Arhiva vesti - Sve vesti

TSS škola tenisa na Dejvis kup meču u Nišu

Datum objave: 04.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Teniski savez Srbije nastavlja sa tradicijom  u vreme održavanja Dejvis i Fed kup mečeva koji se organizuju u našoj zemlji. Reč je o akciji mini škole tenisa na centralnom terenu, neprosredno uoči izlaska igrača na teren i početka mečeva.  
 
Uz korišćenje mаnjih reketа i lаkših lopticа, uz pomoć stručnih trenera, decа su i ovaj put u toku Dejvis kup meča koji je održan u niškom Čairu (Srbija - SAD) imаla priliku i demonstriraju svoja umeća, da poput veliki asova osete kako je izaći na centralni teren i igrati tenis ispred velikog auditorijuma. 
Cilj ovih škola je ne samo da mališani zavole tenis, već da se motivišu da zavole sport uopšte i da žive zdravim načinom života. 

Dejvis kup: Krstin doneo poen Srbiji protiv SAD za konačnih 1:3

Datum objave: 04.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Dejvis kup meč prvog kola Svetske grupe 2018. između selekcija Srbije i SAD, koji je odigran u niškom Čairu, završen je rezultatom 1:3 u korist gostujućeg tima. 

Trećeg dana Dejvis kup susreta Srbija - SAD u niskom Cairu odigran je samo jedan singl meč ( izmedju reprezentativca Srbije Pedje Krstina i Amerikanca Stiva Džonsona), jer po pravilima ITF-a ukoliko je nakon drugog dana takmičenja rešen pobednik, u treći dan se ulazi sa sigurnim jednim mečom (prvi singl je obavezan, drugi singl nije obavezan).
Pobedu je zabeležio debitant u dresu Srbije u Dejvis kupu Krstin 6:1, 7:5 
Krstinu je ovo značajna pobeda jer je debitovao za tim Srbije pobedom, obranio čast domaćina, ali i kao 230. na ATP listi savladao Džonsona koji je 50. na ATP listi. 
 
 

Dejvis kup: Srbija - SAD 0:3

Datum objave: 03.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Dejvis kup tim Srbije poražen je kao domaćin u pvrom kolu Svetske grupe 2018. od selekcije SAD 0:3. 

U susretu koji se igra u niškoj hali Čair, već nakon drugog dana takmičenja gosti iz Amerike su došli do trijumfa nad Srbijom, rezultatom 0:3. 

Nakon prvog dana u kome su odigrani singl mečevi, u drugi dan takmičenja, SAD je ušla sa vođstvom od 2:0, da bi do konačne pobede i plasmana u četvrtfinale stigli nakon dubl meča. Pobedu u dublu selekciji SAD doneo je par Rajan Harison i Stiv Džonson u susretu sa srpskim dublom - Nikola Milojević, Miljan Zekić. 

Dubl meč su sjajno započeli momci iz Srbije, koji su u ovom meču debitovali za nacionalni dres u Dejvis kupu. Milojević i Zekić su osvojili prvi set 7:6(3). U drugom setu Amerikanci su brzo došli do prednosti koju su oddržavali i stigli do iuzjednačenja u setovima nakon 2:6. U trećem setu vodila se velika bitka, koja je na kraju pripala gostima u samom finišu seta. Gosti su napravili brejk kod rezultata 5:5, na 6:5 servirali su za set i došli do vođstva od 2:1. u setovima. Četvrti set nastavak velike borbe, na kraju ipak pobeda Amerikanca za konačnih 7:6(39, 2:6, 5:7, 4:6. 

 


Selekcija Srbije (do 14) obezbedila plasman na glavni turnir Vinter kupa 2018

Datum objave: 03.02.2018. // Kategorija: Selekcije (juniori)

Ženska juniorska selekcija Srbije u konkurenciji do 14 godina u sastavu: Fatma Idrizović, Lea Rupnjak i Lola Radivojević, predvođene saveznim trenerom Anom Cvetković plasirala se na završni turnir Vinter kupa 2018. koji će biti održan u češkom Rakovniku od 16. do 18. februara. 

Na kvalifikacionom turniru koji se održava u mađarskom Pečuju tim Srbije je u prvom kolu savladao tim Slovenije 2:1, dok je za ulazak u finale kvalifikacije Srbija bila bolja od Litvanije 3:0 (Fatma Irdizović - Patricija Paukstyte 6:2, 6:0, Lola Radivojević - Uma Bakaityte 4:6, 6:3, 7:6(6), dubl: Idrizović, Rupnjak - Paukstyte, Tverijonaite 6:3, 6:2). 

U finalu kvalifikacija Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Švajcarske, ali bez obzira na ishod ovog meča, obezbedili smo plasman na glavni turnir koji broji osam najboljih timova Evrope i u kome će se naše reprezentativke boriti za medalje. 

 

devojčice u konkurenciji do 12 takmičile su se u Neudörfl, Austrija 
dečaci u konkurenciji do 12 - Khanty Mansiysk, Rusija
devojčice u konkurenciji 14- Pecs, Mađarska 
dečaci u konkurenciji do 14- Ronchi dei Legionari, Italija
devojčice u konkurenciji do 16 – Brest, Francuska  
dečaci u konkurenciji do 16 – Budapest, Mađarska

Dejvis kup: Srbija - SAD 0:2

Datum objave: 02.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Drugi meč singla u niškom Čairu doneo je vođstvo selekcije SAD u susretu protiv Srbije. 

Nakon prvog singl meča u kome je prvi reket američkog tima Sem Kveri savladao mladog srpskog asa Lasla Đerea 3:1, usledio je okršaj prvog reketa Srbije Dušana Lajovića i drugog reketa SAD Džona Iznera koji je bio pravi maratonski susret i koji je okončan nakon pet setova, tri sata i 15 minuta igre u korist reprezentativca SAD 4:6, 7:6(7), 3:6, 6:3, 6:7(4). 


SAD vodi protiv Srbije nakon prvog singla 0:1

Datum objave: 02.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U niškom Čairu statovala je Dejvis kup bitka prvog kola Svetske grupe 2018. Između selekcija Srbije i SAD. 
Meč je otvorio susret drugog reketa srpskog tima Lasla Đerea i prvog američkog tenisera Sema Kverija. Nakon tri sata i dva minuta igre, velike borbe i sjajnog tenisa, do pobede je stigao Amerikanac rezultatom 7:6(4), 2:6, 5:7, 4:6. 
 

OFICIJALNO DRUŽENJE DEJVIS KUP TIMOVA U NIŠU

Datum objave: 01.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Od 2018. u Dejvis kupu umesto dosadašnjih oficijalni svečanih večera uveden je novi vid druženja selekcija pod nazivom "Meet and greet". 
 
Uoči Dejvis kup meča prvog kola Svetske grupe 2018. u niškoj hali Čair, pre žreba održan je  "meet and greet" - druženje Dejvis kup selekcija Srbije i SAD na kojoj su prisustvovala oba tima, predstavnici Saveza i ITF-a, članovi UO TSS, VIP zvanice. 

 


Održan žreb u niškoj hali Čair za meč Dejvis kupa između Srbije i SAD

Datum objave: 01.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Zimonjić: Imamo kvalitet da iznenadimo Amerikance
 Meč prvog kola Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Srbije i SAD počeće duelom Lasla Đerea i Sema Kverija, odlučeno je danas žrebom u Nišu. Taj meč je na programu u petak (02.02.2018) od 15.00 u hali Čair, a posle njih će na teren izaći Dušan Lajović i Džon Izner. Selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić je rekao da je sasvim očekivano ko će igrati za Amerikance, dok su u reprezentaciji Srbije neki igrači prvi put u timu.
Selektor srpske teniske reprezentacije Nenad Zimonjić rekao je danas u Nišu da je selekcija SAD favorit na papiru u predstojećem duelu u Dejvis kupu, ali da njegova ekipa ima kvalitet da ih iznenadi.
 "Laslo i Dušan  su odigrali sjajno na šljaci proteklih godina. Laslo je pobedio igrače koji se sjajno snalaze na šljaci kao što su Verdasko i Viktor Troicki. Atmosfera je sjajna, a zajedništvo i volja uz podršku publike mogu da budu presudni. Pozivam gledaoce da u što većem broju dođu u halu "Čair" jer će "sigurno gledati sjajan tenis" – rekao je Nenad. 
 

Žugiću Green Set

Datum objave: 31.01.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green Set u Beogradu održano je prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniore. 

Do naslova šampiona stigao je Matija Žugić koji je u finalu bio bolji od Vuka Markovića 6:0, 6:4. U polufinalu Matija je savladao Viktora Stojanovića 6:1, 6:0, dok je Vuk pobedio Miru Rakočevića 7:6(2), 6:2.