Arhiva vesti - Sve vesti

Srbija na korak od plasmana u finale EP do 14

Datum objave: 01.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Letnje ekipno takmičenje juniorskih selekcija Evrope u konkurenciji do 14 godina startovalo je sa kvalifikacionim mečevima kako kod devojčica tako i dečaka. 
 
Ženska reprezentacija Srbije u sastavu: Fatma Idrizović, Darja Šuvirdjonkova, Dorotea Milosavljević, predvođene trenerom  Nemanjom Ivićem u prvom kolu kvalifikacija koje se održavaju u češkom mestu Rakovnik savladale su tim Izraela 3:0 (Idrizović - Neriya Yona 6:1, 6:0, Šuvirdjonkova - Maya Betzalel 6:7(5), 6:3, 6:2, dubl: Idrizović, Milosavljević - Beztalel, Chiche 7:6(2), 1:6, 12:10. U borbi za plasman u finalne kvalifikacija, a samim tim i na finalni turnir naše devojke će odmeriti snage sa selekcijom Hrvatske. 
 
Dečaci se za plasman u završnicu Letnjeg ekipnog prvenstva Evrope 2018. u konkurenciji do 14 bore u čekom mestu Veška. Boje Srbije na ovom takmičenju brane: Luka Jovanović, Branko Đurić, Nikola Zekić, predvođeni trenerom Ivanom Gažom.  U prvom kolu kvalifikacija Srbija je savladala tim BiH 3:0 (Jovanović - Ahmed Hurtić 6:3, 6:0, Đurić - Radomir Tomić 6:4, 4:6, 7:5, dubl: Jovanović, Zekić - Bajrović, Hurtić 6:3, 6:3). U borbi za plasman u finalne kvalifikacija, a samim tim i na finalni turnir naši momci će odmeriti snage sa selekcijom Češke. 

Letnje pojedinačno prvenstvo Srbije 2018 u konkurenciji do 12 godina

Datum objave: 30.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu održava se Letnje prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji do 12 godina. 
 
Žrebove i raspored možete da pogledate ovde 
 
žreb kvalifikacija singla devojčice ovde 
 
žreb kvalifikacija singla dečaci ovde
 
žreb glavnog turnira dečaci ovde
 
žreb glavnog turnira singla devojčica ovde
 
žreb glavnog turnira dubla devojčica ovde
 
žreb glavnog turnira singla dečaka ovde
 
žreb glavnog turnira dubla dečaci ovde
 
raspored četvrtak ovde

100 % šampion Srbije – Bodin Žarković

Datum objave: 29.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Šampion od prvi teniskih koraka. Gde god bi se pojavio plenio je talentom, borbenošću, sportskim duhom i razoružavajućim osmehom. Tenis je bio njegov izbor, njegov „klik“, nije bio input od strane nekog drugog, tenis je bio i ostao njegova ljubav i danas posao, a neizmernu podršku u tom trnovitom putu uvek je imao u porodici. Bez sponzora i finansijskih sredstava putovao je sam Evropom, sa nepunih 14 leta i borio se sa vetrenjačama koje nosi život i tenis. Osmeh nikad nije prestao da krasi njegovo lice, ni u najtežim momentima, ni u trenucima velikih pobeda. Osvojio je sva državna prvenstva (12, 14, 16 i 18) i 100% je šampion Srbije u tenisu – Bodin Žarković. 


Reprezentacije Srbije (do 14) biju bitke u Češkoj za plasman u finale

Datum objave: 29.06.2018. // Kategorija: Selekcije (juniori)
Letnja ekipna takmičenja juniorskih selekcija Evrope kreću sa prvim danom jula 2018. Na scenu prvi izlaze reprezentativci u konkruenciji do 14 godina. Selekcije Srbije (ženska i muška) boriće se u kvalifikacijama koje se održavaju u Češkoj za plasman na finalna takmičenja. 
Ženska reprezentacija Srbije u sastavu:  Fatma Idrizović, Darja Šuvirdjonkova, Dorotea Milosavljević, predvođene trenerom  Nemanjom Ivićem od  1. do 3. jula 2018. boriće se u češkom mestu Rakovnik. 
Dečaci će se plasman u završnicu Letnjeg ekipnog prvenstva Evrope 2018. u konkurenciji do 14 boriti u čekom mestu Veška. Boje Srbije na ovom takmičenju braniće: Luka Jovanović, Branko Đurić, Nikola Zekić, predvođeni trenerom Ivanom Gažom.  
 

Topo i Teodorović šampioni Srbije u dublu u konkurenciji do 16 godina za 2018.

Datum objave: 28.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Održano je Letnje prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji do 16 godina u singlu (devojčice i dečaci) i u muškom dublu, na terenima TSS u Beogradu. 

Pobednici muškog dubla su Marko Topo i Petar Teodorović. Do naslova šampiona države Topo i Teodorović koji su bili postavljeni za prve nosioce stigli su bez izgubljenog seta, a u samom finalu savladali su par Marko Jovanović - Luka Kalenić 6:2, 6:3. 


Lazar Milićević novi šampion Srbije u konkurenciji do 16

Datum objave: 28.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina u obe konkurencije, koje je održano na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu. 
Pobedničko postolje i naslov novog šampiona Srbije u konkurenciji do 16 osvojio je Lazar Milićević koji je u finalu savladao Stefana Popovića 6:4, 6:3. 
Milićeviću je ovo prva titula državnog prvaka, dok je Stefan trofeje državnih šampionata osvajao u mlađim kategorijama. 
Lazar se u 2018. bazirao na ITF turnire u konkurenciji do 18 godina, osvojio je trofej u Skoplju i igrao finale, takođe u ovom gradu. 
Stefan je godinu dana mlađi i takmiči se na Tennis Europe turnirima u konkurenciji  do 16. Igrao je tri finala ove godine Tennis Europe do 16, od toga osvojio turnir u Mariboru. Igrao je i dva ITF turnira do 18. 
I Lazar i Stefan predstavljaće Srbiju na Pojedinačnom i Ekipnom prvenstvu Evrope, takmičenjima koji slede u toku jula 2018. 
 

Fatma Idrizović novi šampion Srbije u konkurenciji do 16

Datum objave: 28.06.2018. // Kategorija: Domaća scena
Spuštena je zavesa na Letnje prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake koje je održano na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu. 
U konkurenciji devojčica treći trijumf u 2018, treća titula šampiona Srbije za Fatmu Idrizović. Ova 13-godišnja devojčica iz Novog Pazara aktuelni je šampion države u konkurenciji do 14 (Dvoransko i Letnje) i sada Letnjeg do 16 godina. U borbi za novi naslov najbolje u Srbiji Fatma je savladala takođe višestruku državnu šampionku, 15- godišnju Nataliju Senić koja je pre dve nedelje osvojila naslov vicešampiona Srbije do 18 godina, a aktuelni je šampion države do 16 (Dvoransko). 
U jednom izuzetno kvalitetnom finalu, koje je obilovalo sjajnim poenima, rezultatskim turbulencijama, brejkovima, do slavlja je došla Idrizovićeva rezultatom 6:3, 3:6, 7:5. 
I Fatma i Natalija predstavljaće Srbiju na Pojedinačnom i Ekipnom prvenstvu Evrope, takmičenjima koji slede u toku jula 2018. 
 

Poznati finalisti Letnjeg prvenstva Srbije 2018. u konkurenciji do 16

Datum objave: 27.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Letnje prvenstvo Srbije 2018. u  konkurneciji do 16 godina, koje se održava na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu, ulazi u završnu fazu. 

Poznati su finalisti u obe singl konkurencije i finalisti muškog dubla. 

Kod devojčica za naslov novog šampiona Srbije boriće se aktuelna vicešampionka Letnjeg prvenstva do 18 i šampionka Dviranskog prvenstva do 16 Natalija Senić i sa druge strane aktuelna dvostruka šampionka Prvenstva Srbije do 14 za 2018 (Letnje i Dvoransko) Fatma Idrizović. 

Natalija je u polufinalu pobedila Leu Rupnjak 6:2, 6:3, dok je Fatma savladala Miu Marjanović 6:3, 7:6(5). 

Kod dečaka za pobednički pehar i titulu šampiona Srbije boriće se Stefan Popović i Lazar Milićević. U polufinalu Stefan je pobedio Hamada Međedovića 7:5, 6:3, dok je Lazar savladao Mihajla Lasicu 6:3, 6:2. 

U finalu muškog dubla boriće se Marko Topo i Petar Teodorović protiv Marka Jovanovića i Luke Kalenića. 


Nataši i Aleksi OP Novog Sada za seniore

Datum objave: 27.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK As Novi Sad održano je Otvoreno prvenstvo za seniorke i seniore, prva kategorija. 

U konkurenciji seniorki trijumfovala je Nataša Krklec-Jerinkić koja je u finalu pobedila Elenu Gemović 7:6(5), 6:2. U polufinalu Nataša je bila bolja od Šejle Agić 6:1, 6:0, dok je Elena savladala Andrijanu Brkić 6:4, 6:2. 

Kod seniora pobednički pehar osvojio je Aleksa Bućan koji je u finalu bio bolji od Dušana Obradovića 6:2, 6:2. U polufinalu Aleksa je pobedio Igora Banićevićea 6:1, 6:1, dok je Dušan savladao Aleksu Ćirića 7:6(4), 6:1. 


Daskalovićev trijumf na Agrimesu

Datum objave: 27.06.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Agrimes u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za dečake, druga kategorija. 

Pobedu je odneo Aleksandar Daskalović koji je u finalu savladao Marka Nešića 6:3, 6:2. U polufinalu Daskalović je pobedio Nikolu Matovića, dok je Nešić savladao Aleksu Oparicu 7:5, 7:5.