Arhiva vesti - Sve vesti

Mia i Vuk šampioni Mastersa TSS za 2018. u konkurenciji do 12

Datum objave: 09.10.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak u Beogradu održan je završni Masters TSS za 2018. u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake. 

Kod devojčica trijumfovala je šampionka Srbije u konkurenciji do 12 Mia Ristić koja je u finalu bila bolja od Tare Mihaljević 6:0, 6:0. U polufinalu članica TK Bor Ristićeva pobedila je Milicu Popovski 6:1, 6:2, dok je Tara savladala Anastasiju Arsić 6:1, 6:3. 

Treće mesto osvojila je Milica savladavši Anastasiju 6:1, 6:2. 

U konkurenciji dečaka šampionski pehar podigao je Vuk Kruščić. On je u finalu bio bolji od Nikole Jovića 6:2, 6:1. U polufinalu Vuk je savaldao Davida Rakića 6:0, 6:1, dok je Nikola posle velike borbe pobedio Ognjena Milića 3:6, 6:4, 7:6(7). 

Treće mesto osvojio je Rakić kome je susret bez borbe predao Milić. 


Fatma osvojila evropsko zlato - Masters Tennis Europe u konkurenciji do 14

Datum objave: 07.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Reprezentativka Srbije, 14 - godišnja Fatma Idrizović osvojila je evropski tron u konkurenciji do 14 godina. 

Šampionka Srbije u konkurenciji do 14 i 16 briljirala je na završnom Mastersu Tennis Europe (do 14) koji je održan u italijanskom mestu Ređio Kalabrija. Bez izgubljenog seta naša mlada i velika nada osvojila je ovo takmičenje i time stala na krov Evrope. Masters je okupio osam najboljih teniserki Evrope u 2018. U borbi za zlato Fatma je kao prvi nosilac odmerila snage sa drugom kosturašicom, predstavnicom Bugarske Katerinom Dimitrovom i do slavlja došla rezultatom 7:6(5), 6:2. 

Treće mesto u konkurenciji juniora do 16 godina Masters Tennis Europe 2018. osvojio je naš reprezentativac Petar Teodorović kome je susret za treće mesto predao takođe naš reprezentativac Stefan Popović. 

Bravo!


Kostićeva osvojila dubl u Obidosu

Datum objave: 06.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Reprezentativka Srbije Natalija Kostić popela se na pobedničko postolje na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara koji se igrao u portugalskom Obidosu. 

Kostićeva je do trofeja stigla u paru sa Japankom Akiko Omae. One su u finalu savladale par Marcinkevica, Udvardi (LAT,HUN) 6:3, 4:6, 10:7. 

Pobedom u Obidosu Natalija je stigla do njene 11 titule u dublu, druge nagradnog fonda 25.000 dolara, dok u singlu ima deset osvojenih takmičenja iz fjučers serije. 


Milojević vicešampion u Kazahstanu

Datum objave: 06.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Nikola Milojević osvojio je naslov vicešampiona na turniru iz čelendžer serije koji se igrao za nagradni fond 50.000 dolara u kazahstanskom Almatiju. 

Nikola je u polufinalu savladao predstavnika BiH Mirzu Bašića 3:6, 7:6, 6:3, dok je u borbi za tron izgubio od prvog nosioca ovog takmičenja, Uzbekistanca Denisa Istomina 7:6(4), 6:7(5), 2:6. 

 


Fatma u borbi za naslov šampiona Starog kontinenta

Datum objave: 06.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka Srbije, 14 - godišnja Fatma Idrizović plasirala se u finale završnog Mastersa Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina koji se održava u italijanskom mestu Ređio Kalabrija. 

Kao prvi nosilac Fatma je stigla do završne borbe u kojoj će se za naslov šampiona Starog kontinenta u 2018. (konkurencija do 14) boriti protiv predstavnice Bugarske Katerine Dimitrove. U polufinalu višestruka šampiona Srbije i aktuelna u konkurenciji do 14 i 26 godina Idrizovićeva je savladala trećeg nosioca, predstavnicu Belorusije Aljonu Falei 6:3, 6:2. 

Reprezentativci Srbije u konkurenciji do 16 godina Stefan Popović i Petar Teodorović nisu uspeli da se plasiraju u finale Mastersa Tennis Europe u konkruenciji do 16 godina. Kao prvi nosilac Popović je u polufinalu izgubio od trećeg nosioca Bugarina Petra Nesterova 3:6, 6:67(3), dok je Petar izgubio od Letonca Daniela Linkunsa-Morozovsa 6:4, 4:6, 2:6. Popović i Teodorović boriće se jedan protiv drugog za bronzu. 

 

 


Fatma ubedljiva na startu Mastersa Tennis Europe

Datum objave: 06.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Višestruka šampionka Srbije, aktuelna u konkurenciji do 14 i 16 godina, velika mlada nada našeg tenisa Fatma Idrizović plasirala se u polufinale završsnog Mastersa Tennis Europe u konkurenciji do 14 koji se igra u italijanskom mestu Ređio Kalabrija. 

Kao prvi nosilac Fatma je na startu takmičenja savladala Italijanku Đorđiju Pedone 6:4, 6:3. U borbi za plasman u finale Idrizovićeva će odmeriti snage sa predstavnicom Belorusije, trećim nosiocem, Aljonom Falei.

 


Popović i Teodorović u polufinalu Mastersa Tennis Europe do 16

Datum objave: 05.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Pet mladih asova Srbije nalazi se u italijanskom mestu Ređio di Kalabrija na završnom Mastersu Tennis Europe (konkurencija do 14 i 16) koji se igra do 5. do 7. oktobra 2018. godine i okuplja osam najboljih u Evropi u sezoni. 
 
U konkurenciji do 14 godina Srbiju predstavlja Fatma Idrizović (višestruka šampionka Srbije, aktuelna šampionoa u konkurenciji do 14 i 16) i u prvom kolu odmeriće snage sa domaćom predstavnicom Đorđijom Pedone.  
 
U konkurenciji do 16 godina za evropski tron bore se: Stefan Popovic i Petar Teodorovic i devojčice Nikol Paleček i Darija Šuvirdjonkova.
 
Stefan Popović, koji je završio sezonu kao prvi na rang listi Race to Masters osvojivši dva prestižna takmičenja Tennis Europe u Barseloni, na Mastersu je postavljen za prvog nosioca. U prvom kolu imao je jako težak zadatak protiv predstavnika BiH Dražena Petrovića, a naš mladi as je do plasmana u polufinale stigao pobedom od 6:1, 5:7, 7:6(4). Za ulazak u finale boriće se protiv trećeg nosioca iz Bugarske Petra Nesterova. 
Petar Teodorović je u na startu Mastersa deklasirao drugog nosioca iz Ukrajine Vjačeslava Bjelinskog 6:3, 6:2. U polufinalu boriće se protiv Letonca Daniela Linkunsa-Morozovsa. 
 
Nikol Paleček koja je na Race Masters Tennis Europe listi podelila prvo mesto i briljirala u finišu sezone, osvojivši dva prestižna takmičenja Tennis Europe u Barseloni, na startu takmičenja u Ređio di Kalabriji izgubila je posle velike borbe od Čehinje Ane Pančartek 7:5, 0:6, 5:7.  
Poraz je na startu, takođe posle velike borbe, zabeležila i Darja Šuvirdjonkova. Darja se za plasman u polufinale borila protiv drugog nosioca, predstavnice Hrvatske Antonie Ružić koja je pobedila 5:7, 5:7. 
 

Završen treći teniski memorijal „Anastasija Beba Stajić“

Datum objave: 03.10.2018. // Kategorija: Domaća scena
Nevena i Stefan na pobedničkom postolju 
 
Na terenima teniske akademije „Bogdan Obradović“  održan je treći memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“. Ovaj memorijal prvi put organizovan je 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni. Organizuje se u spomen na tragično preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić  koja je život izgubila u saobraćanoj nesreći 2014. godine u Beogradu i sa ciljem da se ovaj ne mili događaj nikada ne ponovi, da se Beba nikada ne zaboravi i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna za mnoge živote, da prekine mlade živote kao što je bio i slučaj sa Anastasijom.
Kako prošle tako i ove godine turnir se igra u konkurenciji do 18 godina, prvi put I kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije, na terenima teniske akademije „Bogdan Obradović“  u Beogradu. 
U konkurenciji juniorki pobedu je odnela Nevena Kolarević koja je u finalu bila bolja od Simone Maksimović 6:1, 6:0. U polufinalu Nevena je pobedila Jovanu Cvetković 6:1, 6:1, dok je Simona savladala Milicu Radunović 6:4, 6:3. 
Kod juniora naslov šampiona poneo je Stefan Spasojević koji je u finalu bio bolji od Filipa Stipića 6:2, 6:0. U polufinalu Stefan je pobedio Đorđa Kurčubića 6:3, 3:6, 6:2, dok je Filip savladao Dušana Obradovića 6:4, 4:6, 7:6(2). 
Turnir je ove godine podržao i iza njega stao i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Bogdan Obradović.
„Pre tri godine Goran Stajić, otac tragično preminule Bebe izneo je predlog Teniskom savezu Beograda da se krene sa organizacijom memorijala, što je odmah prihvaćeno i dogovoreno da turnir iz godine u godinu raste, dobija na značaju i da za koju godinu postane međunarodni – ITF turnir do 18 godina. Sva tri turnira okupili su veliki broj takmičara, ove godine preko 100, turnir je obilovao dobrim, kvalitetnim mečevima. Glavni cilj ovog turnira je da očuvamo sećanje na Bebu, na anđela kakav je ona bila i da prenese poruku, da anđeli nikada ne umiru, da su uvek deo nas, ali i da pozovemo decu da se sklone sa ulica, da idu na sportske terene, da se bave sportom. Za decu i mlade sport predstavlja izvanrednu vaspitno – socijalizacijsku aktivnost kroz koju u ranoj dobi uče razne detalje koji će im pomoći u raznim životnim situacijama. Bavljenje sportom podstiče navike zdravog življenja, poboljšava društvenu aktivnost, uči disciplini i timskom radu, usvajanju moralnih vrednosti“ – zaključio je Obradović.
 

Macuri Masters TSB do 16

Datum objave: 03.10.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Agrimes održan je Masters Teniskog saveza Beograda za dečake u konkurenciji do 16 godina. 

Šampionski pehar osvojio je Milan Macura koji je u finalu bio bolji od Dušana Trunića 6:0, 6:4. U borbi za treće mesto posle velike borbe do pobede je došao Bojan Radoman u susretu sa Stefanom Malbašom, rezultatom 7:5, 4:6, 10:4. 

 


Savkovićevoj Masters TS Beograda do 12

Datum objave: 03.10.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Đukić  održan je Masters Teniskog saveza Beograda za 2018. u konkurenciji do 12 godina za devojčice. 

Pobednica Mastersa je Ana Savković koja je u finalu savladala Taru Mihaljević 6:3, 6:4. U borbi za treće mesto Anastasija Arsić bila je bolja od Teodore Šljivančanin 6:0, 6:2.