Arhiva vesti - Sve vesti

Natalija i Dušan novi šampioni Srbije

Datum objave: 29.01.2015. // Kategorija: Domaća scena

Na trenima TK Tennis Point u Čačku održano je Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina za 2015. godinu.


Pred Dejvis i Fed kup reprezentacije nailazi veoma važan period. Devojke već u ponedeljak putuju u Budimpeštu gde će od 4-7 februara pokušati da, kroz veoma teške mečeve, uđu u baraž za popunu Svetske B grupe, dok teniseri od 6-8. marta u Kraljevu dočekuju reprezentaciju Hrvatske.


SARA GRUBAC OSVOJILA OP NA TERENIMA TK WINNER

Datum objave: 26.01.2015. // Kategorija: Domaća scena

U Beogradu je, od 17. do 19. januara 2015. god, na terenima teniskog kluba "Winner" održano je Otvoreno prvenstvo Beograda, seniorski turnir u ženskoj konkurenciji.
Turnir je osvojila, bez izgubljenog seta,  talentovana 17- godišnja  Sara Grubač, članica teniskog kluba "Merlin".
 


Akcija “Sportom protiv nasilja” održana u Valjevu

Datum objave: 22.01.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

U “Prvoj osnovnoj školi“ u Valjevu održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Oko 400 školaraca od prvog do četvrtog razreda imali su posebnu priliku da prve korake tenisa nauče zahvaljujući  akciji “Sportom protiv nasilja”, koja  nastavlja da se održava I u 2015 godini. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Zato i ne čudi fantastičan odziv najmlađih koji su ovu akciju prihvatili i pronašli sebe, a samim tim i dali puno opravdanje za ovu akciju dalekosežnih mogućnosti.


AUSTRALIAN OPEN 2015. REZULTATI

Datum objave: 21.01.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

AUSTRALIAN OPEN 2015
MELBOURNE (AUS), TVRDA PODLOGA, GRAND SLAM


Olga Danilović nova nada srpskog tenisa

Datum objave: 21.01.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Olga Danilović je od teniskih stručnjaka već proglašena za jednu od najperspektivnijih mladih igračica u svetu. I ona već pokazuje da prognoze nisu preterivanja. Uz titulu prvaka Srbije do 12 godina, sada je prisvojila laskavi naziv i u kategoriji do 14. Uz to je druga na Tennis Europe listi najboljih juniorki Evrope. Nema sumnje, pravi teniski dijamant. Naravno, baš kao i svaki dragi kamen  pred ovom visokom devojčicom  je period brušenja, mukotrpnog i upornog rada i dokazivanja. Ovu devojčicu krase izuzetne radne navike, nesvakidašnja sportska inteligencija i potpuna predanost tenisu. Sve su to uslovi koji vode samo u jednom pravcu - ka vrhu.


Potpisan ugovor između TSS i Grada Kraljeva

Datum objave: 20.01.2015. // Kategorija: Domaća scena

Kraljevo domaćin duela Srbija – Hrvatska u Dejvis kupu

Dugo godina Kraljevo je čekalo da se napravi jedna reprezentativna sportska dvorana u kojoj će korisnici biti sportisti, a Kraljevčani da uživaju u sportskim manifestacijama. Jedna vrhunska sportska priredba početkom marta biće održana u gradu koji leži na tri reke, Ibru, Zapadnoj Moravi i Ribnici. Predstojeći meč u okviru prvog kola Dejvis kupa Svetske grupe održaće se od 6. do 8. Marta i predstavlja najveći sportski događaj u ovom delu Srbije poslednjih godina.
 


Nina Stojanović najbolja mlada teniserka za mesec decembar 2014. u izboru ITF-a

Datum objave: 20.01.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Tinejdžerka iz Beograda Nina Stojasnović proglašena je za najbolju mladu igračicu za mesec decembar 2014. godine od strane ITF.  Naša 18-godišnja teniserka je igrala na dva turnira u Indiji i na oba je trijumfovala u dubl konkurenciji, a osvojila je i jednu titulu u singlu. Ovi uspesi su je “spustili” na 311 poziciju na WTA rang listi najboljih teniserki planete, a u dublu je ušla u 300 najboljih, tačnije, zauzima 273 poziciju. Nema sumnje da su dobre igre i titule dali “vetar u leđa” talentovanoj Srpkinji.


Nikolini Jović titula u dublu - Češka ITF

Datum objave: 18.01.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U Češkom gradu Prerov održan je ITF turnira za juniore i juniorke u konkurenciji do 18 godina. 

 


Trijumf Troickog u Sidneju

Datum objave: 17.01.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Viktor Troicki osvojio je drugi ATP trofej u karijeri trijumfom na ATP takmičenju u Sidneju.