Arhiva vesti - Sve vesti

Gračanica dobila super modernu sportsku dvoranu

Datum objave: 23.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Gračanica, malo mesto na Kosovu, velikog srca. Poslednjih godina uglavnom vesti koje stižu u ostali deo Srbije su omeđane stradanjem, 
pretnjama Albanaca, neviđenim pritiskom na srpski živalj. Ali, Srbi su tvrd narod. Pre svega optimisti, navikli kroz istoriju na nedaće, borbu za opstanak...Sada stiže jedna prelepa vest iz Graćanice. Naime, žitelji ovog mesta dobili su novu, modernu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu.
Napravljena za male i borilačke sportove ova vrsta objekta, sportskog objekta, svakako je za divljenje. Ljudi su želeli da Gračanica za svoje sportiste  napravi zdanje kojim će se ponositi svi, a u kome će svoje mesto pronaći kako sportisti – takmičari, tako i oni najmlađi, koji će tek krenuti u avanturu - onu sportsku.

Elena i Kristian prvi nosioci Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 16 za 2017

Datum objave: 22.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu (Tadeuša Košćuška 63a) ove nedelje održaće se Letnje prvenstvo Srbije 2017. u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake. 

Odigrane su kvalifikacije u obe konkurencije, izvučen je glavni žreb u ženskom i muškom singlu i dublu, a sam pogled na žrebove govori da će ovu nedelju obeležiti pregršt sjajnih mečeva mladih snaga tenisa u Srbiji. 

Kod devojčica za prvog nosioca u glavnom takmičenju postavljena je Elena Milovanović, drugi nosilac je Mihaela Đaković. Plasman iz kvalifikacija u glavni žreb izborile su: Andrea Mrvić, Anđelka Andrić, Ksenija Tmušić i Mia Vučković. 

Kod dečaka za prvog nosioca postavljen je Kristian Juhas koji se nalazi na 4. mestu rang liste Tennis Europe u konkurenciji do 16, drugi nosilac je Viktor Jović 25. na Tennis Europe listi do 16. Već u prvom kolu voljom žreba čeka nas sjajan susret u kome će rekete ukrstiti upravo Viktor Jović protiv 4. tenisera Evrope u konkurenciji do 14 i aktuelnog šampiona Srbije do 16 (Dvoransko prvenstvo) Hamada Međedovića. Jović je u dosadašnjem delu 2017. odigrao tri četvrtfinala ITF turnira u konkurenciji do 18 godina gde zauzima 608. mesto. 

Prolaz u glavni žreb kroz kvalifikacije kod dečaka  izborili su: Ognjen Pavlović, Miloš Vuković, Nikola Mitrović i Nemanja Subanović. 

žrebove i raspored takmičenja možete naći na linku: 

http://www.teniskisavez.com/vesti/pojedinacno-prvenstvo-srbije-do-16-godina/

 


Nevena osvojila Bor

Datum objave: 22.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

U Boru je održano Otvoreno prvenstvo "Bor 12" u konkurenciji devojčica do 12 godina. 

Na pobedničko postolje popela se Nevena Janošević koja je u finalu bila bolja od Jane Radojković 6:2, 6:2. U polufinalu Nevena je pobedila Aleksandru Stevanović 6:4, 7:6, dok je Jana bila bolja od Marije Kukić 6:0, 6:0. 


Ćirić i Radovanović osvojili Lesoto

Datum objave: 22.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Srpski dubl Aleksa Ćirić i Tadija Radovanović osvojio je turnir iz kalendara ITF Juniors „Lesotho ITF Junior Open", koji se od 15. do 19. maja održao u afričkoj državi Lesoto. Oni su u finalu bili bolji od dubla Denis Mozes (Zimbabve) - Bruno Navene (Mozambik) rezultatom 7:5, 6:4.
 
Srpski dubl je takođe pre dve nedelje na ITF Juniors turniru „3rd Euphemia Tlhapane Memorial" u Bocvani došao do polufinala, dok je Tadija igrao finale u singlu na istom turniru. 
 
Aleksa Ćirić je član TK Niketa Remezijanski iz Bele Palanke, dok je Tadija Radovanović član TK Meč Point iz Beograda.

REZULTATI 22 - 28. MAJA 2017.

Datum objave: 22.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Kvalifikacije, Rolan Garos, gren slem u Parizu 

Žene: 

1. kolo, singl: 

Ivana Jorović - (14) Anna Blinkova (RUS) 6:7(4), 0:6

(17) Nina Stojanović - Lucie Hradecka (CZE) 1:6, 1:6

Aleksandra Krunić - Aleksandra Wozniak (CAN) 6:3, 6:1

2. kolo, singl: 

Aleksandra Krunić - Tereza Martincova (CZE) 6:4, 6:3

3. kolo, singl: Aleksandra Krunić - Kateryna Kozlova (UKR)

Muškarci: 

1. kolo, singl: 

(28) Laslo Đere - Benjamin Becker (GER) 6:2, 2:6, 6:3 

Filip Krajinović - Sam Groth (AUS) 3:6, 7:6, 6:2 

Miljan Zekić - Vincent Millot (FRA) 3:6, 4:6

2. kolo, singl: (28) Laslo Đere - Oscar Otte (GER) 5:7, 6:2, 6:7(2)

Filip Krajinović - Daniel Masuer (GER) 4:6, 2:6

ATP Ženeva (540.310 evra) 

1. kolo, singl: 

Janko Tipsarević - Ryan Harrison (USA) 6:4, 7:6

Dušan Lajović - Horacio Zeballos (ARG) 4:6, 6:0, 5:7

2. kolo, singl: 

Janko Tipsarević - Stebe Cedrik - Marcel (GER) 4:6, 1:0 predaja Tipsarevića 

dubl: 

Tipsarević, Zimonjić - Huey, Lindstedt (PHI,SWE) 7:6(5), 4:6, 8:10  

 

Challenger Tour 

Shymkent (Kazakhstan) 

1. kolo, sinfl: Nikola Milojević - Javier Marti (ESP) 6:3, 6:3 

Danilo Petrović - Kevin Krawietz (GER) 7:5, 6:1

2. kolo, singl: Nikola Milojević - C. Taberner (ESP) 5:7, 6:7

Danilo Petrović - I. Nedelko (RUS) 7:6, 6:4

Četvrtfinale: Danilo Petrović - Y. Hanfmann (GER) 4:6, 4:6

dubl: 

Milojević, Petrović - Ghedin, Matsukevitch 7:6, 5:7, 6:10 


Pobeda Lasla u prvom kolu kvalifikacija Rolan Garosa

Datum objave: 22.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi teniski as Srbije Laslo Đere plasirao se u drugo kolo kvalifikacija na Otvorenom prvenstvu Francuske, drugo gren slem turniru u sezoni, Rolan Garosu koji se tradicionalno igra u Parizu. 
U prvom kolu Laslo je kao 28. nosilac odmerio snage sa predstavnikom Nemačke Benjaminom Bekereom kojeg je savladao rezultatom 6:2, 2:6, 6:3. U borbi za plasman u finale kvalifikacija Đere će odmeriti snage sa jop jednim predstavnikom Nemačke Oskarom Oteom.

Filip Krajinović: Gladan sam pobeda

Datum objave: 21.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi lav srpskog tenisa Filip Krajinović krenuo je u novu ofanzivu u njegovoj karijeri. Pre dve godine bio je 86. teniser sveta, ali su ga povrede izbacile iz šampinskog koloseka na koji se vratio u pravo vreme, titulom na turniru iz čelindžer serije u Heilbronu, uoči kvalifikacija za drugi gren slem u sezoni, Rolan Garos u Parizu. 
„Sjajna nedelja je iza mene, puno teških i dobrih mečeva. Do titule, prve moje titule nakon dve godine, stigao sam odigraviši osam mečeva, jer sam krenuo iz kvalifikacija. Jedan od najtežih mečeva na takmičenju u Heilbronu je polufinale protiv Argentinca Pelje gde sam do pobede stigao u taj breku trećeg seta. Bio je to izuzetno iscrpljujući susret i drago mi je da sam uspeo da ostanem jak do kraja i izborim finale u kome sam dobio novu snagu i krila što i rezultat govori“ – objašnjava Krajinović. 
Žreb za kvalifikacije drugog gren slem takmičenja u sezoni je izvučen, u njemu se nalazi i Filip, a voljom žreb za protivnika je dobio Australijanca Sema Grota, koji je kao i Krajinović učestvovao u kvalifikacijama Heilbrona, ali je zaustavljen u prvom kolu glavnog takmičenja. 
„U formi sam i inspirisan da nastavim u ritmu koji sam uhvatio u Nemačkoj, gladan sam pobeda. Verujem da mogu da nastavim ovaj šampionski niz, daću sve od sebe da tako bude i da izborim plasman u glavni žreb Rolan Garosa. Do sada sam dva puta igrao glavni žreb u Parizu 2012. i 2015, osećam se spremnim da to ponovim i ove godine“ - ističe Filip. 
 

Jevtić trijumfovao u Tirani

Datum objave: 21.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada nada tenisa u Srbiji, 16-godišnji Nikola Jevtić trijumfovao je na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina koji se održao u Tirani. 

Ovo je prva titula za Jevtića u 2017, pre dve nedelje igrao je polufinale takmičenja u Zenici. 

U Tirani Nikola je bio postavljen za drugog nosioca, trofej je osvojio bez izgubljenog seta, a u finalu je nadigrao Italijana Maria Organista 6:2, 6:2. 

Jevtić i naredne nedelje ostaje u Tirani gde će se takođe takmičiti na turniru Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina. 

 


Kvalifikacije Rolan Garos 2017.

Datum objave: 21.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Izvučen je žreb za kvalifikacije za drugi gren slem turniru u sezoni, Rolan Garos u Parizu. 

U borbi za ulazak u glavni turnir učestvovaće tri predstavnika Srbije u muškom singlu. Dejvis kup reprezentativac naše zemlje Filip Krajinović u prvom kolu kvalifikacija odmeriće snage sa Australijancem Semom Grotom, Laslo Đere koji je postavljen za 28. nosioca kvalifikacije rekete će ukrstiti sa predstavnikom Nemačke Benjaminom Bekerom, dok će se Miljan Zekić boriti protiv Vinsenta Milota iz Francuske. 

Žreb u ženskoj konkurenciji biće izvučen u ponedeljak 22. maja 2017. godine, u kome bi trebale da učestvuju Nina Stojanović, Aleksandra Krunić i Ivana Jorović. 


Održan OP Čačka do 10, zeleni nivo

Datum objave: 21.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sloboda iz Čačka održano je OP Čačka u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo, za devojčice i dečake. 

U obe konkurencije takmičilo se po osam takmičara. Kod devojčica konačnu pobedu odnela je Katarina Milošević koja je u finalu pobedila Tinu Miletić 4:2, 4:0. U polufinalu Katarina je bila bolja od Adrijane Brajović 4:0, 4:0, dok je Tina pobedila Teodoru Glišić 2:4, 4:2, 7:3. 

Kod dečaka pobedničko slavlje obezbedio je Ognjen Milić koji je u finalu pobedio Veljka Ristića 4:1, 4:0. U polufinalu Ognjen je bio bolji od Mihaila Nikića 4:0, 4:1, dok je Veljko savladao Nikolu Matovića 4:2, 4:0.