Arhiva vesti - Sve vesti

Podrška od Huana Karlosa Ferera

Datum objave: 26.05.2014. // Kategorija: Vesti

ferreroserbia

Podrška Srbiji, BiH i Hrvatskoj (zemljama koje je zadesila nezapamćena poplava) stigla je od još jednog šampiona - Huana Karlosa Ferera (gren slem šampion i bivsši prvi reket sveta)

la_foto



Olga Danilović briljira

Datum objave: 25.05.2014. // Kategorija: Vesti
Olga_Danilovic_Maribor
Zvezda koja dolazi! 13-godišnja teniserka Srbije Olga Danilović nastavlja sa nizanjem trijumfa, novi je upisala u Mariboru na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji  do 16 godina. Danilovićeva je u dosadašnjem delu takmičarske 2014. osvojila dva turnira u konkurecniji do 14 godina, osvojila jedan do 16 i igrala jedno polufinale iste kategorije, a danas je pobednički pehar podigla na turniru Bergant Memorial u Mariboru.
U finalu turnira Tennis Europe do 16 godina, Olga je odmerila snage sa drugim nosiocem iz Hrvatske Andom Karanušić i slavila novi trofej rezultatom 6:3, 6:2.
Danilovičeva je igrala i finale dubla Bergant Memoriala gde je u paru sa Andom Karanušić izgubila od prvih nosilaca Arnold - Vaneva (BUL,SUI) 6:4, 6:1.

Novak Đoković i kolege na Rolan Garosu igrali za ugrožene

Datum objave: 25.05.2014. // Kategorija: Vesti

NOVAK-TRENING_04

Srpski heroj Novak Đoković nastavio je za pomaganjem poplavom ugroženom narodu u Srbiji, Bih i Hrvatskoj. U subotu od 15:45 časova organizovao je na terenima Rolan Garosa egzibicioni duel sa kojeg će ceo prihod ići kao pomoć ugroženima od poplava u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Čak ni kiša na centralnom terenu Rolan Garosa nije omela tenisere da nastave sa humanitarnom akcijom. Pored najboljeg tenisera Srbije Đokovića, u akciji su učestvovali Jelena Janković, Jovana Jakšić, Kristina Mladenović, Dušan Lajović, Damir Džumhur, Ivan Dodig, Goran Ivanišević i Marin Čilić.

"Na Balkanu se desila katastrofa i vi ste nam zaista potrebni. Hvala vam", poručio je Đoković.Tokom ezgibicionog duela na video bimu su bile prikazivane slike poplavljenih područja, a na tribinama je bio transparent u znak solidarnosti sa ljudima iz Srbije, BiH i Hrvatske.


Jovana Jakšić debituje u glavnom žrebu Rolan Garosa

Datum objave: 25.05.2014. // Kategorija: Vesti

Bouchard_Jaksic91

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije Jovana Jakšić u Parizu na Otvorenom prvenstvu Francuske debitovaće po prvi put u glavnom žrebu gren slem turnira. Jovana će u prvom kolu Rolan Garosa odmeriti snage sa slovačkom teniserkom Danielom Hantuhovom. 

"Veoma sam uzbuđena što ću igrati moj prvi meč u glavnom žrebu gren slem takmičenja. Dobiti priliku da igrate protiv top igrača kao što Hantuhova je fantastično. Nemam šta da izgubim i izačiću na teren i igrati svoju igru. Ona je bila jedna od najboljih igračica svetu, tako da je to veliki izazov za mene" - rekla je Jovana. 



TIPSAREVICNALBANDIAN09

Tragedija koja je zadesila Srbiju pokazala je da Srbija ima dušu. Akcija prikupljanja pomoći za nastradale je u punom zamahu, a u tu humanu akciju uključili su se i naši sportisti, posebno naši teniseri i teniserke. Proslavljeni teniski as Srbije Janko Tipsarević je jedan od prvih koji je pokrenuo pravu lavinu i sve više sportista, posebno tenisera, uključilo se u ovu prelepu humanitarnu priču.
Nesebično, krajnje odgovorno , svesan razorne tragedije srpskog naroda, otvorenim srcem, velikim baš kao što je i trenutna borba za živote nastradalih, krenuo je u sakupljanje pomoći. Prve večeri velike tragedije koja je zadesila naš narod kupio je one najnužnije stvari, potrpao u kola i doneo u SC Banjica gde su počeli da dolaze ljudi koji su usred vremenske kataklizme koja je zadesila našu zemlju ostali bez krova nad glavom. Svojim primerom ukazao je na ono što Srbiju i njen narod odvajkada krasi - solidarnost, ogromno srce i želja da se pomogne kada je najpotrebnije.
Janko je svoje aktivnosti nastavio iz dana u dan, angažovanjem u velikom broju humanitarnih akcija u kojima se za žrtve poplava prikupila veliku količinu hrane, odeće, vode... Tipsarević je pored toga, donirao i novčanu pomoć od 10.000 dolara i pokazao da u vremenima koja su teška, kada se Srbija bori s razjarenom prirodom, bez obzira na obaveze, bez obzira na objektivne i subjektivne činioce, na prvo mesto dolazi humanost i saosećanje.
Janko Tipsarević, veliki sportista, ali, ono što je i najvažnije - veliki čovek. Njegovo srce je otvoreno za sve naše ljude, na one koji su ostavili svoje domove bežeći pred nemilosrdnom i razjarenom prirodnom nepogodom.


HUMANITARNI TURNIR U SUBOTICI

Datum objave: 22.05.2014. // Kategorija: Vesti



Predstojećeg vikenda na terenima TK Spartak u Subotici održaće se turnir i sva prikupljena sredstva biće uplaćena u fond za postradale od poplava u Srbiji.
Na turniru se očekuje učešće više od 80 igrača sa područja Sombora, Subotice i Novog Sada, a  osnovna kotizacija po igraču će biti 1000 dinara. Napomena organizatora  je  da je turnir humanitarnog karaktera, tako da se očekuje znatno veća uplata po igraču. Predsednik  TK Spartak Milan Vučković napomenuo je da je ovaj turnir i napravljen na inicijativu igrača koji su želeli na taj način  svojim  kotizacijama pomognu postradale u poplavama. Takodje, Vučković poziva i ostale klubove iz Srbije da slede ovaj primer i tako se uključe u širu akciju pomoći.

KAZAHSTAN PRISKAČE U POMOĆ SRBIJI !!!

Datum objave: 22.05.2014. // Kategorija: Vesti
Teniski savez Kazahstana spreman je da pomogne postradalima u Srbiji. Ovo je juče u telefonskom razgovoru sa Dušanom Orlandićem potvrdio Bulat Utemuratov, predsednik Teniskog saveza Kazahstana. Kasnije, putem e-maila, zatražena su dopunska objašnjenja, kako bi pomoć u novcu i opremi bila adekvatna potrebama.

Ovo je prvi odziv na sveobuhvatnu akciju TSS i dopisa koji je poslat u sve zemlje članice ITF.
Inače, i dalje prijatelji tenisa širom sveta zovu TSS u nameri da dobiju bliža obaveštenja i instrukcije gde i kako mogu da pomognu.  U sledećih nekoliko dana znaće se i tačna količina donacije iz Kazahstana i biće objavljena  u  medijima i na našem sajtu.

RASPORED PROFI TURNIRA U SRBIJI 2014.

Datum objave: 22.05.2014. // Kategorija: Vesti
Raspored_pro_turnira_u_Srbiji_2014

Armenulić nastavlja da pomaže

Datum objave: 21.05.2014. // Kategorija: Vesti

armenulic

Bivši teniski selektor, a sadašnji počasni član UO TSS Radmilo Armenulić, inače nosilac nacionalnih priznanja odvojio je 15 posto svojih mesečnih primanja u korist fonda za sanaciju od šteta koje su prouzrokovale poplave u Srbiji – maj 2014.

Ovo je nastavak Armenulićevih aktivnosti započetih još prošle nedelje kada je krenuo sa donošenjem opreme i stvari koje su potrebne za najugroženije.


DJOKOVIC-RAONIC_22

 Najbolji teniser Srbije Novak Đoković dan posle osvojene titule u Rimu odlučio je da donira sav osvojeni novac sa ovog takmičenja za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i na taj način pomogne svom narodu. Reč je o sumi od 500.000 dolara, koliko je Đoković zaradio na turniru u Italiji, nakon što se oduzme porez na ukupnu nagradu.

Pored ovog gesta, u akciji prikupljanja pomoći Fondacija „Novak Đoković“ je preko pej pal računa za samo tri dana skupila 100.000 dolara, koji će, baš kao i lična sredstva našeg tenisera, biti upotrebljena za pomoć u sanaciji vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštećenja zbog katastrofalnih poplava.

Novak je srpska teniska ikona našeg vremena, naš nacionalni heroj kome kliče ceo svet!