7:5
Četvrtfinale: (2) Čačić, Džumhur (SRB,BIH) - Galvani,  Gotti (ITA,ITA) 6:4, 6:0
Polufinale: (2) Čačić, Džumhur (SRB,BIH) -  (4) Bellotti, Borgo (ITA,ITA) 6:3, 6:1
Finale: (2) Čačić, Džumhur (SRB,BIH) - (1) Crugnola, Grassi (ITA,ITA) 4:6, 4:6
___________________________________________________________________________
ITF SAINT-RAPHAEL (FRA) dvorana - tvrda podloga 10.000 dolara
1. kolo, singl: (8) Danilo Petrović - (q) Maxime Chazal (FRA) 6:7(4), 6:3, 6:4
2. kolo, singl: (8) Danilo Petrović - Joris De Loore (BEL) 4:6, 4:6
Dubl -
1. kolo: Petrović, Nys (SRB,FRA) - Bottero, Jannier  (FRA,FRA) predaja drugog para bez borbe
Četvrtfinale:  Petrović, Nys (SRB,FRA) - (3) Eysseric, Inzerillo (FRA,FRA) 5:7, 4:6
___________________________________________________________________________
ITF POREC (CRO) šljaka 10.000 dolara
1. kolo, singl: (WC) Stefan Živojinović - (q) Saso Bende (SLO) 0:6, 1:6
Dubl -
1. kolo: Janković, Mesin (SRB,CRO) - (WC) Živojinović, Flego (SRB,CRO) 6:1, 6:0
Četvrtfinale: Janković, Mesin (SRB,CRO) - (3) G.Melzer, Rath (AUT,AUT) 7:6(5), 1:6, 6:10
_______________________________________________________________________________


Milojević na tronu

Datum objave: 18.03.2012. // Kategorija: Vesti

 

 NikolaMilojevic_skolaNajbolji srpski junior Nikola Milojević pobednik je juniorskog turnira Grade 1 kategorije u Maleziji.
Nikola je kao prvi nosilac u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao Daniela Gučionea iz Australije 6-2 3-6 7-5, u trećem je bio bolji od  Amerikanca Čarlsa Bojsa    6-1 6-2, u četvrtfinalu eliminisao je Korejanca Hyeona Chunga 6-2 6-2.
Za plasman u finale 17-godišnji Milojević je pobedio predstavnika Hrvatske, trećeg nosioca Bornu Čorića 7-5, 4-6, 6-4.
U samoj borbi za trofej Nikola je nadigrao devetog kosturaša ovog takmičenja, Korejanca Jae Hwan Kima 6-1 6-4.
Prvi junior Srbije odigrao je i finale dubla na turniru u Maleziji, gde je u paru sa Hrvatom Čorićem posle velike borbe izgubio od Korejskog para Chung - Kim 6-4 4-6 7-10.

Drugi srpski predstavnik na juniorskom turniru u Maleziji, Peđa Krstin zaustavljen je u polufinalu singla od Korejanca Jae Hwan Kima 1:6, 2:6.