Arhiva vesti - Sve vesti

Rajićevoj trofej na Green Setu

Datum objave: 16.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green Set održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina, druga kategorija za devojčice. 

Šampionski trofej osvojila je Sofija Rajić koja je u finalu savladala imenjakinju Sofiju Gutić 3:6, 6:1, 6:4. U polufinalu Rajićeva je pobedila Jelenu Jevtić 2:6, 6:3, 6:4, dok je Gutićeva bila bolja od Nataše Savić 6:3, 7:6(3). 

 


Jorovićevoj trofej u Portugaliji

Datum objave: 15.04.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije, 20 - godišnja Ivana Jorović osvojila je profi titulu na takmičenju u portugalskom mestu Obidos. 

Kao peti nosilac na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara Jorovićeva je u borbi za trofej savladala Čehinju Miriam Kolodziejovu 6:2, 6:1. Ovo je deseta profi titula za Ivanu, treća nagradong fonda 25.000 dolara, ima osvojene i četiri "pedesetice". 

Najbolji rang Jorovićeve bio je 134. mesto na WTA listi, trenutno je 281. na svetu, ali pobeda u Obeidosu će doneti novi skok i povratak na staze uspeha. 

 


Radojkoviću nova profi titula u dublu

Datum objave: 15.04.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 16 - godišnji Milan Radojković nastavlja sa uspesima na profi sceni u dubl konkurenciji. 

Milan je sa istim partnerom sa kojim je pre tri nedelje osvojio profi dubl prvenac, došao i do drugog trofeja na turniru vrednom 25.000 dolara. Radojković i predstavnik BiH Tomislav Brkić su pre tri nedelje u italijanskoj Santa Margerita Di Pulji osvojili profi trofej, sada su to ponovo učinili na istom mestu i protiv istih protivnika u finalu.

Pre tri nedelje u borbi za šampionski trofej Milan i Tomislav su savladali argentinski dubl Capalbo - Espin Busleiman 6:3, 4:6, 10:7, sada su isti par pobedili rezultatom 4:6, 6:3, 10:8. 


DAVIS I FED CUP SELEKTOR MAKEDONIJE POJAČAO TRENERSKI TIM TAŽ

Datum objave: 12.04.2018. // Kategorija: Domaća scena
Nakon uspešne rezultatske 2017. godine Teniska akademija Živković (TAŽ) i u 2018. nastavlja da radi na igračkom, ali i na trenerskom polju, a sve u pravcu stvaranja najboljih uslova za rad i teniske rezultate u Nišu. Od početka letnje sezone, novo ime u trenerskom timu Teniske akademije Živković. Radi se o Dejanu Marinkoviću, istaknutom teniskom stručnjaku koji je u prethodnom periodu ostvarivao zapažene rezultate u Nemačkoj i Makedoniji. Dejan, inače rođeni Nišlija, do ovog proleća bio je Davis i Fed cup selektor reprezentacije Makedonije.
 
„Nakon 20 godina života i rada u Skoplju i teniskom svetu Makedonije, nastavljam trenersku karijeru u mom Nišu. Ovo je poseban trenutak za mene, iako me za Makedoniju vežu lepe situacije. Mislim da sam tenisu te zemlje dao sve što sam mogao i znao, a da su rezultati i kvalitet Teniske akademije Živković nekako pravi izbor za nastavak moje karijere.“ – izjavio je Dejan Marinković nakon prvog trenerskog dana u TAŽ-u.
 
 

Pobeda Spasojevića na Partizanu

Datum objave: 11.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Partizan u Beogradu održano je Prvenstvo u konkurenciji do 18 godina, juniori, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojio je Stefan Spasojević koji je u finalu bio bolji od Valerija Martiševa 6:1, 6:2. U polufinalu Stefan je pobedio Borisa Stojanovića 6:0, 6:2, dok je Valerij savladao Nikolu Kijca 6:2, 3:6, 6:2. 


Cvetkovićev trijumf na terenima TC Novak

Datum objave: 11.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 14 godina za dečake, druga kategorija, održano je na terenima TC Novak. 

Trijumfovao je Milan Cvetković savladavši u finalu nakon velike borbe Lazara Virijevića 6:1, 5:7, 6:1. U polufinalu Cvetković je pobedio Filipa Glogovca 7:6, 6:2, dok je Virijević bio bolji od Andreja Radojičića 6:2, 6:1. 


Markovićevoj trofej u Balansu

Datum objave: 11.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Balans u Beogradu održano je Prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za devojčice, druga kategorija. 

Šampionski pehar osvojila je Anđelija Marković koja je u finalu savladala Milicu Popovski 7:5, 6:3. U polufinalu Markovićeva je bila bolja od Anastasije Arsić 6:1, 6:2, dok je Popovski pobedila Maju Miščević 6:3, 6:2. 


Dimitrije osvojio Yason Cup 2018. u Novom Sadu

Datum objave: 10.04.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Elite u Novom Sadu održan je Tennis Europe turnir Yason Cup 2018. u konkurenciji do 16 godina, za devojčice i dečake. 

U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela predstavnica Hrvatske, prvi nosilac ovog takmičenja Antonina Ružić koja je u borbi za tron savladala sedmog nosioca, Rumunku Simonu Ogesku 6:3, 6:3. U polufinalu Ružićeva je bila bolja od Makedonke Jane Stojanove 6:1, 7:5, dok je Simona pobedila juniorsku reprezentativku Srbije Nataliju Senić 6:3, 7:5. 

Kod dečaka odigrano je srpsko finale. Snage su odmerili Stefan Popović i Dimitrije Zubac, a do šampionskog pehara stigao je Dimitrije rezultatom 6:3, 6:3. U polufinalu Zubac je kao četvrti nosilac pobedio drugog nosioca, Ukrajinca Germana Samofalova 6:4, 6:1, dok je Stefan kao peti nosilac savladao prvog nosioca, zemljaka Hamada Međedovića 3:6, 6:1, 6:1. 


Dejvis kup: Srbija domaćin protiv Indije u plej ofu

Datum objave: 10.04.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Danas je u sedištu ITF-a u Londonu održan žreb za plej of (popunu odnosno opstanak) Svetske grupe Dejvis kupa. Srbija je na žrebanju bila postavljena za petog nosioca, a voljom žreba boriće se kao domaćin protiv selekcije Indije za opstanak u Svetskoj grupi i pobedu koja bi donela Srbiji i 2019. takmičenje u najelitnijoj grupi u kojoj je dva puta igrala finale (2010. i 2013), osvojila trofej 2010. 
Meč plej ofa Dejvis kupa Svetske grupe 2018. na programu je od 14. do 16. septembra 2018. godine. 
 
Poslednji meč sa Indijcima naš tim je odigrao u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi septembra 2014. u Bangaloru kada je NIS Dejvis kup tim Srbije pobedio 3:2, a trijumfalni poen našoj zemlji doneo je Filip Krajinović. 
 
„Lepo je da ćemo igrati kod kuće. Već dva puta smo imali priliku da igramo protiv Indije, 2011. u Novom Sadu i 2014. u Bangaloru, oba puta je bilo vrlo neizvesno. Imaju možda sada najjači tim što se tiče singla, Juki Bambri je njihov broj 1 i trenutno ima najbolji plasman u karijeri (105. na ATP listi), takođe i Ramkumar Ramanatan, manje poznati igrači široj javnosti, ali to su igrači oko 100 mesta na ATP listi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju dubl koji je uvek izuzetno jak koji čine standardni reprezentativci - Bopana i Paes, tako da nadam se da ćemo mi učestvovati u najjačem sastavu, da će svi biti spremni i u tom slučaju mislim da je lepa šansa da se ostvari treća pobeda nad Indijom i da se se obezbedi plasman u Svetsku grupu. Igraće se kod kuće što je sjajna stvar za našu publiku da opet ima priliku da uživo gleda vrhunski tenis i naše reprezentativce. Najverovatnije ćemo igrati na šljaci, na podlozi koja nama najviše odgovara, a na kojoj su Indijci najslabiji. Treba pomenuti da su Indijci uspeli da preokrenu meč prošlog vikenda protiv reprezentacije Kine u kome su gubili 0:2 i na kraju došli do pobede 3:2, gde je glavni, poslednji poen osvojio Prajneš Gunesvaran koga stvarno ne poznajem. Radi se o igračima koji ili studiraju u Americi ili su dobri igrači i svakako ih ne treba potcenjivati, ali mislim da smo mi favoriti u ovom susretu“ – zaključio je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.  
 

 


Dejvis kup - Srbija peti nosilac na žrebu za plej of u septembru 2018.

Datum objave: 09.04.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
NIS Dejvis kup selekcija Srbije porazom u Nišu od reprezentacije SAD u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa za 2018, došla je u situaciju da se bori za opstanak u eliti u kojoj se takmiči proteklih 11 godina. 
Plej of za opstanak u Svetskoj grupi za 2019. na programu je od 14. do 16. septembra 2018. Protivnik Srbiji u plej ofu biće poznat 10. aprila, nakon žreba koji je zakazan u Londonu u 10:00 časova po lokalnom vremenu (11:00 časova po srednje-evropskom kojem pripada i Srbija). 
 
Na osnovu trenutne ITF Dejvis kup rang liste, selekcija Srbije je postavljena za petog nosioca. 
 
Nosioci uoči žreba za plej of Svetske grupe 2018. su: 
1. Argentina, 2. Velika Britanija, 3. Australija, 4. Švajcarska, 5. Srbija, 6. Kanada, 7.  Češka Republika, 8. Japan       
 
Svi mogući protivnici Srbije su u septembarskom plej ofu su: Austrija, Bosna i Hercegovina, Kolumbija, Mađarska, Indija, Holandija, Švedska i Uzbekistan.