Arhiva vesti - Sve vesti

PUT USPEHA – SAJAM SPORTA 2018. SRBIJA (BEOGRAD)

Datum objave: 23.11.2018. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Srbije je i ove godine deo sedmog po redu Međunarodnog sajma sporta, koji se od 23. do 25. novembra 2018. održava u Hali 1 Beogradskog sajma. Štand našeg Saveza (štand broj 52 – odeljak C) u funkciji je sva tri dana Sajma (petak 10:00-19:00, subota 10:00-19:00, nedelja 10:00-17:30), dok je teren za mini tenis postavljen u centralnom delu gde se nalaze ostali sportski tereni i koristi se za promociju tenisa: 23. novembra (od 14:30 do 19:00 h), 24. novembra (od 10:00 do 14:30 h) i 25. novembra (od 14:30 do 17:30 h).
 
TSS zajedno sa generalnim sponzorom kompanijom NIS nastavlja sa akcijama škole tenisa, koje uspešno realizuje širom Srbije, a već petu godinu za redom i na Sajmu sporta.
 
Pozivamo sve ljubitelje tenisa i sporta da posete Sajam sporta 2018. jedinstvenu manifestaciju na našim prostorima koja će okupiti veliki broj sportskih saveza, Olimpijskog komiteta Srbije, spotista, domaćih i svetskih sportskih zvezda, bivše I sadašnje asove i pruziti mnoštvo uživanja za sve sportske poklonike. Stub praznika sporta u Srbiji su Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije (pokrovitelj i organizator).
 
Dođite da zajedno proslavimo naš praznik sporta i uživamo u svim čarima koje on donosi.
 
Živeli!
Vaš TSS

Petrovićeva osvojila Haron do 18

Datum objave: 20.11.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Haron održano je Prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniorke, druga kategorija. 

Pobedu je odnela Doroteja Petrović koja je u finalu savladala Sofiju Batalovu 6:3, 3:6, 6:4. U polufinalu Petorvićeva je bila bolja od Anamarije Kovačević 6:3, 6:1, dok je Sofija pobedila Teodoru Vujičić 6:1, 7:5. 


Savin trijumf u TA Tipsarević

Datum objave: 20.11.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TA Tipsarević održano je prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniore, druga kategorija. 

Na pobedničko postolje popeo se Sava Radović kome je u finalu kod rezultata 6:1, 3:0 susret predao Aleksandar Ljubojević. U polufinalu Savi je meč kod rezultata 6:1 predao Luka Kalenić, dok je Ljubojević savladao Milana Macuru 6:2, 3:6, 6:4. 


Trijumf Rađenovića u TK Đukić

Datum objave: 20.11.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Đukić u Beogradu održano je Prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za dečake, druga kategorija. 

Naslov šampiona poneo je Vuk Rađenović koji je u finalu bio bolji od Marka Nikolića 6:2, 6:0. U polufinalu Vuk je salvadao Novaka Stokanovića 6:3, 7:6(5), dok je Marko pobedio Luku Takumija Štulu 6:4, 7:5. 


Mrvićeva i Petrović osvojili seniorski turnir na Green Setu

Datum objave: 20.11.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green Set u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo za seniorke i seniore, druga kategorija. 

Pobednički pehar u konkurenciji seniorka osvojila je Andrea Mrvić koja je u finalu savladala Ninu Zdravković 6:4, 4:6, 6:1. U polufinalu Mrvićeva je bila bolja od Teodore Đokić 6:2, 6:3, dok je Nina pobedila Vanji Žang 6:4, 7:6. 

Kod seniora naslov šampiona poneo je Andreja Petrović koji je u finalu pobedio Marka Vujića 7:6, 6:4. U polufinalu Petrović je bio bolji od Luke Kalenića 6:1, 6:0, dok je Marko savladao Matiju Žugića 6:3, 6:1. 

 


Nikola Jović šampion regiona, Stefan Skobelev najbolji u Beogradu

Datum objave: 20.11.2018. // Kategorija: Domaća scena
Teniseri i teniserke Teniske akademije Živković (TAŽ) nastavljaju sa uspešnim partijama. Juče je u Nišu na terenima TAŽ-a završeno prvenstvo Teniskog saveza istočne Srbije u kategoriji do 12 godina. Šampion regiona je Nikola Jović (TAŽ). On je u finalu savladao Aleksu Stankovića, tenisera Topličanina iz Prokuplja. Rezultat je bio 2:0 u setovima (6/3, 7/6). Treće mesto su podelili teniseri niške akademije Aleksandar Žikić i Ognjen Milenović.
 
„Vredno sam radio tokom cele godine i ovo je samo potvrda tog rada i prethodnih rezultata. Super je da kao najbolji u regionu uđem u finiš ove godine.“ – istakao je Nikola Jović prilikom dodele priznanja i pehara.
 
Pored Nikole, teniseri i teniserke Teniske akademije Živković su u poslednjih nedelju dana postigli još nekoliko zapaženih rezultata. Stefan Skobelev je bio najbolji na Otvorenom prvenstvu Beograda za tenisere do 16 godina. Radi se o jakom turniru koji je okupio preko 30 tenisera. Natalija Nikolić i Mateja Milošević su bili najbolji u Nišu u konkurenciji do 14 godina, Anastasija Stoiljković je bila treća. Najmlađi članovi niške akademije su iskoristili slobodan vikend za prijateljski meč sa klubom „MTP“ iz Skoplja, pa je i završeno nerešeno. 
 
 

POZIV - SAJAM SPORTA 2018!

Datum objave: 19.11.2018. // Kategorija: Domaća scena
Dragi i poštovani,
 
U Hali 1 beogradskog sajma u Beogradu biće održana tradicionalna manifestacija Sajam sporta od 23 – 25. novembra 2018.
 
Teniski savez Srbije imao je prethodnih godina imao veoma posećenu prezentaciju. Posetioci su na veoma lepo uređenom štandu mogli da se upoznaju sa aktivnostima Teniskog saveza Srbije, uspesima naših tenisera i teniserki, kao i mogućnostima da se bave ovim sportom. Ne treba posebno isticati da su deca bila veoma zainteresovana i svojim pitanjima, zajedno s roditeljima, na sva postavljena pitanja dobili su veoma iscrpne odgovore, što je bila jedna od osnovnih namena sajma. Sve ono što im je bilo interesantno znatiželjnici su mogli da se obaveste iz prve ruke.
 
Kao i prethodnih godina i 2018. TSS će u toku Sajma sporta imati i štand i aktivacioni deo - teren za mini tenis
Svi igrači, teniski klubovi, teniski radnici u Srbiji, prijatelji TSS i ljubitelji ovog sporta su pozvani da učestvuju na Sajmu sporta na štandu TSS i mini tenis terenu gde bi  najmlađe posetioce naučili prvim teniskim koracima
 
Svi ste pozvani i dobro došli na Sajam sporta 2018. i TSS štand!
 
Hvala!
 
Vaš TSS
 
 

Čurovićevoj dubl trofej u Tunisu

Datum objave: 18.11.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije, 24 - godišnja Tamara Čurović osvojila je dubl trofej na takmičenju u Tunisu koje se igralo za nagradni fond od 15.000 dolara. 

Tamara je do titule došla u paru sa predstavnicom Holandije Dominik Karegat. One su u finalu savladale par Eklund, Malmkvist (FIN,SWE) 7:6(6), 6:1. 

Ovo je za Čurovićevu 20. dubl titula u dosadašnoj karijeri. 

 


Kostićeva osvojila singl trofej u Indiji

Datum objave: 18.11.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije, 24 - godišnja Natalija Kostić popela se na pobedničko postolje u singl konkurenciji takmičenja u indijskom mestu Muzafarnagar koji se igrao za nagradni fond od 25.000 dolara. 

Kostićeva je do titulee stigla bez izgubljenog seta, u finalu je odmerila snage sa Slovakinjom Terezom Mihalikovom koja je našoj teniserki meč predala kod vođstva Natalije od 6:2, 3:1.

Pobedom u Indiji Natalija je stigla do 11 profi titule u karijeri, ujedno i najveće do sada, kao i do plasmana u 300. najboljih na svetu, što će biti njen najbolji rang u dosadašnoj karijeri. 

 


Đoković za novi Masters trofej protiv Zvereva

Datum objave: 17.11.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser sveta i Srbije, 31 - godišnji Novak Đoković boriće se za novi trofej završnog Masters takmičenja u sezoni, ovaj put za 2018. 

U finalu Mastersa u Londonu Novak će odmeriti snage sa predstavnikom Nemačke Aleksanderom Zverevim. 

U polufinalu Novak je pregazio Južnoafrikanca Kevina Andersona 6:2, 6:2, dok je Zverev pobedio Švajcarca Rodžera Federera 7:5, 7:6(5). 

Đoković je u 2018. osvojio dve gren slem titule (Vimbldon i US Open), vratio se na prvo mesto ATP liste i sad ima priliku da na najlepši način završi ovu sezonu, osvajanjem još jednog Mastersa. 

Bravo!