Arhiva vesti - Sve vesti

Anja najbolja u Somboru

Datum objave: 18.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Orange u Somboru održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za devojčice I kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Anja Vujović kojoj je u finalu meč kod rezultata 6:1, 2:0 predala Petra Konjikušić. U polufinalu Anja je bila bolja od Katarine Milošević 6:0, 6:2, dok je Petra savladala Dunju Kulpinac 6:1, 7:5. 


Zekić: "San mi je da igram za Srbiju u Dejvis kupu pred punom Arenom"

Datum objave: 16.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Uporan, istrajan, veliki borac, teniski znalac koji poraze ne priznaje, pa makar oni bili i na samom treningu. Narodski rečeno - žilav, jak dečko. Takav je naš 13 – godišnji Nikola Zekić, teniser koji je skrenuo pažnju teniskih stručnjaka kada je osvojio državno prvenstvo. I to na briljantan način. Startovao je u kvalifikacijama, probijao se, ostavljao rivale za sobom i stigao do titule. Naravno, takav uspeh ne može i ne sme da ostane nezapažen. Usledio je i poziv u reprezentaciju Srbije. Tako se ovaj momak iz Republike Srpske našao u žiži teniskog miljea Srbije. TS Srbije je maksimalno, prema svojim mogućnostima, stao iza talentovanog dečaka, pa se očekuju brzi i skoriji uspesi i na juniorskoj međunarodnoj sceni.
 
Iza sebe već ima Tennis Europe trofeje, a imao je priliku i da igra u čuvenoj Londonskoj Q2 Areni u vreme završnog Mastersa na turniru mladih nada Starog kontinenta. 
 

Novak Đoković šampion Vimbldona 2018.

Datum objave: 15.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser Srbije i jedan od najboljih u istoriji belog sporta Novak Đoković osvojio je 13 gren slem trofej u karijeri, četvrti na vimbldonskoj travi. 

Do novog naslova šampiona Vimbldona Novak je stigao briljantnim partijama, od kojih je svakako finalna borba bila jedna od najboljih. U finalu Đoković je bez izgubljenog seta stigao do trijumfa nad teniserom iz Južne Afrikev Kevinom Andersonom 6:2, 6:2, 7:6(3). 

Trijumfom na gren slem turniru u Londonu, Novak se na najlepši mogući način vratio na scenu pobedničkih postolja sa kojih nije silazio godinama unazad, osim 2017.  kada ga je povreda lakta sprečila da se takmiči, zbog koje je morao na dugu pauzu. 

Bravo Novače! 


Danilovićeva osvojIla trofej singla u i drugo mesto sa Stojanovićevom u dublu u Versmoldu

Datum objave: 15.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja mlada teniserka Srbije, 17- godišnja Olga Danilović osvojila je četvrtu profi titulu u karijeri u singlu i ujedno najveću do sada. 

Na turniru nagradnog fonda 60.000 evra koji je održan u nemačkom mestu Versmold Danilovićeva je briljirala. U borbi za trofej savladala je nekadašnju 28. teniserku sveta, Nemicu Lauru Segemund 5:7, 6:1, 6:3. 

Ovom pobedom Olga je obezbedila plasman među 200. najboljih teniserki sveta. 

U dubl konkurenciji Danilovićeva se takmičila u paru sa zemljakinjom Ninom Stojanović. U borbi za trofej izgubile su posle velike borbe od para Ozgen, Papamihail (TUR,GRE) 6:1, 2:6, 4:10. 

 


Kosovski teniski junak – Lazar Milićević

Datum objave: 14.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Kada je neko toliko posvećen usavršavanju, sopstvenoj nadgradnji, kada želi u svakom trenutku da dominira, onda je to dar koji mora dati rezultat. Takav je Lazar Milićević. Teniser koji je na Letnjem prvenstvu Srbije 2018. u konkruenciji do 16 godina stigao do naslova šampiona, baš kao i na ITF turniru održanom u Skoplju, gde je stigao do ITF prvenca, pre toga odigravši i finale turnira istog ranga i najavivši sjajne partije u budućnosti. 
Lazar je potpuno osvojio tenisku igru, ali i tenis je njega osvojio i prisvojio. Nema trenutka kada nije potpuno okupiran tenisom. Trenira maksimalno ozbiljno, radan i pun samopouzdanja, veruje u sebe i svoje tenisko sutra. Pravi realne planove, i skoro redovno ih ispunjava. Ni jednog trenutka ne želi da stane, da bude zadovoljan postignutim. Stremi uvek napred, željan pobeda i dokazivanja. Zato od Lazara Milićevića se mogu očekivati vrhunski rezultati. 
 

Danilovićeva u borbi za trofej u Nemačkoj

Datum objave: 14.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja mlada teniserka Srbije, 17-godišnja Olga Danilović boriće se za novu profi titulu, četvrtu po redu i ujedno najveću do sada. 

Na takmičenju u nemačkom mestu Versmold vrednom 60.000 evra Olga se plasirala u finale savladavši predstavnicu Holandije Bibian Šufs 6:1, 6:3. 

U borbi za najveći trofej do sada Danilovićeva će odmeriti snage sa boljom iz susreta dve Nemice Sigemund i Zaje. 

Olga u paru sa zemljakinjom i koleginicom iz fed kup tima Srbije Ninom Stojanović boriće se u polufinalu ovog turnira u dubl konkruenciji protiv para Anšba, Kabibulina (RUS,UZB). 

 


Novak u borbi za novi trofej na Vimbldonu

Datum objave: 14.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković boriće se za četvrti trofej na Vimbldonu. 

Naš i svetski teniski as plasirao se u finale Gren slem takmičenja u Londonu savladavši u polufinalu Španca Rafaela Nadala 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

U borbi za novu gren slem titulu maestro srpskog i svetskog tenisa Đoković odmeriće snage sa predstavnikom Južne Afrike Kevinom Andersonom. 

Bravo Novače! 


Zagorac osvojila Top ten

Datum objave: 13.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Top Ten održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za devojčice. Šampionski trofej osvojila je Milica Zagorac koja je u finalu bila bolja od Petre Konjikušić 6:0, 6:1. 

U polufinalu Milica je pobedila Ivu Rafailović 7:6(1), 7:6(2), dok je Petra savladala Katarinu Milošević 7:5, 7:5. 


Saviću titula u OTK Beograd

Datum objave: 13.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK OTK Beograd održan je turnir u konkruenciji do 16 godina za dečake, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojio je Mihailo Savić koji je u finalu savladao Luku Kurtovića 6:4, 6:1. U polufinalu Saviću jee meč kod rezultata 6:0 predao Nemanja Marković, dok je Luka bio bolji od Bogdana Muškatirovića 6:1, 7:6(3). 

 


MEĐUNARODNI JUNIORSKI TURNIR NA TERENIMA TENISKE AKADEMIJE ŽIVKOVIĆ

Datum objave: 13.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 14. do 21. jula 2018. igraće se međunarodni turnir NIŠ OPEN 2018 za juniore i juniorke iz serije TENNIS EUROPE. Kvalifikacioni deo turnira počinje u subotu 14. jula, dok će glavni deo turnira početi u ponedeljak 16. jula. 
 
Za prvi reket turnira boriće se teniseri i teniserke iz velikog broja zemalja (Srbija, Italija, Ukrajina, Makedonija, Bugarska, Austrija, Velika Britanija, Australija, Grčka, Rusija, BIH, Švedska, Rumunija, Mađarska, Finska, Hrvatska, Amerika, Španija..) i tih dana će Niš biti mesto susreta mladih nada belog sporta. 
 
Na turniru će uzeti učešće veliki broj takmičara i takmičarki TAŽ-a. U kategoriji juniorki igraće i Lola Radivojević i Emilija Zdravković. Igraće se mečevi u pojedinačnoj konkurenciji i dublu. Finale je planirano za 21. jul, a ulaz na sve mečeve turnira je slobodan.
 
TAŽ je za 10 godina rada stvorio veliki broj takmičara i takmičarki od najmlađeg uzrasta do nivoa seniora i seniorki. Vredno pomena je i to da su Aleksandar Žikić i Nikola Jović nedavno postali vicešampioni Srbije u konkurenciji parova do 12 godina.