Arhiva vesti - Sve vesti

Stefanović u usponu

Datum objave: 31.05.2015. // Kategorija: Domaća scena
Mladi teniser Srbije Luka Stefanović, član TK TAŽ, ređa uspehe u maju 2015. godine. Posle osvojenog III mesta na takmičenju u Nikšiću (Montenegro CUP iz Tennis Europe do 14 godina), učestvovao je na turniru u Subotici - Memorijal Jovana Kukarasa II kategorija,iz kalendara Tennis Europe do 14 godina. 
Luka je i na ovom takmičenju nastavio sa dobrim rezultatima i usponom u njegovom uzrastu, osvojio je III mesto i pokazao veoma kvalitetnu igru. U polufinalu Stefanović je izgubio od Hrvata Admira Kalendera 1:6, 1:6. 
 

OP Beograda I kategorija seniori TK Ekovel

Datum objave: 31.05.2015. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Ekovel održano je Otvoreno prvenstvo Beograda, prve kategorije u konkurenciji seniora. 

Prvo mesto je osvojio Vukašin Sibinović, član TK CZ koji je u finalu pobedio Miloša Nikolića (TK Gemax) 7:5, 6:2. Sibinovič je u polufinalu savladao Stefana Lakicevića (TK Agrimes)  6:2, 6:1, dok je Nikolić u drugom polufinalu bio bolji od Borisa Premovića (TK Kraljevo)  6:3, 3:6, 6:2. 


Dva polufinala za Nataliju Popović

Datum objave: 31.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mlada teniserka Srbije, 15- godišnja Natalija Popović je na turniru Montenegro open 2015 ITF, 4. kategorija,  igrala u polufinalu singla i dubla. Turnir je održan u Ulcinju, na terenima TK Bellevue Velika  Plaza od 18. do 24. 05. 2015. Natalija je u singlu pobedila Slovenku i dve igračice iz Rusije, u četvrtfinalu finalu Olgu Nosovu  (RUS) 6:2, 6:1, da bi u polufinalu izgubila, nakon tri seta od  Nade Dimovske (USA) 6:4, 2:6, 3:6. U trećem setu, pri rezultatu  3:1 za Nataliju, naša teniserke je doživela nezgodan pad, tako da je uspela samo da  zavrsi ovaj meč, lakša povreda je Nataliju onemogučila da se možda plasira i u finale  ovog turnira. Ovo je njeno drugo polufinale na turnirima ITF-a.  Prethodno je igrala (septembru 2014), u Mostaru ITF 4. kategorije.
 
 

Novi trijumf Međedovića

Datum objave: 30.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Treće finale i druga titula 11- godišnjeg tenisera Srbije, Hamada Međedovića u poslednjih mesec dana. 

Hamad je novi trofej iskovao u Kopru, na Junior Koper Openu, u konkurenciji do 12 godina, iz kalendara Tennis Europe. 

U finalu Međedović je bio bolji od predstavnika Hrvatske Lovre Ercega 6:2, 6:3. 

Hamad je pored trofeja u Kopru, osvojio i šampionski pehar u Ulcinju, dok je u Prokuplju igrao finale. 


Hristina i Boris šampioni Srbije (Letnje državno u konkurenciji do 16)

Datum objave: 29.05.2015. // Kategorija: Domaća scena
Prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake održano je na terenima TK Sloboda u Čačku od 23 - 28.05.2015 godine.
 
Kod devojčica novi šampion Srbije postala je Hristina Đokić koja je u finalu savladala Bojanu Marković 2:6, 7:5, 6:2. U polufinalu 
Đokićeva je bila bolja od Teodore Golubović 6:0, 7:5, dok je Markovićeva pobedila Emiliju Cvetanović 6:0, 6:1. 
 
U muškoj konkurenciji naslov Letnjeg šampiona Srbije u konkurenciji do 16 godina poneo je Boris Butulija koji je u finalu savladao Miloša 
Dabića 6:4, 7:6(0). U polufinalu Butulija je pobedio Bodina Žarkovića 6:1, 6:0, dok je Dabić posle velike borbe pobedio Aleksu Bućana 7:5, 7:6(3). 
 

U Hrtkovcima održаnа аkcijа «Sportom protiv nаsiljа»

Datum objave: 27.05.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

U Osnovnoj školi « Miloš Crnjаnski» u Hrtkovcimа kod Rume,  održаnа je аkcijа «Sporom protiv nаsiljа».  Decа  školskog uzrаstа od prvog do četvrtog rаzredа imаli su priliku dа nаuče prve korаke tenisа . Akcijа koju uspešno orgаnizuju NIS, Teniski sаvez Srbije, Ministаrstvo prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа i Ministаrstvo omlаdine i sportа imа zа cilj promociju zdrаvog nаčinа životа i sportskih vrednosti.

 

Mаlišаnimа su , pored teniske obuke, uručeni pokloni koje je obezbedio NIS višegodišnji generаlni sponzor TSS-а u okviru svog progrаmа „Energijа sportа“ i strаtegije društveno odgovornog poslovаnjа.

Do krаjа školske godine teniski kаrаvаn posetiće još dva mestа u Srbiji:  Bosilgrаd i  Vlаsotince. 


Miletićevoj seniorski prvenac

Datum objave: 27.05.2015. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sopot  je održan seniorski turnir prve kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije za devojke. Prvi seniorski trofej na domaćem takmičenju osvojila je 16-godišnja Kristina Miletić koja nije izgubila ni set na celom turniru. U finalu Kristina je savladala klupsku koleginicu (TK SetNet) Aleksandru Stošić 6:3, 6:2. 

Finalni meč je zbog kiše održan na terenima TK Dril. 


„Sportom protiv nаsiljа“ u Aleksincu

Datum objave: 25.05.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcijа „Sportom protiv nаsiljа“ ovаj put posetilа je mаlišаne iz mestа Trnjаne  kod Aleksincа. Tom prilikom učenici Osnovne škole »Stojаn Živković Stole» imаli su prilike dа nаuče prve korаke tenisа i uživаju u čаrimа «belog sportа». Akcijа je orgаnizovаnа uz podršku kompаnije  NIS, Teniskiog sаvezа Srbije, Ministаrstvа prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа  i Ministаrstvа omlаdine i sportа.

Osmesi i rаdost dece, potvrdа je dа su ovаkve mаnifestаcije  prаvi putokаz mlаdimа zа prаvilаn rаst i rаzvoj. Kompаnijа NIS se аktivno uključilа u ovu аkciju  u okviru svog progrаmа „Energijа sportа“ i strаtegije društveno odgovornog poslovаnjа sа ciljem promocije zdrаvog životа i аfirmаcije mlаdih tаlenаtа.

Teniski karavn ove nedelje  posetiće  Hrtkovce.


Jovana vicešampion, Nemanja šampion

Datum objave: 24.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je I Memorijal Jovana Kukarasa, turnir iza kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina, za devojčice i dečake. 

Kod devojčica titulu je osvojila ruskinja Ekaterina Repina koja je u finalu salvadala našu mladu i veoma perspektivnu teniserku Jovanu Babic 6:1, 6:1. U polufinalu Jovana je savladala zemljakinju Teodoru Vujičić 7:6(7), 6:2, dok je Repina posle velike borbe pobedila našu Anđelu Skrobonju 6:3, 3:6, 6:1. 

Kod dečaka trijumfovao je naš Nemanja Subanović koji je u borbi za trofej savladao predstavnika Hrvatske Admira Kalendera 6:4, 6:2. U polufinalu Nemanja je posle velike borbe pobedio zemljaka Viktora Jovića 6:7(6), 6:3, 7:5, dok je Kalender bio bolji od našeg Luke Stefanovića  6:1, 6:1. 


Miladinović vicešampion

Datum objave: 24.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Nec u Podgorici održan je Montenegro Open, ITF turnir kategorije G4. 

Mladi teniser Srbije, 14- godišnji Marko Miladinović zauzeo je drugo mesto na ovom takmičenju. Marko je u finalu zaustavljen od prvog nosioca ovog turnira, Makedonca Bojana Jankulovskog 7:5, 6:2. U polufinalu Miladinoviću je kod vođstva našeg tenisera 6:2, 2:0 susret predao Slovak Jakub Behun, dok je Bojan posle velike borbe savladao Grka Aleksandrosa Skorilasa 4:6, 6:1, 6:3.