Arhiva vesti - Sve vesti

Petar najbolji u Somboru

Datum objave: 25.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Orange u Somobru održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina, druga kategorija, dečaci. 

Naslov najboljeg tenisera na ovom turniru poneo je Petar Ćertić koji je u finalu posle velike borbe savladao Andreja Rajaka 6:3, 6::7(4), 6:3. 

U polufinalu Ćertić je pobedio Marka Miletićkog 7:6(5), 7:5, dok je Rajak bio bolji od Luke Ilića 6:2, 6:3. 


Nađa osvojila II Memorijal Anastasija Beba Stajić

Datum objave: 25.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Classics u Beogradu održan je II Memorijal Anastasija Beba Stajić, druga kategorija, devojke do 18 godina. 

Pobedničko postolje osvojila je Nađa Nonković koja je u finalu savladala Jovanu Cvetković 6:3, 6:1. U polufinalu Nađa je bila bolja od Tine Vlajić 6:2, 6:1, dok je Jovana pobedila Aleksandru Mihailov 6:3, 6:0. 

 


Trijumf Virijevića na terenima "Tipsarević"

Datum objave: 25.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina, prva kategorija za dečake održano je na terenima teniske akademije "Tipsarević" u Beogradu. 

Trijumf je zabeležio prvi nosilac ovog takmičenja Lazar Virijević koji je u finalu savladao Sašu Markovića 6:1, 6:1. U polufinalu Lazar je bio bolji od Stefana Đurasinovića 6:4, 6:4, dok je Saša posle velike borbe pobedio Todora Vukomanovića 6:4, 3:6, 6:2. 

Pobednički pehar u dublu osvojili su Todor Vukomanović i Andrej Komnenić koji su u finalu savladali par Milan Cvetković i Lazar Virijević 4:6, 6:2, 10:5. 


Ivanović osvojila Reket

Datum objave: 25.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Reket u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina za devojčice, zeleni nivo, druga kategorija. 

Šampionski trofej osvojila je Gala Ivanović koja je u finalu savladala Tinu Miletić 4:3(3), 4:0. U polufinalu Ivanovićeva je bila bolja od Hane Đedović 4:1, 4:0, dok je Miletićeva pobedila Miu Smiljanić 4:2, 4:3(2). 


Srbija protiv SAD u prvom kolu Dejvis kupa 2018.

Datum objave: 20.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Dejvis kup selekcija Srbije voljom žreba koji je održan danas (sreda 20. septembar 2018) u Londonu, odmeriće snage protiv reprezentacije SAD. 

Srbija je domaćin u ovom susretu obzirom da smo se poslednji put sa selekcijom SAD sastali 2013. u američkom gradu Bojsi gde su naši momci pobedili. Podsetimo, domaćini SAD-u bili smo u prvom kolu Svetske grupe 2010. godine. 

"Mislim da smo izvukli jednog od najjačih protivnika za prvo kolo od mogućih reprezentacija. Tu su dve-tri najteže opcije, a SAD je jedna odnjih. Dobro je to što igramo kod kuće i nadam se da ćemo biti u što jačem sastavu, da će svi igrači biti zdravi do tada  i da ćemo spremno dočekati taj susret. Lepo je što igramo kod kuće i što će publika imati prilike uživo da nas bodri i gleda" - rekao je nakon žreba selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić. 

Ukoliko se naš tim plasira u četvrtfinale, Srbiji ponovo sledi domaćinstvo protiv pobednika susreta Belgija - Mađarska. 


KUP SRBIJE DO 10 GODINA NA TERENIMA TK CZ

Datum objave: 19.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Crvena zvezda od 23. do 25. septembra 2017. biće održan Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina, devojčice i dečaci. 

Iako je prvobitno najavljeno da će ovaj turnir za naše najmlađe takmičare biti održan na terenima TSS (Tadeuša Košćuška 63a), prebačen je na Karaburmu na terene TK CZ (Mije Kovačevića 9, Beograd). 

 

 


Srbija nosilac na žrebu za Dejvis kup Svetske grupe 2018.

Datum objave: 19.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

U Londonu će 20. septembra biti održan žreb za Dejvis kup takmičenje za 2018. godinu. NIS Dejvis kup selekcija Srbije kao i prethodnih 10 godina takmičiće se u najjačoj, Svetskog grupi koju čini 16 najboljih reprezentacija na svetu.

Srbija će na žrebu za 2018. biti postavljena za sedmog nosioca (na osnovu ranga). Pored Srbije nosioci su: Francuska, Belgija, Velika Britanija, Hrvatska, Švajcarska. Australija i Italija. Voljom žreba ovih osam timova rekete će ukrstiti sa preostalih osam koji čine Svetsku grupu za narednu godinu: Kanada, Japan, Nemačka, Holandija, Mađarska, Kazahstan, Španija i Amerika. 


Srbija poražena od Francuske u polufinalu Dejvis kupa 1:3

Datum objave: 17.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Dejvis kup tim Srbije nije uspeo da se plasira u finale Dejvis kup takmičenja Svetske grupe 2017. 

Naš tim je u polufinalu koje je odigrao protiv selekcije Francuske, kao gost u Lilu, izgubio od domaćina 1:3. 

Prvog dana takmičenja na stadionu "Pjer Morua" u Lilu rezultat je bio izjednačen 1:1. Poen za Srbiju doneo je prvo reket našeg tima Dušan Lajović koji je u uvodom meču salvadao Francuza Lukasa Puila 3:1. U drugom signlu prvog dana takmičenja za Srbiju je debitovao Laslo Đere koji je pružio sjajnu partiju protiv prvog igrača francuskog tima Žoa Vilferda Cogne, ali je domaći teniser uspeo da osvoji izjednačujući poen za njegov tim nakon 3:0.

Drugog dana takmičenja francuski dubl Herbert - Mau savladao je srpski par Zimonjić, Krajinović 3:0, čime su u treći, odlučujući  dan ušli sa prednošću od 2:1. 

U prvom singlu trećeg dana takmičenja snage su odmerili prvi reketi oba tima, Conga i Lajović. Naš as je briljirao u prvom setu koji osvaja za nešto malo više od pola sata rezultatom 6:2. U drugom setu istom merom uzvraća Conga. Treći set doneo je veliku bitku, koja je na kraju u taj breku pripala domaćem teniseru. Conga je nakon ovog seta dobio krila, nošen frenetičnim navijanjem publike koja je do poslednjeg mesta ispunila stadion. Na kraju uspeva da slomije našeg asa Lajovića rezultatom 2:6, 6:2, 7:6(5), 6:2 i time odvodi selekciju Francuske u 18. finale Dejvis kupa u istoriji za ovu zemlju. 


Nakon dubl meča u Lilu: Francuska - Srbija 2:1

Datum objave: 16.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Drugog dana takmičenja u francuskom gradu Lilu, na stadionu "Pjer Morua", u okviru polufinala Dejvis kupa Svetske grupe 2017. u koji se nakon prvog dana takmičenja ušlo sa rezultatom 1:1, odigran je dubl meč u kome je bod prednosti i vođstvo od 2:1 izborio francuski dubl. 

NIS Dejvis kup tim Srbije u dublu su predstavljali selektor-igrač Nenad Zimonjić i Filip Krajinović koji su nakon sat i 47 minuta igre poraženi od francuskog dubla Herbert - Mau 1:6, 2:6, 6:7(3). 

Slede dva singla u nedelju (17. septembra), odlučujući mečevi u ovom susretu. Prvi će od 13 časova na tereni izaći prvi reket selekcije Srbije Dušan Lajović i prvi reket domaćeg tima Žo Vilfrid Conga. Po završetku ovog meča rekete će (ukoliko ne dođe do promene igrača, što selektori mogu učiniti) ukrstiti Laslo Đere i Lukas Puil. 

 


Polufinale Dejvis kupa Francuska - Srbija 1:1

Datum objave: 15.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Nakon prvog dana takmičenja u Lilu, na polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa 2017. u kome su se sastale selekcije Francuske i Srbije, i dva odigrana singl meča, rezultat je izjednačen  - 1:1. 

Susret Francuska - Srbija otvorio je meč između Lukasa Puila i prvog reketa NIS Dejvis kup tima Srbije Dušana Lajovića. Reprezentativac Srbije je briljirao i doneo prednost za našu zemlju nakon prvog singla rezultatom 3:1 (6:1, 3:6, 7:6(7), 7:6(5). 

U drugom singlu dana snage su odmerili prvi reket francuskog tima Žo Vilfrid Conga i debitant u timu Srbije Laslo Đere. Sjajan otpor i igra Lasla, pogotovo u prvom setu gde je imao priliku da taj set osvoji, ali Conga je tokom celog susreta održavao visoki procenat prvog servisa gde je bio gotovo nepogrešiv što mu je i donelo pobedu nad Laslom 3:0 (7:6(2), 6:3 6:3 i izjednačujući poen za domaćina nakon prvog dana takmičenja u Lilu na stadionu "Pjer Morua".