Arhiva vesti - Sve vesti

Subanoviću trofej u Valjevu

Datum objave: 22.10.2014. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Slice u Valjevu održano je Otvoreno prvenstvo Valjeva za dečake u konkurenciji do 14 godina, II kategorija iz kalendara TSS.

Pobednički pehar otišao je u ruke Nemanje Subanovića koji je u finalu savladao  Dušana Obradovića 6:4, 6:0.

U polufinalu Nemanja je pobedio Relju Eskića 6:1, 3:6, 6:1, dok je Obradović bio bolji od Miloša Vukovića 6:3, 6:3. 


Teodorović osvojio OP Paraćina

Datum objave: 22.10.2014. // Kategorija: Domaća scena

U organizaciji TK Gorocvet, održano je od 04. do 06. oktobra 2014. Otvoreno prvenstvo Paraćina za dečake u konkurenciji do 12 godina, turnir II kategorije iz Kalendara TSS.

Pobednik turnira je, Petar Teodorović član TK Đukić.


18. oktobar 2014 - Tamka Sport, američki sportski brend i srpski Davis cup reprezentativac  Ilija Bozoljac danas  su potpisali ugovor i zvanično nastaviti svoju uspešnu saradnju. Atraktivni 29-godišnji teniski as  će nositi Tamka Sport proizvode u naredne dve godine.

"Veoma sam ponosan što ću nositi Tamka Sport, novi sportski brend. Tamka Sport je mi je neizmerno pomogao tokom prošle godine time što mi je obezbedio sjajnu sportsku opremu za teren, ali i jedinstvene usluge van terena. Samim tim potpisivanje ovog ugovora mi mnogo znači i bila to jedna sasvim logična odluka „ - prokomentarisao je Bozoljac. "Oduševljen sam što sam postao član porodice Tamka Sport  i sa zadovoljstvo isčekujem zajedničke buduče projekte sa ovom kopanijom“ – zaključio je Ilija.

 


“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Novoj Varoši

Datum objave: 14.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

U Osnovnoj školi "Živko Ljujić" u Novoj Varoši održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta.

Akcija "Sportom protiv nasilja" u OŠ "Živko Ljujić" koja je jedina osnovna škola na teritoriji Nove Varoši, bila je pravi praznik za sve đake. Tom prilikom 200 učenika iz 32 odelenja, upoznali su se sa programom “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.


Polufinale za Nataliju Popović na turniru u Mostaru

Datum objave: 13.10.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Nakon kraće pauze, Natalija Popović se ponovo vratila uspešno na  međunarodne teniske terene. Posle uspeha koje je imala u 2013. godini na turnirima Tennis Europe, Popovićeva u drugoj polovini ove godine, počinje uspešno da igra na turnirima iz kalendara ITF-a. To su turniri u juniorskoj konkurenciji do 18 godina starosti ( Natalija trenutno ima 15 godina). U avgustu mesecu igrala je dva turnira ITF G5 u Skoplju i na oba turnira je dosla do finala dubla. Na prvom turniru AS Open u Skoplju partnerka joj je bila Anđela Sebrek iz Srbije, a na drugom turniru, Neocom Open takodje u Skoplju, Monik Belovuković iz Australije.


“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Prijepolju

Datum objave: 10.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

U Osnovnoj školi "Milosav Stiković" u Prijepolju  održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta.

Tom prilikom 300 dece iz 15 odelenja, od prvog do četvrtog razreda, upoznali su se sa programom “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.


“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Novom Pazaru

Datum objave: 07.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

Održana zajednička akcija NIS, TSS, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta

U Osnovnoj školi “Bratstvo” u Novom Pazaru održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta


NIS otvorena škola tenisa održana u Kikindi

Datum objave: 05.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

NIS i Teniski savez Srbije organizovali su danas u Kikindi „NIS otvorenu školu tenisa“ čime je zaokružena ovogodišnja sezona besplatne škole tenisa za najmlađe u Srbiji. Na centralnom gradskom trgu, najmlađi Kikinđani imali su priliku da savladaju prve teniske korake uz pomoć stručnih trenera.

NIS i Teniski savez Srbije organizovali su tokom avgusta, septembra i oktobra 2014. godine akciju “Otvorena škola tenisa” za mališane iz Srbije u osam gradova: Čačak, Niš, Novi Bečej, Zrenjanin, Novi Sad, Beograda, Pančevo i Kikinda.


Kristina Miletić osvojila Masters Tennis Europe u konkurenciji do 16, Miladinović vicešampion do 14

Datum objave: 05.10.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Masters Tennis Europe turnir održan je u italijanskom gradu Ređo Kalabrija na kome su učestvovali najbolje rangirani igrači u konkurenciji do 14 i do 16 godina za tekuću sezonu.

U konkurenciji do 16 godina Srbiju je predstavljala Kristina Miletić koja zauzima 5. mesto na rejs Masters listi za 2014. Miletićeva je takmičenje završila na pobedničkom postolju, u finalu je kod vođstva Kristine 4:0 meč predala Nemica Voracek. U četvrtfinalu Miletićeva je savladala ruskinju Solovjevu 0:6, 6:4, 6:2, a zatim u polufinalu Italijanku Furak 7:6, 6:2.