Arhiva vesti - Sve vesti

EDDIE HERR INTERNATIONAL 2011

Datum objave: 30.11.2011. // Kategorija: Vesti

BRADENTON (FL,USA)

konkurencija do 18 godina - šljaka, ITF JUNIORSKI TURNIR, G1

Muškarci -

1. kolo, singl: Laslo Đere - (WC) Roy Lederman (USA) 6:4, 6:4
                          (11) Peđa Krstin - Rishabdev Raman (IND) 6:4, 6:4
2. kolo, singl: Laslo Đere - (16) Hassan Ndayishimiye (BDI) 6:4, 6:3
                           (11) Peđa Krstin - Jannis Kahlke (GER) 6:3, 6:4

3. kolo, singl: Laslo Đere - (1) Dominic Thiem (AUT)
                          Peđa Krstin - (5) Julien Cagnina (BEL)

 

konkurencija do 16 godina -tvrda podloga

Devojčice -

1. kolo, singl: Srna Stošljević - (q) Cassandra Vazquez (USA) 7:5, 2:6, 1:6

Dečaci-
1. kolo, singl: Petar Čonkić - (11) Mazen Mohamed (EGY) 3:6, 0:6

konkurencija do 14 godina - tvrda podloga

Devojčice -

1. kolo, singl: Nikolina Jović - Arki Truscott (AUS) 6:1, 6:0
                          Tamara Tomić - (q) Julia Eshet (USA) 6:7(4), 1:6
                          Ivana Jorović - Nadia Gizdova (USA) 6:3, 6:0
2. kolo, singl: Nikolina Jović - (q) Montana Moore (USA) 6:3, 6:0
                          Ivana Jorović - Elina Nepliya (RUS) 6:1, 6:2

 

3. kolo, singl: Nikolina Jović - Usue Arconada (USA)
                          Ivana Jorović - Raquel Pedraza (USA)

Dečaci -
 

1. kolo, singl: Dušan Vukičević - Alex Molcan (SVK) 4:6, 2:6
                          Stefan Miličević - Cuomo Ferruccio (ITA) 2:6, 4:6
                          Filip Grbić - Nathan Ponwith (USA) 6:3, 4:6, 6:3
2. kolo, singl: Filip Grbić - (2) Bogdan Borza (ROU) 4:6, 3:6


PONIŠTEN KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENJA GRBA TSS

Datum objave: 28.11.2011. // Kategorija: Vesti

 Na osnovu odluke Upravnog odbora TSS od 24. novembra 2011. godine

           

Komisija u sastavu: Rastko Ćirić (profesor umetnosti), Zoran Blažina (profesor umetnosti) i agencija Mccann su na svom poslednjem sastanku doneli odluku da preporuče
 Upravnom odboru da pristigli radovi na Konkursu za izradu idejnog rešenja nisu adekvatni onome što su kriterijumi postavljenog zadatka.
Upravni odbor TSS je na svojoj sednici 24. novembra 2011. godine razmotrio preporuku komisije i jednoglasno je doneta odluka da se poništi Konkurs,
te se tako u potpunosti prihvata odluka komisije.
Na sajtu TSS će biti objavljeni novi uslovi i kriterijumi za novi Konkurs, najverovatnije početkom januara 2012.


Vuk Jeremić novi predsednik TSS

Datum objave: 25.11.2011. // Kategorija: Vesti

skupstina


Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić jednoglasno je izglasan za novog predsednika Teniskog saveza Srbije na prvoj vanrednoj skupštini TSS koja je održana 24.11.2011. u hotelu "Hajat" u Beogradu.
 

Jeremić je na mestu prvog čoveka srpskog tenisa nasledio Slobodana Živojinovića koji se povukao sa te funkcije zbog obaveza u Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF), a funkciju potpredsednika umesto Radmila Armenulića, od sada će izvršavati Goran Đoković.

 
Slobodan Živojinović izabran je za počasnog predsednika TSS, dok je Radmilo Armenulić izabran za počasnog člana TSS.

 
Skupština TSS donela je odluku i usvojila predlog Predsednika UO TSS o izmenama i dopunama u sastavu UO TSS.

Novi UO TSS čine:

 1. Toplica Spasojević - Predsednik UO 
 2. Slavko Carić
 3. Dušan Bajatović
 4. Slobodan Petrović
 5. Vladimir Milovanović
 6. Dragan Lazarević
 7. Srđan Muškatirović
 8. Živorad Vasić
 9. Branislav Stojaković
 10. Jovan Kukaras
 11. Vanja Stojanović
 12. Dejan Petrović
 13. Danilo Pantović
 14. Aleksandar Mojsejev
 15. Đorđo Antelj
 16. Kiril Kravčenko
 17. Branislav Avramović
 18. Branko Miljković
 19. Radoslav Vulićević

 

 

Više slika sa Skupštine TSS možete pogledati u našoj GALERIJI 


Pehar u pravim rukama

Datum objave: 23.11.2011. // Kategorija: Vesti

sara_grubac

Mlada i izuzetno perspektivna srpska teniserka Sara Grubač, na terenima TK Winner u Beogradu, je sa samo 14 godina osvojila turnir u kategoriji  uzrasta do 18. Sara je do šampionskog pehara došla, igrajući sa starijim devojčicama,  izgubivši samo jedan set, tokom čitavog turnira.  Svoju ubedljivu igru, krunisala je  u finalu,
 rezultatom 6:1, 6:0.

 

Primajući pobednički pehar Sara je iskoristila priliku da se  zahvali predstavnikuTechnifibre-a za Srbiju, Zdravku Komljenoviću, koji je prepoznao njen talenat još pre dve godine, kao i direktoru TKCZ Bobi Vojinoviću.
 

Već sutradan nakon završetka turnira, zajedno sa svojim trenerom Vladimirom Jovanovićem Sara počinje pripreme za predstojeću sezonu:

- Veoma sam zadovoljan što se zajednički trud isplatio. Smatram, da je Sara Grubač spremna da stupi na medjunarodnu tenisku scenu- kaže mladi stručnjak.

 

 


Uz brata postao Dušan silni

Datum objave: 23.11.2011. // Kategorija: Vesti

duca_vukicevic2

Dušan Vukićević je dete Partizana. Počeo jer da igra tenis sa šest godina, ali je reket uzeo u ruke sasvim slučajno, uz oca i starijeg brata. A onda, baš kao što je to slučaj sa svima koji krenu da se bave ovim sportom, upadnu u “kandže”, ovog lepog atraktivnog sporta i povratka više nema. Pogotovo ne za one koji poseduju vanserijski talenat.

- Već četiri godine radim sa trenerom Markom Đokovićem u Teniskoj Akademiji Green set gde imam izvanredne uslove za rad i napredak. Rođen sam u Beogradu 2. januara 1997. godine. Tenis sam počeo da igram sa 6 god. i sve je to krenulo nekako slučajno. Tata je igrao rekreativno pa smo stariji brat Miloš i ja poželeli da se isprobamo. Roditelji su nas upisali u TK Partizan. Ja sam krenuo uz brata, više usput, jer su smatrali da sam još uvek mali. Prvi učitelj mi je bio Miomir Nešić i uz njega sam zaista zavoleo tenis.

Ubrzo su uvideli da sam talentovan, pa sam sa 9 godina počeo da se takmičim, a istovremeno došli su rezultati, pehari... Dušan je u reprezentaciju zaigrao u dvanaestoj godini, sada igra u konkurenciji do 16, ali mu to nimalo ne smeta da “presvuče” i osamnaestogodišnjake.

-Turnire u Srbiji sve manje igram jer sam fokusiran na Evropske. Osvojio sam zimsko državno do 14 godina, a reprezentativac sam od svoje dvanaeste. Interesantno je spomenuti turnir do 18 godina druge kategorije koji je igran u Beogradu i gde sam se prijavio samo zato što je nastupao i moj stariji brat. Pošto sam imao samo 14 godina nisam bio ni na spisku kvalifikanata pa sam od TSS dobio vajld kartu, i tako sam, na “mala vrata” ušao u kavalifikacije koje sam uspešno prebrodio i obezbedio nastup na glavnom turniru. Na moju veliku radost, ali i iznenađenje, kako moje tako i učesnika turnira, ušao sam u finale i osvojio ga. Inače, ove godine sam igrao dosta evropskih turnira u kategoriji do 16 godina, a u Nikšiću sam igrao finale “šesnaestice”. Trenutno sam 32 na evropskoj rang listi.

ducavukicevicsmanjenja

Dušan je silovito zakoračio u mlađe kategorije juniorske konkurencije. Sledeće godine nastupiće u starijoj grupi igrača koji imaju do 16 godina.

- Sledeće godine idem u stariju konkurenciju, do 16 godina, ali video sam gde su oni, a gde ja. Ne plašim se, naprotiv, izazovi me inspirišu, tada izvlačim ono najbolje što mogu i znam. Uostalom,  oprobao sam se, i to veoma uspešno, u toj kategoriji.

Dušanu se posrećilo. Prvo je trenirao na Akademiji koju je pokreenuo TS Srbije u “Impuls Holu” na Novom Beogradu. Spremao se za nastupe na turnirima u SAD. Trenutno je na jednoj višoj akademiji.

- Jako mi se dopada što je ove godine od strane TSS organizovano da treniramo svi skupa u “Impuls holu”. Ovo je nešto novo, i mislim da će nam zaista mnogo značiti. Uslovi su odlični i posle Amerike, naravno, vraćam se u TSS akademiju. Veoma sam sretan što sam na Floridi u Bradentonu, na čuvenoj IMG Bollettieri Tennis Academy. Treninzi su naporni, ali jako su korisni i mislim da će mi boravak od mesec i po dana ovde biti jedno veliko iskustvo. Upoznaću nove igrače, najbolje tenisere sveta u mojoj generaciji. Naravno, očekujem da odigram dobro i rasterećeno, da pokažem svoju najbolju igru, a samim tim i uspeh će doći.

Kao i većina mladih tenisera i Dušan ima svoje uzore.

- Pre svih, naravno, Novak Đoković, između ostalog, zato što je Srbin. Volim da gledam njegove mečeve i često se trudim da nešto ”skinem”,. Obraćam pažnju na njegovo kretanje, ima odličnu tehniku, a ove godine je dokazao da mu je ”glava”, savršena što je jako bitno ako ne i najbitnije u tenisu. Voleo bih da ga nasledim ali naravno, i te kako sam svestan koliko je taj put trnovit i težak. Bitna je volja i želja, a ja je imam.

Ima mladi teniser svojih slabijih strana u igri, ali se prepušta trenerima da mu te mane isprave.

- Šta bi trebalo da popravim, za to je merodavan moj trener. Ja samo znam da treba da treniram mnogo više nego sada. Dva sata dnevno je jako malo, a škola oduzima mnogo vremena. Moraće nešto da se menja... Planova ima dosta. Da skratim, želim mnogo pobeda, i da se okušam na ITF turnirima.


Filip – nesalomivi

Datum objave: 23.11.2011. // Kategorija: Vesti

 

 filip_grbic


Novosađanin Filip Grbić je dečak koji postaje noćna mora za svoje vršnjake, pa i one par godina starije. Ekstra talenat, pravi dragulj i teniser od koga stručnjaci, s pravom, očekuju sjajnu karijeru. Skoro da je nepobediv, pri tome skroman, ali svestan svojih teniskih vrednosti. Izuzetno vaspitan, ali ne i snishodljiv, već sa svojih 14 godina ima u velikoj meri izgrađenu ličnost. I malo neuobičajeno, ne voli da se mnogo priča o njemu, pogotovo ne da se piše. Bilo je potrebno veliko diplomatsko umeće da se privoli na ovaj razgovor. Ne, pogrešno bi bilo protumačiti da je “mali” umislio da je zvezda, da se uobrazio. On samo smatra da je prerano da se o njemu mnogo piše. Ono što želi je da se pokaže na terenu, s reketom u ruci. Rođen 30. juna 1997, počeo je sa pet godina da igra, odnosno u petoj je prvi put uzeo reket u ruke.


- Počeo sam u petoj godini i sve do sada, vezano za tenis je u znaku broja pet. Trenirao sam prvo u TK Vojvodina pet godina, a onda sam prešao u TK Elit, gde sam bio narednih pet godina, odnosno do sada. Prvi trener mi je bio Relja Čakan, isto oko pet godina, a sada sa Aleksandrom Jerinkićem, ponovo pet godina.
Filip je najbolji bio i u kategoriji desetogodišnjaka, a ta “navika” u domaćim okvirima mu je ostala i u starijim uzrastima.


- Bez lažne skromnosti, uvek sam bio prvi na listama, bar kada je reč o domaćoj konkurenciji. Na ETI sam trenutno devetnaesti. Uvek sam bio u 30 najboljih. Sada se spremam za Ameriku. Igraću na tri turnira, “Edie Herr”, “Orange Bowl” i “NIKE junior tour”. Onda se vraćam u Srbiju 25. decembra i igraću na državnom prvenstvu u dvorani.

Dalji planovi za ovog izuzetnog juniora još nisu napravljeni. Treniraće u Beogradu i spremati se za nastavak sezone. S velikim uspehom igrao je i za reprezentaciju Srbije.


- Na evropskom prvenstvu bili smo četvrti, a ja sam u porazu 1:2, dobio svoj singl meč. Volim da igram za reprezentaciju, to je poseban doživljaj. Nekako su osećanja drugačija, veća je odgovornost, pritisak, ali ja volim da igram pod pritiskom.


Filip je, baš kao i svaki dečak, bio impulsivan, često je nasedao na provokacije protivnika, koji su svim silama, pa i nesportskim potezima, pokušavali da dođu do trijumfa.


- Dešavalo se da me provociraju, jer na drugi način ne mogu da me pobede, a ja sam nasedao na te pokušaje. Tako sam uglavnom i gubio mečeve prošle godine. Sada više niko ne može da me isprovocira. Radio sam sa svojim trenerom na tom polju i uspeo sam da sebe nateram da se ne nerviram. I dalje pokušavaju da me izbace iz koncentracije, “ukradu” mi po neki poen, ali nema šanse jer se sada čuvam. Ne nasedam!

A da li i Filip ume da se nekorektno ponaša?


- Ne, ja volim da se nadigravam, da osvajam poene igrom, a ne provokacijama. Ali, kada vidim da je protivnik mnogo bezobrazan , e onda i ja odgovorim na isti način, pokažem zube. Ne volim takve mečeve, ali ponekad je potrebno uzvratiti istom merom, tek toliko da protivnik shvati da ne može nekažnjeno da igra “prljavo”. Kao i svaki teniser i Filip ima neke slabe tačke u svojoj igri.


- Jak sam na forhendu, to mi je najjače oružje, to mi je super udarac. Moram da poradim na bekhendu i na voleju. Levoruk sam, ali nije mi nezgodno da igram ni protiv tenisera koji igraju desnom rukom, niti kada za protivnika imam igrača koji igra kao i ja, levom rukom. Trener mi je levoruk, tako da mi je to prednost, a kako većina tenisera igra desnom, onda sam naučio da igram i protiv dešnjaka tako da ne pravim neku razliku između levorukih i ovih drugih, koji su brojniji, što smatram kao svoj izuzetan kvalitet.

 
Filip trenira u Beogradu po četiri časa, a u Novom Sadu, zbog obaveza, na terenu provodi manje vremena.


- Učenik sam osmog razrena Osnovne škole “Ivan Gundulić” i ove dve nedelje, koliko treniram u Beogradu, provedem po dva časa na terenu pre i dva časa popodne, a kada sam u Novom Sadu, onda treniram po dva časa dnevno. Kada završim osnovnu školu najverovatnije ću upisati srednju u Novom Sadu. Škola se zove “Olimp” i oni imaju puno razumevanja za sportiste. Tamo uglavnom idu svi teniseri iz Novog Sada. Sa nepunih petnaest godina Filip se može pohvaliti da je proputovao celu Evropu.


- Da, skoro celu Evropu sam obišao, mnogo turnira odigrao, a najupečatljiviji je onaj juniorski u Tarbu, kraj Pariza. To je nezvanično prvenstvo sveta za juniore. Sjajna organizacija, tereni, smeštaj za igrače. Fantastično. Definitivno, to je moj turnir. Ne znam, kažu moji stariji drugari da su gren slem turniri nešto posebno. Ja još ne mislim da idem na te turnire. Pa tek mi je 14 godina. Možda za dve – tri godine.Sada ne razmišljam o njima.

Filip je imao zapažene uspehe, a u ovoj godini izdvaja.


- Svakako letnje državno, zatim osvojen Eta turnir druge kategorije u Mariboru, i tri-četiri finala. Samo jednom sam ispao u prvom kolu ove godine. Odigrao sam dvadesetak turnira i uglavnom su plasmani u četvrtfinala, polufinala i finala.

Od opreme talentovani igrači u početku dobijaju samo rekete. Takav je slučaj i sa Filipom.


- Dobijam samo rekete od Babolata, četiri komada. Naravno, moram da ih pazim. Zato nema bacanja reketa. Kada sam ljut na sebe, kada napravim neku glupost, onda stisnem lopticu, nekada stegnem zube i to je sve. Tako isteram onu negativnu energiju.

Filip Grbić je otišao u Ameriku da pobedi. Optimista je iako će za protivnike imati dečake koji su i do dve godine stariji. Ali, ne smeta mu. Voli da se nadmeće i voli da pobeđuje.


Ani Vangelova iz Beograda napada WTA

Datum objave: 22.11.2011. // Kategorija: Vesti

 ani_i_igor


Mlada bugarska teniserka Ani Vangelova više od godinu dana je stanovnik Beograda, gde se sprema za pohod na WTA listu. Trenira svakodnevno u Teniskoj akademiji TS Srbije na terenima u “Impuls holu” pod budnim okom vrsnog stručnjaka i trenera Igora Flege. Radi naporno, dva puta po dva sata dnevno, plus kondicione pripreme koje obavlja pod nadzorom Zorana Grbovića. Jezik sličan, brzo ga je savladala.

 
- Došla sam u Beograd s mamom, jer u Bugarskoj baš nemam ovako dobre uslove za rad. Rekli su mi da se ovde dobro radi, i kondicija i tenis, i eto me. Prezadovoljna sam, zaljubljena u Beograd, a čini mi se da ću , zahvaljujući ovom i ovakvom radu uskoro, krenuti intenzivnije s turnirima, prvo za 10.000 dolara, a ako uspem, a to podrazumeva dobre plasmane i napredak na WTA listi, onda ću preći i na one ozbiljnije “dvadesetpetice”, odnosno turnire čiji je nagradni fond 25.000 dolara i gde se dobija više bodova, a to znači i brže napredovanje na WTA listi.

Ani je, inače, kćerka bugarskog šampiona u rvanju, nosioca zlatnih medalja sa evropskih, svetskih prvenstava i Olimpijskih igara. Od majke balerine je nasledila gracioznost.

- Ne znam tačno gde je tata osvajao medalje, olimpijska je, valjda, u Seulu...Moj otac je prijatelj s Bobom Živojinovićem i on je sve dogovorio sa predsednikom TS Srbije i evo, obrela sam se u Beogradu, postala stanovnik glavnog grada Srbije. Uslovi su ovde fantastični, osećam se izvanredno i što je najvažnije, napredujem.

Ani je levoruka, visoka je, vižljasta, potseća građom na Venus Vilijams. A Amerikanka je i inače najviše uticala na opredeljenje mlade igračice da počne da igra tenis.

- Do dvanaeste godine sam se bavila plivanjem, malo tekwondo, ništa ozbiljno. A onda sam gledajući televizijske prenose tenisa odjednom odlučila da ću se tim sportom baviti ozbiljno. Upravo su mi se sestre Venus dopale, na neki način su mi postale uzor i rekla sam tati da hoću da treniram tenis.

Do sada nije ozbiljnije nastupala na turnirima, onako sporadično, bez kontinuiteta. Možda nedostatak samopouzdanja, jer, počela je relativno kasno da se bavi “belim sportom”.

- Nisam ja toliko gorda i ponosna da ne mogu da podnesem poraz, ali nisam želela da nastupam na juniorskim turnirima jer sam uvek tehnički zaostajala za mojim vršnjakinjama. Ipak, kada neko krene sa sedam-osam godina, pa i ranije, onda je jasno da imaju veliku prednost. Mnogi su mi govorili da sam kasno počela, da nemam šta da tražim u tenisu. A ja sam se, onda, zainatila i rekla sebi da ću, uprkos svima uspeti. Taj inat sam nasledila od tate. Sada se ta prednost istopila, igrala sam ITF turnire, malo, ali dovoljno da stignem u petsto.
Sada sam u istoj ravni sa mojim vršnjakinjama i zato sam odlučila da od ove godine nastupam na turnirima. Prvo ću ovde u Srbiji i okolnim državama, da vidim gde sam i koliko mogu.

Ani smatra da je njena velika prednost što je levoruka, ali, kuriozitet je što su i njoj levoruke protivnice problem kada igra protiv njih.

- To je zato što uglavnom igram protiv teniserki koje su desnoruke. Iz istog razloga što sam takvim igračicama ja neugodan rival, tako kada se namerim na levoruku protivnici imam problema.
 
Koji su bugarskoj teniserki aduti u igri ni ona sama ne zna baš pouzdano. Trudi se da tehnički nema “rupe” u igri i nastoji da joj svaki udarac bude podjednako uspešan.

- Shvatila sam da je, zapravo, najveći adut u igri glava, odnosno psiha. Tu nastojim da budem jaka. Ja svaki poen odigram kao da se radi o poenu za milion dolara. Za svaki poen dajem sve od sebe. Moraš da umreš da bi nadigrao protivnika. Sve je u glavi, to je činjenica. Radim dosta na psihi. Desi mi se ponekad da na treninzima igram jako, skoro bez greške, a onda na meču sve krene naopako. A onda, desi mi se da loše treniram, da sama sebe iznerviram, a na meču ide sve pod konac, igram sjajno, služe me svi udarci...Ma, tenis je čudo.

Pre nego što je počela da trenira u “Impuls holu” Ani je radila na terenima TK “Agrimes” gde je i počela da sarađuje sa kondicionim trenerom Zoranom Grbovićem.

- Fantastično sarađujem sa Zoranom. On mi je kao otac. I sada sam na “Agrimesu”, ali ovde su, trenutno, uslovi za rad najbolji. A meni je sada jako važno da se dobro pripremim jer upravo odlazim u Antaliju gde ću igrati na tri turnira od 10.000 dolara. Za dalje planove nisam sigurna kako će se realizovati. Postoji mogućnost da u Antaliji ostanem i da nastavim na još par turnira, a možda se vratim u Beograd, gde ću nastaviti s pripremama za narednu sezonu. Videćemo.

Ani je našla nove prijatelje u Beogradu, lepo joj je, mada od treninga nema baš mnogo vremena za izlaske.

- Ovde u Beogradu su divni ljudi,. Što se tiče društva, ovde smo zajedno na treninzima, a znamo se i sa turnira. Družim se sa Ivanom (Jorović), Tamarom (Čurović), Viktorom (Živojinović)... ali nemam baš mnogo slobodnog vremena. Ovde sam našla neku toplinu, to me drži ovde i u tenisu. Naporan je sport, ali ako je okruženje lepo, a meni je mnogo lepo, onda ništa nije teško i pravo mi je zadovoljstvo da treniram ovde u “Impuls holu” - poručila je Ani Vangelova.


Nikolinina želja kao i uvek – uspeh

Datum objave: 18.11.2011. // Kategorija: Vesti

nikolina_jovicfoto

 

Nikolina Jović, otputovala je u SAD gde će nastupiti na tri turnira, veoma važna i cenjena u juniorskom tenisu, “Eddie Herr” koji se održava na terenima najpoznatije teniske akademije u Bradentonu,
a koju vodi teniski guru Nik Bolitijeri, i “Orange Bowl”, dok je treći turnir koji će Nikolina igrati biti “NIKE” turnir. Ona će se, tako, pridružiti svojim drugaricama iz reprezentacije, Ivani Jorović
 i Tamari Tomić, koje su već u Americi, a s kojima je letos osvojila titulu svetskih prvakinja u kategoriji do 14 godina. Želja Nikoline, baš kao i Ivane i Tamare je - opravdati, pre svega,
 reputaciju koju juniorski tenis Srbije, naravno ne samo juniorski, ima u svetu.
- Trenirala sam i spremala se za ovaj put od kada sam u Novom Sadu pobedila na kvalifikacionom “NIKE” turniru. Naime, pobeda u Novom Sadu bila je uslov da putujem u SAD i,
moram da priznam, imponuje mi, pre svega zato što sam se izborila da otputujem na teniskim terenima, ali i zbog prilike da se na jednom od najvećih skupova mladih tenisera nađem u
 konkurenciji i vidim gde sam.
Nikolina je dovoljno samouverena i svesna svojih teniskih vrednosti i kvaliteta.  
- Jasno je da su mi očekivanja velika. Želim da dobrim igrama , pre svega sebi, dokažem da uloženi trud nije bio uzaludan. Ove jeseni, od kada smo postale svetske prvakinje,
pored turnira u Novom Sadu, uspešna sam bila i Sarajevu, gde sam takođe osvojila prvo mesto i to u konkurenciji do 16 godina. Moja želja je da nastavim s dobrim igrama.
Jer, s dobrim igrama dolaze i dobri rezultati.
 Nikolina Jović se vraća u Banjaluku pred kraj godine, a gde će nastaviti s treninzima ne zna baš tačno.
- Ono što je za sada sigurno je da ću po povratku iz SAD ostati u mom rodnom gradu. Ne znam, možda ću i do Beograda gde bih radila u teniskom centru koji je otvorio TS Srbije.
 Moja želja za narednu godinu je skromna, ali istovremeno i veoma zahtevna – da nastavim da igram ovako uspešno i još bolje. Ne, nisam napravila plan za sledeću sezonu, ali igraću
ETA turnire i za početak neki ITF turnir, a onda, prema situaciji odlučiću kakav će biti nastavak sezone – rekla je neposredno pred polazak za Budimpeštu, odakle će leteti za SAD, Nikolina Jović.


Tipsarević trenirao u Impuls holu na Novom Beogradu

Datum objave: 16.11.2011. // Kategorija: Vesti

 nikola_i_janko2

Srpski Davis cup reprezentativac, od ponedeljka (14.11.2011) DEVETI teniser planete u singlu, član svetskog krema "belog sporta" JANKO TIPSAREVIĆ danas je trenirao u Impuls holu (Teniski savez Srbije) na Novom Beogradu, sa najboljim juniorom Srbije Nikolom Milojevićem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mlade srpske teniske nade, koje ove zime vredno rade i pripremaju se za sezonu 2012. u Akademiji TSS imali su priliku da upoznaju Tipsarevića, pogledaju trening top ten igrača sveta i nauče mnogo iz onog što je na terenu prikazao iskusni srpski as. Mladi srpski igrači nisu često u prilici da uživo prate trening vrhunskih svetskih igrača, a to im je sad omogućio i pružio Janko.

trening_u_savezu

Tipsareviću sledi put u London, na završni Masters za 2011. godinu u kome učestvuje osam najboljih tenisera sveta. Naš reprezentativac je prva rezerva za ovo takmičenje i postoje realne šanse da Janka vidimo na terenu u O2 Areni u Londonu.

 


Natalija uhvatila ritam

Datum objave: 15.11.2011. // Kategorija: Vesti

KOSTIC-DUVAL_14Natalija Kostić, sedamnaestogodišnja devojka iz Niša, pred kraj godine “uhvatila” je ritam i u poslednjih mesec i nešto dana osvojila čak tri turnira do 10.000 dolara,
 pa uz onaj u Prokuplju u julu došla je do četvrte titule i sasvim solidnog 530. mesta na WTA listi. Za mladu i perspektivnu Nišlijku tako je ova godina postala, čini se, prelomna.
Pokazala je i dokazala sebi da može hrabro i sa dozom samouverenosti među profesionalne teniserke. Uostalom bila je među pet najboljih juniorki na svetskoj rang listi u svojoj
kategoriji i ovim poslednjim uspesima samo je na dobrom putu i da stasava u kompletnu teniserku od koje u budućnosti možemo očekivati dobre rezultate.

"Sjajno se osećam i puna sam samopouzdanja posle ova tri osvojena turnira. Posle Prokuplja, usledila je mala pauza, bar što se tiče titula, a onda sam u oktobru osvojila Pirot,
zatim sam bila najbolja u Dubrovniku da bih ovu sezonu krunisala trijumfom u Antaliji. Sada sam kod kuće, malo sam se uželela “domaćeg ognjišta”. Malo odmora mi je potrebno
da “napunim baterije” pa da krenem sa propremama za narednu sezonu".

Nataliju sledeće godine očekuju daleko ozbiljnija iskušenja. Orijentacija će biti na turnire od 25.000 dolara, a samo će se u juniorskoj konkurenciji oprobati na gren slem turnirima.

"Možda do kraja godine odigram jednu “dvadesetpeticu”, ali to ostavljam tek kao mogućnost. Pre će biti da ću se odmarati ovih desetak dana, a onda dolazim u Beograd gde ću na
teniskoj akademiji TS Srbije trenirati i spremati se za start u novoj sezoni".

A sezonu će Natalija, možda, otvoriti u Australiji.

"Namera mi je da odem na Gren slem turnir u Melburn, naravno u juniorskoj konkurenciji, a zatim da na petom kontinentu odigram par turnira u kategoriji do 25.000 dolara.
 Ali, sve zavisi od finansija. Ako kojim slučajem ne odem u Australiju, onda ću na “dvadesetpetice” negde po Evropi"- zaključila je Kostićeva.

 


Četvrtfinale Rolan Garosa- malo li je
 
Na juniorskoj sceni, Natalija je u 2011. stigla do najboljeg ranga u karijeri – 5. mesta na svetu, trenutno je na 12. poziciji. Igrala je četvrtfinale Rolan Garosa, polufinale Bonfilja,
jednog od najprestižnijih juniorskih turnira u svetu, osvojila dva juniorska turnira, a pre tačno godinu dana odigrala je i polufinale Orange Bowla – jednog od najvećih juniorskih turnira u svetu.