Arhiva vesti - Sve vesti

EKIPNA TAKMIČENJA 2018 - FINALNI TURNIR (konkurencija do 14)

Datum objave: 04.09.2018. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani klubovi učesnici finalnog turnira ekipnog takmičenja do 14 godina, čestitamo Vam na plasmanu na završni turnir.
 
DATUM ODRŽAVANJA: 06 – 08. Septembar 2018.
 
LOKACIJA: Teniski klub Sloboda, Gavrila Principa 3, Čačak
 
FORMAT TAKMIČENJA:  8 ekipa, turnirski ,na ispadanje
 
FORMAT EKIPNOG SUSRETA: 3 singl i 1 dubl meč
 
bodovanje ekipa devojčice ovde 
 
bodovanje ekipa dečaci ovde 
 
žreb devojčice ovde 
 
žreb dečaci ovde 
 
raspored mečeva ovde 
 
Teniski savez Srbije je obezbedio:
• Plaćene putne troškove za ekipe čiji klub se nalazi više od 30km od mesta održavanja takmičenja (gorivo i putarine za jedno vozilo),
• Smeštaj, sa ishranom za ekipe čiji klub se nalazi više od 30km od mesta održavanja takmičenja (dok su u takmičenju),
• Sve ekipe imaju obezbeđen ručak
 
ROKOVI:
• Potvrda učešća,
Klub potvrđuje svoje učešće na završnom turniru. Dovoljno je da klub pošalje email na adresu ekipna.takmicenja@teniskisavez.com.
• Prijava igrača ekipe,
Minimalan broj članova jedne ekipe je 3 (tri) igrača. Klub može da prijavi najviše 6(šest) takmičara od kojih jedan može biti stranac koji je registrovan za dotični klub , kome je uredno prijavljeno mesto boravka u Srbiji i koji je odigrao u poslednjih 6 (šest) meseci barem 3 (tri) turnira iz kalendara TSS ili Regiona i samim tim se nalazi na rang listi TSS u bilo kojoj konkurenciji. Pod strancem se podrazumevaju igrači koji imaju dvojno državljanstvo ali na međunarodnim rang listama su prijavljeni kao državljani neke druge države a ne Srbije. Svi igrači moraju da budu registrovani za klub za koji nastupaju. 
Igrač koji želi da nastupa za drugi klub mora da se preregistruje i da to učini najmanje 15 dana pre početka finalnog turnira. Klub može da promeni sastav ekipe u odnosu na kvalifikacioni turnir. Igrač koji je u regionalnom takmičenju nastupao za jedan klub NE MOŽE biti prijavljen u finalnom takmičenju za drugi klub. Igrač koji nije bio prijavljen ili je bio prijavljen za regionalno takmičenje, a nije igrao, MOŽE biti prijavljen za finalno takmičenje u skladu sa Pravilnikom o registracionom postupku. Potrebno je da klub pre slanja prijave ekipe proveri da li svi takmičari koje klub prijavljuje imaju validne takmičarske legitimacije , važeće lekarske preglede kao i da li su igrači nastupali na kvalifikacionom turniru za neki drugi klub.
• Bodovanje ekipa i određivanje nosioca
Žreb je dirigovan, nosioci su pobednici regiona a u skladu sa bodovanjem , u prvom kolu , ne mogu se sresti dve najbolje ekipe iz istog regiona (ako je teoretski izvodljivo).
• Žreb i raspored
60 (šesdeset) minuta pre početka žreba finalnog takmičenja , klub finalista može zameniti 2 (dva) igrača iz kvalifikacija u skladu sa Pravilnikom o registracionom postupku. O svim pitanjima vezano za ekipna takmičenja možete me kontaktirati na email adresu direktor.ekipnih@teniskisavez.com .
Sa poštovanjem,
Direktor ekipnih takmičenja
Stefan Čukić 
Beograd, 28.08.2018.
 

Dejana i Mateja najbolji u Somboru

Datum objave: 04.09.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Žak u Somboru održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija za devojčice i dečake. 

U konkurenciji devojčica pobedu je odneia Dejana Todorović savladavši u finalu Vladu Ponomarenko 6:2, 6:0. U polufinalu Dejana je bila bolja od Elene Konjikušić 6:0, 6:0, dok je Vlada savladala Tijanu Jocić 6:4, 6:1. 

Kod dečaka šampionski pehar otišao je u ruke Mateje Gojkovića koji je u finalu pobedio Andreja Rajaka 6:4, 6:3. U polufinalu Mateja je bio bolji od Stanislava Zolotareva 6:1, 6:1,. dok je Andrej savladao Marka Stojanova 6:4, 6:7, 6:2. 

 


Đokićevoj trofej na terenima TK Privilege (do 12)

Datum objave: 04.09.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina za devojčice, treća kategorija, održano je na terenima TK Privilege. 

Pobednički pehar osvojila je Aleksandra Đokić koja je u finalu savladala Galu Ivanović 6:3, 6:4. U polufinalu Đokićeva je bila bolja od Vladice Vukić 6:0, 6:0, dok je Ivanovićeva pobedila Ivu Veljić 6:1, 6:2. 


Selektor Zimonjić nominovao tim za Dejvis kup meč plej ofa Svetske grupe Srbija - Indija

Datum objave: 03.09.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U ITF je danas (03.09.2018) selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić poslao zvaničnu  nominaciju  za  meč plej ofa Dejvis kupa za popunu Svetske grupe 2019, koji se održava od 14. do 16. septembra 2018. godine. 
 
NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije u plej ofu biće domaćin reprezentaciji Indije u Kraljevu (Sportski centar Ibar) i igraće se u hali na šljaci. 
Sastav NIS reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Nenad Zimonić: Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević i Peđa Krstin. 
Selektor ima pravo promene tima (dva igrača) sve do sat vremena pre oficijalnog žreba koji je zakazan za 13. septembar 2018.
 
„U ovom momentu ovo je najjači mogući sastav koji smo mogli da imamo. Najvažnije je da se naši igrači adaptiraju na šljaku što pre, imali su dosta napornu sezonu na betonu, nisu imali problema sa povredama i to su najvažnije stvari što se nas tiče. Smatram da smo definitivno u singlu u prednosti u odnosnu na igrače Indije. Daleko od toga da treba potceniti nekoga koje u prvih 100 na svetu ili oko 110 mesta. To su igrači koji mogu da iznenade svakoga, oni su difinitivno favoriti u dublu, ali mislim da imamo dovoljno jak tim i očekujem da ćemo uspeti da obezbedimo plasman u Svetsku grupu za 2019“ – rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić. 
 

Novaku trofej na Novaku

Datum objave: 31.08.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za dečake, treća kategorija. 

Pobednički pehar osvojio je Novak Ivanović koji je u finalu savladao Aleksu Oparicu 6:0, 6:0. U polufinalu Novak je pobedio Marka Nešića 6:3, 5:7, 6:2, dok je Aleksa bio bolji od Samuila Cestovalieva 6:4, 6:4. 


Radoman osvojio Classics (do 16)

Datum objave: 31.08.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina za dečake, treća kategorija, održano je na terenima TK Classics. 

Naslov šampiona poneo je Bojan Radoman koji je u finalu bio bolji od Alekse Gajića 6:3, 6:1. U polufinalu Bojan je savladao Bogdana Muškatirovića 7:6(1), 6:1, dok je Aleksa pobedio Mihajla Savića 6:1, 7:5. 


Grujićeva i Ludoški osvojili Čovićev memorijal

Datum objave: 31.08.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Palić održan je Čovićev memorijal u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake, prva kategorija. 

Kod devojčica pobedničko postolje osvojila je Jovana Grujić koja je u finalu pobedila Anđelu Lazarević 6:1, 6:2. U polufinalu Jovana je bila bolja od Andree Galin 6:1, 6:1, dok je Anđela savladala Mirjanu Jovanović 3:6, 7:5, 6:3. 

U konkurenciji dečaka nalsov šampiona poneo je Zoran Ludoški koji je u finalu bio bolji od Lazara Dimitrijevića 6:2, 6:1. U polufinalu Zoran je pobedio Vuka Rađenovića 6:3, 6:3, dok je Lazar savladao Romea Hadži-Mehmedovića 7:6(6), 6:2. 

U muškom dublu trijumfovali su Rađenović i Hadži-Mehmedović pobedom u finalu nad parom Dimitrijević - Marković 7:5, 7:5. 


Nikoli tennis 10 titula u Classicsu

Datum objave: 31.08.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Classics održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 10 godina za dečake, druga kategorija, crveni nivo. 

Pobedu je odneo Nikola Stanojević koji je u finalu savladao Jovana Travicu 4:5, 5:0, 5:1. U polufinalu Nikola je bio bolji od imenjaka Nikole Novkovića 5:3, 5:3, dok je Jovan pobedio Konstantina Trajkovića 5:3, 5:3. 

Utešni turnir osvojio je Lazar Keković pobedivši u finalu Rastka Kekovića 5:3, 5:2. 


Trijumf Glumčeve u Green Setu

Datum objave: 28.08.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina za devojčice, treća kategorija, održano je na terenima TK Green Set. 

Pobedu je odnela Maja Glumac koja je u finalu bila bolja od Milice Radunović 6:4, 6:1. U polufinalu Maja je pobedila Anitu Savin 6:0, 6:4, dok je Milica savladala Tijanu Jocić 6:2, 6:1. 


Neveni trofej u Knjaževcu

Datum objave: 28.08.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Magnet održano je Otvoreno prvenstvo Knjaževca za devojčice u konkurenciji do 14 godina. 

Pobednički trofej osvojila je Nevena Janošević koja je u finalu savladala Milicu Martinović 6:1, 7:5. U polufinalu Nevena je pobedila Janu Radojković 6:4, 7:5, dok je Milica bila bolja od Sofije Krstić 6:0, 6:2.