Arhiva vesti - Sve vesti

Šampion je Laslo Đere

Datum objave: 26.01.2012. // Kategorija: Vesti
laslo_djere

Novi šampion Srbije na prvenstvu za osamnaestogodišnjake, koje je održano u dvorani na terenima “Impuls hale” na Novom Beogradu je Laslo Đere iz TK Senta. On je u finalu savladao Petra Čonkića, člana TK As iz Novog Sada rezultatom 6:3, 6:2. Đere je pokazao da je u izvanrednoj formi, jer je na državno stigao direktno iz Češke gde je prošle nedelje igrao u polufinalu veoma jakog ITF turnira prve kategorije. Interesantno da je polufinale na istom turniru igrao i Luka Ilić, član TK Crvena zvezda.
Obojica su važila za prve favorite dvoranskog prvenstva Srbije, a Ilića je upravo pobednik zaustavio u polufinalu – 6:4, 6:4. 
 Petar Čonkić je samo nedelju dana ranije osvojio prvenstvo u kategoriji do 16 godina i održao je obećanje – da i u dve godine starijoj konkurenciji želi da trijumfuje.
Čonkić je u polufinalu bio bolji od prvog nosioca, imenjaka Tomića, člana TK Crvena zvezda – 7:5(6), 6:0, ali u finalu se namerio na boljeg.
Laslo Đere je veoma perspektivan teniser. Ima 17 godina, a osvajanje titule doživeo je kao svojevrsnu nagradu za sve ono što je dao tenisu.

- Naravno da sam zadovoljan ovim uspehom, mada, moram da priznam da je bilo veoma teško. Na ovom turniru igrali su skoro svi najbolji juniori Srbije u ovom uzrastu. Kvalitet mečeva je bio na zavidnom nivou, konkurencija veoma ozbiljna što su pokazali i mečevi koji su bili uzbudljivi i neizvesni. Zadovoljan sam, pre svega svojom igrom. Započeo sam godinu veoma dobro, u češkom Prerovu sam na veoma jakom ITF turniru Prve kategorije stigao do polufinala, sada sam pobedio na državnom. To je, zapravo, epilog uloženog truda.
Počeo sam da igram od svoje pete godine, sa sedam sam počeo da se takmičim, prvo u Srbiji, a zatim mi po Evropi. Najveći uspeh, do sada, mi je osvojen ITF turnir treće kategorije u Moskvi, i naravno, ovaj sada, uz polufinale u Češkoj . Trenutno sam pedeseti na ITF listi. Planovi su mi vezani za nastupe na ITF turnirima tokom godine, ali ću pokušati da igram i fjučerske ovde po Srbiji i u okolnim zemljama. Želim da na ITF listi uđem u četrdeset kako bih mogao na gren slem turnire u juniorskoj konkurenciji. U Australiju nisam otišao jer sam se odlučio za turnire u Evropi, ali na preostala tri, Rolan Garos, Vimbldon i US open ću svakako. Sada me čekaju reprezentativne obaveze. Do sada sam igrao za reprezentaciju u svim kategorijama. Uzori su mi Novak i Federer. Novak zbog toga što je, uz ostalo, najjači u glavi, a Federera volim da gledam kako zbog igre, tako i zbog ponašanja. Ranije mi se događalo da u besu polomim reket, sada ne. Inače, imam ugovor za reket sa firmom “Prince”, a nadam se da ću ove godine napraviti ugovor i sa nekom firmom za odeću i patike.
conkic_laslo_obradovic
Petra Čonkića smo predstavili prošle nedelje, kada je osvojio titulu u kategoriji do 16 godina.
- Rekao sam, posle osvajanja titule do 16 godina, da ću pokušati to isto i u ovoj starijoj grupi, ali nisam uspeo. Laslo je bio bolji i ja mu čestitam na tituli. Bio je to dobar meč u kome je bilo lepih poena,
ali u ovom trenutku protivnik je bio bolji. Sva moja nastojanja nisu bila dovoljna. Ali, nije mala stvar biti drugi do osamnaest godina u državi, a meni je petnaest godina. Što se tiče rivala, dugo se poznajemo i on zna moje vrline i mane, ja takođe njegove tako da nije bilo nikakvih iznenađenja. Zadovoljan sam igrom. Laslo je bio smireniji u nekim trenucima. Jača strana moje igre su kretanje i brzina.
Sada mi predstoji par dana odmora, a onda se spremam za ekipno prvenstvo Evrope, koje se igra u Italiji. Želim da se zahvalim svom timu, bratu i ocu koji su me sve vreme podržavali u nastojanjima da
i ovo prvenstvo odigram na najbolji način – rekao je Petar Čonkić.
Finalistima je pehare, diplome i nagrade predao selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, a sponzori su bili “Head”, Wilson”, “Babolat” i Laguna.

Selektor Vraneš objavio spisak igračica za susret sa Belgijom

Datum objave: 25.01.2012. // Kategorija: Vesti
FED KUP MEČ BELGIJA - SRBIJA,  PRVO KOLO SVETSKE GRUPE A
04. I 05. FEBRUAR 2012. SPIROUDOME - CHARLEROI

fed_kup_srbija_u_belgiji2

Danas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Srbije i Belgije u meču prvog kola Svetske A grupe za 2012. godinu. U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igračica na koje će selektor Fed cup reprezenatcije Srbije računati u predstojećem susretu protiv Belgijanki.

Za duel sa selekcijom Belgije koji je na programu od 04. i 05. februara 2012. godine u Hali Spiroudome u Charleroi-u (grad Šarloa)  selektor srpskog tima Dejan Vraneš odlučio se za sledeći tim: Jelena Janković (13. na WTA listi u singlu), Bojana Jovanovski (90), Aleksandra Krunić (226) i Natalija Kostić (537).

Sjajan početak sezone za Ninu

Datum objave: 24.01.2012. // Kategorija: Vesti
nina_stojanovic
Izuzetne vesti stigle su sa indijskog potkontinenta. Nina Stojanović, članica TK Tenis tenis, postigla je već na početku sezone sjajan uspeh na dva turnira koja je igrala na turneji po Indiji.
U Nju Delhiju je Igrala u polufinalu singla, a na istom turniru je osvojila titulu u igri parova.
Nina je imala uspeha i na turniru u indijskom Chandigaru, gde je igrala u finalu dublova.
Samo posle dva odigrana turnira u novoj sezoni Nina Stojanović je stigla na 150 mesto ITF liste najboljih juniorki do 18 godina.
Ako se ima u vidu da Nina ima samo 15 godina, onda je ovo sjajan uspeh u godini koja je počela više nego dobro za talentovanu teniserku iz Beograda.

Ivana potvrdila svoj talenat

Datum objave: 20.01.2012. // Kategorija: Vesti

ivana_jorovic
Ivana Jorović nova je šampionka Srbije u kategoriji do 16 godina. Postavljena za prvog nosioca, opravdala je svoju poziciju i očekivanja prvog favorita. Rođena Čačanka, trenira i igra u Novom Sadu, članica je TK Elit, savladala je u finalu  Minu Marković – 6:3, 6:2 i još jednom pokazala da joj u Srbiji, među mlađim igračicama nema premca. Ivana skoro i da nema neki poseban problem s protivnicama, već sa sobom. Jednostavno, kada se oseti sigurnom u toku meča, popusti joj koncentracija i tada počinju problemi. Srećom po nju, relativno se brzo “dozove k sebi” i meč vrati u normalu, a to podrazumeva trijumf.
Ivana je, tako, u četvrtfinalu sama sebi napravila problem u susretu s Dejanom Radanović. Imala je set, 4:0 i stala. Izgubila je drugi set, a u trećem je ponovo bila na nivou. Ivana je i u polufinalu imala okršaj sa svojim “novim” klupskim drugaricama – savladala je Džinu Milovanović – 6:2, 6:3.
Mina Marković je takođe opravdala ulogu drugog nosioca. U polufinalu je savladala Jelenu Janošević, a do finala nije izgubila set.
Na ovom prvenstvu mi je bilo super, pa naravno, osvojila sam ga. Bilo je sve sjajno, a i konkurencija je bila značajna. Kada se osvoji turnir, onda tu nema neke velike priče, jer se podrazumeva da sam igrala dobro. Uostalom, i bilo je dobro. Možda je bilo malo problema u četvrtfinalu sa Dejanom Radanović. Povela sam u drugom setu sa 4:0 i činilo se da ću brzo doći do pobede, a onda mi je pala koncentracija, a protivnica se razigrala. Šta je sve pogađala, a meni ništa nije polazilo za rukom. Tešila sam se da ću imati priliku “za popravni”, pa se nisam uplašila od neuspeha. U trećem setu je sve ponovo došlo na svoje mesto. Ali, ovde nije i kraj kada je u pitanju Prvenstvo Srbije u dvorani. Dolazim ponovo sledeće nedelje jer ću igrati u konkurenciji do 18 godina – rekla je Jorovićeva.
drzavno_16_devojcice2
Mina Marković je u finalu napravila mnogo neiznuđenih grešaka i svesna je da je to, u velikoj meri, odlučilo pobednicu.
• Napunila sam 15 godina 3. januara, počela da igram sa osam i po, članica sam TK Partizan. Krenula sam da se takmičim samo posle godinu dana treninga i igrala sam u zemlji i po Evropi. Osvojila sam državno do 14 godina, dva evropska turnira i sada sam počela da igram ITF turnire i već sam osvojila neke poene za rang listu. A što se tiče uzora, pa tu je neprikosnoven Novak. Fantastičan je! Svesna sam nekih svojih manjkavosti u igri i nastojaću da to svedem na najmanju meru. Smatram da imam još prostora za napredovanje, a nova šansa, i novi izazov je svakako prvenstvo u kategoriji do 18 godina koje za par dana počinje u “Impuls holu”. Mislim da će stečeno iskustvo sa ovog turnira imati uticaja da sledeće nedelje zaigram još bolje. Moram da istaknem da su mi predsednik TK Partizan, Dušan Grujić i Zoran Kojić mnogo pomogli u mojim pripremama za ovo prvenstvo. Ja volim da igram na brzim terenima jer igram napadački, ali i dosta grešim. Zato ću sada malo raditi na tome da budem strpljivija. Nadam se da ću sledeće godine na juniorski gren slem u Australiju – optimista je Mina Marković.
Ivana Drašković je počela da igra tenis u Australiji. Od pre tri godine je stanovnik Srbije.
• Imam 16 godina i registrovana sam za TK Partizan. Počela sam sa devet, a pre tri godine sam došla iz Australije u Srbiju. Ovo mi je najveći uspeh u karijeri. Naravno, u planu mi je da ove godine napredujem. Prijavljena sam i za državno do 18, ali nisam sigurna da ću nastupiti jer sam povredila koleno. Najjače oružje mi je servis. Moram da popravim forhend i kretanje. Iako sam iz Australije, moj uzor je Nole. U drugoj polovini godine ću najverovatnije na Eta turnire, ali o tome odlučuju moji treneri. U svakom slučaju osećam se odlično i mislim da će ove godine biti još mnogo uspešnih igara – rekla je Ivana.
Džina Milovanović je imala tu “nesreću” da bude u delu žreba s pobednicom. Zato je I zaustavljena u polufinalu, ali nije nezadovoljna. Naprotiv!
- Imam petnaest godina, igram u Partizanu, a počela sam tenis da i treniram sa osam. Več sam igrala letnje državno, jednom u polufinalu, jednom u finalu. Svakako da je ovo veliki uspeh, obzirom da je konkurencija bila jaka. Prijavljena sam i za državno do 18 godina koje počinje za par dana. Malo ću se odmoriti, pa, videćemo. Možda ću ponoviti uspeh, možda i da budem bolja, videćemo. Omiljeni udarac mi je bekhend. Igram s reketima Babolat, ali mi je sada istekao ugovor. Iako sam žensko, uzor mi nisu ni Jelena ni Ana, već, zna se, Nole. Zašto? Pa, devojke nisu baš u nekoj formi, ne igraju dobro. Što se tiče same igre, uglavnom gledam kako se ovi najbolji teniseri i teniserke kreću po terenu. Na to mi i treneri  skreću pažnju. Što se tiče stila i udaraca, ne kopiram ih – kaže Džina.

Petar Čonkić najbolji šesnaestogodišnjak

Datum objave: 19.01.2012. // Kategorija: Vesti
petar_conkic
Teniser TK As iz Novog Sada Petar Čonkić novi je državni prvak među šesnaestogodišnjacima. On je u finalu savladao vršnjaka Stefana Blanušu iz TK Crvena zvezda u meču koji bi, rezultatski gledano, mogao dobiti epitet lakog, ali samo pobednik zna koliko je energije i volje morao da uloži kako bi na kraju stigao do trijumfa – 6:2, 6:2. Oba rivala su u ovaj meč ušli s ciljem da pobede i okite se titulom. Ovoga puta to je uspelo mladom Novosađaninu.
U polufinalnim duelima, kada je ulog bio finale, Blanuša je savladao Novosađanina Srđana Jakovljevića, člana TK Index – 7:6(3), 6:1, dok je Čonkić bio bolji od Dušana Vukićevića iz TK Grin set, ubedljivo – 6:3, 6:0.
Kuriozitet ovog prvenstva je što su već u prvom kolu ispali svi nosioci, osim Andrije Graovca, ali ni on nije stigao dalje od drugog kola, što samo pokazuje da je ovo državno prvenstvo za dečake do 16 godina bilo veoma kvalitetno. Učestvovalo je 60 dečaka, od kojih su 32 ušli u kvalifikacije, a u glavni turnir plasirala su se četvorica kroz kvalifikacije, a među njima je bio i polufinalista Srđan Jakovljević. Zanimljivo je da je pobednik, Petar Čonkić, za ovaj turnir dobio vajld kartu i dobro je iskoristio.
- Ovo je bio izuzetno kvalitetan turnir na kome su učestvovali skoro svi najbolji teniseri koje Srbija ima u ovoj kategoriji. Presrećan sam osvajanjem titule koja je došla, moram da priznam, pomalo neočekivano, mada, ne mogu reći da se pobedi nisam nadao. Svakako da mi je ovo najveći uspeh do sada. Bez obzira što rezultat tako ne kazuje, mislim da je finale opravdalo očekivanja, bio je to neizvestan meč u kome su nijanse odlučivale. Oba igrača očekuju pobedu, bio je veliki pritisak i s te strane sam zadovoljan jer sam se na najbolji način izborio s tim problemom. Forhend me je dobro služio i to mi je najbolji udarac, a moram još da radim na servisu. Što se tiče uzora, zna se, to je Novak. Sada ću se malo odmoriti, a onda ponovo dolazim u Beograd gde ću igrati na državnom prvenstvu i u konkurenciji do 18 godina, a početkom godine ću igrati na ITF i Eta turnirima – kaže za sajt TSS Petar Čonkić.
finale_drzavnog_decaci_16

Drugoplasirani Stefan Blanuša počeo je da igra u Vršcu, živi u Pančevu ali, kako sam kaže, uslovi nisu bili najbolji pa je prešao u Crvenu zvezdu. Nije želeo da se “ofira” sa slabijim stranama svoje igre.
- To ću sačuvati za sebe. Drago mi je što sam igrao u finalu, nije mi drago što sam izgubio, ali moram da istaknem da je ovaj turnir bio izuzetno kvalitetan. Veoma sam naporno radio i pripremao se za ovo državno prvenstvo. Najbolji pokazatelj kvaliteta igrača je činjenica da su svi nosioci ispali u prvom kolu. Već to pokazuje da ima veliki broj mladih tenisera koji imaju potencijal i koji će, siguran sam, uskoro pokazati svoj potencijal. Mišljenja sam da sam dobro odigrao turnir, posebno finale, s obzirom da je ovo tek početak sezone. Sada ću se par dana odmoriti, a onda, od ponedeljka ponovo ovde u “Impuls hol” na novi turnir, državno do 18 godina. I u toj konkurenciji očekujem dobre igre i zapažen plasman. Posle državnog imam u planu nekoliko Eta turnira, a zaigraću i na fjučersima u Srbiji, možda i u okruženju. Smatram da juniorski tenis nije toliko bitan. Zato ću krenuti u “lov” na ATP poene. Sve zavisi od toga kako ću igrati, odnosno u kakvoj ću formi biti. A što se tiče uzora, pa, kada sam počeo da treniram, uzor mi je bio Rafael Nadal, a sada, zna se – Nol(e). Jedan je Nole, drugi je – Blanuša.
Dušan Vukićević, član TK Green set, petnaestogodišnjak od koga se očekuje da krupnim koracima stupi na tenisku scenu. Treće mesto u ovom trenutku je dokaz njegovog talenta i jasne želje da uspe.
- Turnir je veoma uspeo jer su svi najbolji igrači iz Srbije bili u konkurenciji. Organizacija je bila vrhunska, a posebno mi se svidelo što smo na svakom meču imali sudiju u stolici, što je ovom turniru dalo poseban pečat i tretman nas igrača. Veoma sam zadovoljan svojim nastupom, pre svega zbog moje velike pobede u četvrtfinalu gde sam savladao dečka koga do sada nikada nisam dobio (Šunjevarić). Sledeće nedelje dolazim na državno do 18 godina i onda ću na neke Eta turnire. Možda će nekome izgledati čudno, ali volim brze podloge, najviše beton, mada sam počeo i najviše igram na šljaci. Volim ja i šljaku, ali brze podloge mi odgovaraju jer je moja igra napadačka. Kao i mojim drugarima, i meni je Novak uzor, a on upravo igra onako kako bih ja želeo.
Momci su zaista silni. A po karakteru različiti. Čonkić je tih, nenametljiv, ali na terenu vatra. Blanuća je šarmer, momak koji voli šalu, ali dok ne izađe na teren. Vukićević je negde na sredini. Bar je takav prvi utisak.

POŠTOVANI,
FORMULAR ZA AKREDITOVANJE ZA PREDSTOJEĆI FED KUP MEČ BELGIJA - SRBIJA, PRVO KOLO SVETSKE A GRUPE MOŽETE PREUZETI OVDE: 
AKREDITUJETE SE DIREKTNO KOD PR-A TENISKOG SAVEZA BELGIJE. ROK ZA AKREDITOVANJE JE 27. JANUAR 2012.
SPORTSKI POZDRAV!
PR SLUŽBA TSS

KARTE – DAVIS CUP MEČ SRBIJA – ŠVEDSKA 10 – 12.02.2012.

Datum objave: 16.01.2012. // Kategorija: Vesti
Prodaja karata za meč prvog kola Davis cupa 2012. između selekcija Srbije i Švedske, koji će se igrati u Hali Čair u Nišu od 10. do 12. februara, kreće krajem ove nedelje na svim prodajnim mestima Card servisa u Nišu.

Završeno prvenstvo Srbije za devojčice do 14 godina

Datum objave: 14.01.2012. // Kategorija: Vesti

drzavno_14_devojcicenagrade

Nina uz vajld kartu do titule

Nina Marijanović, teniserka Crvene zvezde, osvojila je titulu u kategoriji do 14 godina. Ona je u finalu bila bolja od Anastasije Čobanović, članice TK As iz Beograda – 6:2, 6:2. Interesantno da je Nina u turnir ušla zahvaljujući vajld karti jer prošle godine nije igrala mnogo, pa nije imala bodove koji bi joj garantovali glavni žreb. Ipak, ona je sjanim igrama na ovom zimskom prvenstvu pokazala da spada u red najtalentovanijih mladih igračica. Nina je izgubila samo jedan set i to u polufinalu u susretu s klupskom drugaricom i drugim nosiocem, Isidorom Živković – 6:1, 5:7, 6:3. U drugom polufinalnom meču Anastasija Čobanović je bila bolja od prvog nosioca, Kristine Miletić posle velike borbe u tri seta – 6:1, 3:6, 6:3.

Nagrade i diplome za prvo drugo i dva treća mesta predao je generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

Pobednica, Nina Marijanović je blistala od sreće. Došla je na ovaj turnir s velikim ambicijama I potajnom željom da ponovi uspeh iz 2010. godine.

 

 

Imam 13 godina, treniram u CZ, a trener mi je Vuk Tapušković. Moji najveći uspesi su osvojeno državno prvenstvo 2010, i svetsko prvenstvo u Francuskoj iste godine i sada ova titula. Potajno sam se nadala, zapravo više maštala da trijumfujem, a sada sam to I ostvarila. Šta da kažem, osim da sam presrećna. Na ovom državnom sve je bilo odlično, a najteže mi je bilo polufinale kada sam morala da igram tri seta i finale, mada se to iz rezultata ne može naslutiti. Sada ću igrati Tard (svetsko do 14), zatim za reprezentaciju sa moje dve drugarice, a onda kreću turniri. Moje ambicije su da bar uđem u Top 20 u Evropi do 14 godina. Moj najbolji udarac je forhend, a uzor? Svakako Novak Đoković.

dusan_orlandic_i_sampionka_nina_marijanovic
Anastasija Čobanović nije previše razočarana neuspehom u finalu. Čestita svojoj drugarici na uspehu I dobroj igri.

Treniram u TK As, a trener mi je Duško Vojinović. Tenis sam počela da igram sa sedam godina. Najveći uspeh mi je bio drugo mesto 2010. godine na državnom prvenstvu, kao i finale Limun Boula u Rimu 2010. Dobro sam odigrala ovo prvenstvo, zadovoljna sam I čestitam Nini na tituli. Mislim da je ovo zimsko državno prvenstvo bilo veoma kvalitetno, a moji najteži mečevi su bili u polufinalu, kada sam igrala tri seta I, naravno u finalu, jer sam izgubila. Planiram da ove godine dobro igram za reprezentaciju. Biće veoma teško jer smo svetske prvakinje u kategoriji do 14 godina I to će biti izuzetno težak zadatak jer će svi jurišati da nam oduzmu titulu. Moj najbolji udarac je bekhend, a uzor – Nole – kaže Anastasija.

Isidora Živković do polufinala nije izgubila ni jedan set, a onda se namerila na pobednicu turnira Ninu Marijanović I finale je ostala samo želja.

Igram u TK Crvena zvezda. Počela sam sa osam godina, a treneri su mi Nemanja Ilić, Stefan Solunac I Nikola Uzelac. Moji najveći uspesi su mi polufinale državnog prvenstva, zatim 2011. godine kada sam igrala jedno polufinale Eta I na istom turniru finale u osvojila dubl. Sa deset godina osvojila sam dosta turnira u kategoriji do 12, isto I sada kada sdam imala dosta uspeha u kategoriji do 14 godina. Ovo prvenstvo je bilo veoma kvalitetno, a ja sam zadovoljna svojim igrama. Izgubila sam u polufinalu od Nine. Bio je jako dobar meč – rekla je Isidora uz obećanje da će ove godine biti još bolja.


 finalisti_i_polufinalisti

Na tri terena “Impuls hola” na Novom Beogradu, ove nedelje je održano Zimsko prvenstvo Srbije za dečake i devojčice. U muškoj konkurenciji u finalnom meču sastali su dvanaestogodišnjaci Miomir Kecmanović član TK Colonial Sun i Miloš Radenković član TK Spin. Kecmanović je u ovom duelu bio sigurniji i posle nešto više od jednog časa trijumfovao je rezultatom 6:2, 6:2. Treće mesto podelili su Bodin Žarković, član TK Partizan, dečak koji je bio najbolji u kategoriji do 12 godina, a koji je za ovo prvenstvo od TS Srbije dobio vajld kartu, i Aleksa Bućan, teniser Crvene zvezde.


AUSTRALIAN OPEN - ŽREB I REZULTATI

Datum objave: 13.01.2012. // Kategorija: Vesti
AUSTRALIAN OPEN 2012 - GRAND SLAM
MELBOURNE (AUS) tvrda podloga - PLEXICUSHION
Žene -
1. kolo, singl: (13) Jelena Janković - (q) Laura Robson (GBR) 6:2, 6:0
                          Bojana Jovanovski - (WC) Casey Dellacqua (AUS) 3:6, 2:6
                          (21) Ana Ivanović - Lourdes Dominguez Lino (ESP) 6:0, 6:3
2. kolo, singl: (13) Jelena Janković - (q) Kai-Chen Chang (TPE) 6:4, 6:2
                           (21) Ana Ivanović - Michaella Krajicek (NED) 6:2, 6:3
3. kolo, singl: (13) Jelena Janković - Christina Mchale (USA) 6:2, 6:0
                           (21) Ana Ivanović - Vania King (USA) 6:3, 6:4
4. kolo, singl: (13) Jelena Janković - (1) Carolina Wozniacki (DEN) 0:6, 5:7
                          (21) Ana Ivanović - (2) Petra Kvitova (CZE) 
Dubl - 
1. kolo: Jovanovski, Krajicek (SRB,NED) - Kudyavtseva, Makarova (RUS,RUS) 6:7(1), 6:4, 3:6
Kvalifikacije -
1. kolo: Aleksandra Krunić - (18) Tetiana Luzhanska (USA) 6:3, 1:6, 6:3
2. kolo: Aleksandra Krunić - Jill Craybas (USA) 6:3, 7:6(5)
               Aleksandra Krunić - (11) Varvara Lepchenko (USA) 1:6, 2:6 
Muškarci -
1. kolo, singl: (1) Novak Đoković - Paolo Lorenzi (ITA) 6:2, 6:0, 6:0
                          (9) Janko Tipsarević - Dmitry Tursunov (RUS) 5:7, 7:6(12), 6:3, 6:4
                          (19) Viktor Troicki - Juan Carlos Ferrero (ESP) 4:6, 6:7(3), 6:2, 7:6(3), 6:2
2. kolo, singl: (1) Novak Đoković - Santiago Giraldo (COL) 6:3, 6:2, 6:1 
                          (9) Janko Tipsarević - (WC) James Duckworth (AUS) 3:6, 6:2, 7:6(5), 6:4
                          (19) Viktor Troicki - Mikhail Kukushkin (KAZ) 7:5, 4:6, 2:6, 6:4, 3:6
3. kolo, singl:(1) Novak Đoković - Nicolas Mahut (FRA) 6:0, 6:1, 6:1
                          (9) Janko Tipsarević - (17) Richard Gasquet (FRA) 3:6, 3:6, 1:6
4. kolo, singl: (1) Novak Đoković - (WC) Lleyton Hewiitt (AUS)
                         
Dubl -
1. kolo:Tipsarević, Lu (SRB,TPE) - Andjuar, Garcia - Lopez (ESP, ESP) prvi par odustao od takmičenja
               (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Kerr, Young (AUS,USA)  7:6(6), 6:3
2. kolo: (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Lopez, Marrero (ESP,ESP) 6:3, 6:2
3. kolo: (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Paes, Stepanek (IND,CZE) 5:7, 6:7(2) 
 
Kvalifikacije -
1. kolo: Nikola Ćirić - Denis Kudla (USA) 7:5, 6:7(2), 2:6
               Dušan Lajović - (27) Matteo Viola (ITA) 2:6, 7:6(6), 6:8
Miks dubl - 
1. kolo
: (WC) Jankovic, Tomic (SRB,AUS) - (WC) Barty, Mitchell (AUS,AUS) 6:1, 6:3
2. kolo: (WC) Jankovic, Tomic (SRB,AUS) - (7) Hlavackova, Qureshi (CZE,PAK)
Juniori -
1. kolo, singl:
Peđa Krstin - James Frawley (AUS) 6:1, 6:2
(9) Nikola Milojević - Jay Andrijic (AUS) 6:2, 6:0
2. kolo, singl: Peđa Krstin - (10) Adam Pavlasek (CZE)
                          (9) Nikola Milojević - Quentin Halys (FRA)