Arhiva vesti - Sve vesti

Varvara i Andrej osvojili OP Meridiana do 14

Datum objave: 29.10.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Meridiana u Novom Sadu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake, druga kategorija. 

Kod devojčica trijumfovala je Varvara Degtiareva koja je u finalu pobedila Vladu Ponomarenko 6:1, 6:3. U polufinalu Varvara je bila bolja od Tare Mihaljević 6:2, 7:5, dok je Vlada posle velike borbe savladala Andreu Galin 6:3, 4.6, 7:6(6). 

U konkruenciji dečaka na pobedničko postolje stao je Andrej Rajak koji je u finalu bio bolji od Petra Ćertića 6:1, 6:1. U polufinalu Andrej je pobedio Luku Uzelca 6:1, 6:2, dok je Petar savladao Luku Ilića 3:6, 6:4, 6:4. 

 


TK Crvena zvezda Ekipni šampion Srbije 2018. za seniore

Datum objave: 28.10.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK TAŽ u Nišu održano je Ekipno prvenstvo Srbije 2018. u konkurenciji seniora. 
 
Pobednički pehar i naslov šampiona države poneo je tim TK Crvena zvezda koji je u finalu savladao ekipu domaćina TK TAŽ rezultatom 4:3 (Aleksa Ćirić - Marko Tepavac  2:6, 1:6, Veljko Blagojević - Bodin Žarković 3:6, 2:6, Lazar Radenković - Aleksa Bućan 0:6, 6:0, 6:0, Veljko  Pejčić - Luka Marković 1:6, 3:6, Luka Stefanović - Ivan Bjelica 2:6, 2:6, dubl: Ćirić/Radenković - Tepavac/Bućan  6:4, 3:6, 6:4,  Blagojević/Milenković - Žarković/Marković 7:5, 5:7, 6:4. 
 
Na Ekipnom prvenstvu Srbije 2018. učestvovali su i timovi TK Gazela i TK Dinamo. U polufinalu TK CZ pobedio je ekipu TK Gazela 6:1, dok je TK TAŽ savladao tim TK Dinamo 4:3. 
 

Kecmanović vicešampion u Liužou

Datum objave: 28.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, 19 - godišnji Miomir Kecmanović nastavlja sa sjajnim partijama i rezultatima na ATP sceni. 

Protekle nedelje Kecmanović se takmičio na turniru iz čelendžer serije u kineskom Liužou (nagradni fond 50.000 dolara +H) gde je osvojio naslov vicešampiona. U borbi za trofej Miomir je posle velike borbe izgubio od prvog nosioca iz Moldavije, 98. na svetu Radu Albota 2:6, 6:4, 3:6. 

Kecmanović je trenutno na 149. mestu ATP liste, a rezultat iz Liužoa će mu doneti novi skok i najbolji rang do sada. U poslednjih mesec dana Miomir je odigrao tri polufinala jakih turnira iz čelendžer serije, kao i finale u Liužou. U 2018. nanizao je i veliki broj pobeda nad bivšim i sadašnjim članovima top 100 na svetu, među kojima je Amerikanac Tifo (45. na svetu).  

Naredne nedelje Kecmanović će se takmičiti na turniru iz čelendžer serije u Šenženu (75.000 dolara). 


Životićev bljesak na Maroko turneji

Datum objave: 28.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Reprezentativac Srbije, 16-godišnji Goran Životić ostvario je sjajne rezultate na ITF takmičenjima u konkurenciji do 18 godina koja su održana u Maroku. 

Pre nedelju dana Životić je osvojio ITF turniru u Kazablanci osvojio singl titulu, u finalu je savladao Mađara Zombora Velča 6:2, 6:0. 

Novo finale ove nedelje Goran je odigrao na takmičenju koje je održano u Rabatu. U borbi za novu titulu, četvrtu u sezoni 2018. naš mladi as izgubio je posle velike borbe od prvog nosioca ovog turnira, Marokanca Jasira Kilanija 2:6, 6:3, 6:4. 


Fatma od zlata!

Datum objave: 28.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Reprezentativka Srbije, 14-godišnja Fatma Idrizović nastavlja da beleži fantastične rezultate i meteorski uspon na Tennis Europe sceni. 

Nakon osvajanja Tennis Europe Mastersa u konkurenciji do 14 za 2018. godinu, Fatma je nastavlja šampionski pohod. Na takmičenju u Španiji - Torneo Internacional Cadete de Sanxenxo višestruka šampionka Srbije osvojila je i njenu šestu Tennis Europe titulu u ovj godini, drugu u konkruenciji do 16 godina. 

Idrizovićeva je na turniru u Španiji bila postavljena za prvog nosioca i taj naslov je i opravdala pobedom u finalu nad predstavnicom Makedonije Aleksandrom Simevom 6:1, 6:4. 

Bravo! 


Stojanovićeva vicešampion u Istanbulu

Datum objave: 28.10.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Nina Stojanović osvojila je naslov vicešampiona u obe konkurencije (singl i dubl) na turniru održanom u Istanbulu nagradong fonda 25.000 dolara. 

Nina je u singl konkurenciji u borbi za trofej izgubila od Rumunke Raluke Džordžijane Serban 2:6, 5:7. 

U dubl konkurenciji Stojanovićeva se takmičila u paru sa predstavnicom Hrvatske Terezom Mrdežom. One su u borbi za pobedničko postolje posle velike borbe izgubile od ruskog para Kazionova - Monova 3:6, 7:6(5), 6:10. 


EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE ZA TENISERE NA TAŽ TERENIMA

Datum objave: 26.10.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u petak 26. oktobra počinje završnica Ekipnog prvenstva Srbije u konkurenciji seniora. Turnir se održava u organizaciji Teniskog saveza Srbije (TSS). 
 
Na prvenstvu Srbije učestvovaće četiri najbolje rangirane ekipe. Pored Teniske akademije Živkovič, u završnici su se našli TK „Dinamo“ iz Pančeva, TK „Gazela“ iz Beograda i Crvena Zvezda. Igraju se mečevi u singl i dubl konkurenciji, a finale je na programu u subotu 27. oktobra. Za ekipu niške akademije nastupiće Aleksandar Đorđević, Stefan Milenković, Lazar Danić, Veljko Blagojević, Lazar Radenković, Veljko Pejčić, Luka Stefanović i Aleksa Ćirić. Program počinje u 10 sati i ulaz je slobodan. 
 
Tokom meseca oktobra teniseri i teniserke Teniske akademije Živković su postizali zapažene rezultate na brojnim turnirima. Lola Radivojević je osvojila prvo mesto u dublu i treće u singlu na međunarodnom turniru u Sofiji za teniserke do 16 godina. Lola je osvojila i vicešampionsku titula na završnom mastersu Teniskog saveza Srbije u istoj kategoriji, dok je na završnom mastersu do 12 godina Nikola Jović zauzeo drugo mesto. Značajne rezultate na domaćim turnirima postigli su i Natalija Nikolić, Andrea Marjanović, Danica Marjanović i Tara Žikić.
 

Nađa Nonković osvojila Masters TSB u konkurenciji do 16

Datum objave: 25.10.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TA Tipsarević održan je Masters Teniskog saveza Beograda u konkurenciji devojčica do 16 godina. Na pobedničko postolje popela se Nađa Nonković koja je u finalu savladala Anamariju Kovačević 6:1, 6:3.
U polufinalu Nađa je bila bolja od Teodore Vrućan 6:0, 6:0, dok je Anamarija pobedila Anđelu Vukčević 6:3, 6:1.
 
Treće mesto pripalo je Teodori kojoj je susret bez borbe predala Vukčevićeva. 
 

NIS FED KUP TIM SRBIJE SA TAKMIČENJIMA U 2019. KREĆE IZ VELIKE BRITANIJE

Datum objave: 18.10.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Novitet i u Fed kup takmičenju I grupe Evro-afričke zone! Nakon velikih  izmena koje će od 2019. godine doživeti Dejvis kup takmičenje, na sitne promene ITF se odlučio i kod lepše polovine. Zonsko takmičenje (samo Evro-afrička zona) je podeljeno u dve grupe, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćin prvog kola.
Nakon dugogodišnje prakse da se  Fed kup mečevi prvog kola I grupe Evro-afričke zone održavaju u jednom gradu (koji se prijavi da bude domaćin, ispunjava sve uslove ITF-a i bude odobren od strane istog), od 2019. ITF je rešio da ovu zonu podeli na dve grupe, A i B. Takmičenje je na programu od 6. do 9. februara 2019. godine. 
NIS Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin ove grupe koja okuplja osam ekipa biće grad Bat u Veliko Britaniji. 
Pored Srbije grupu B čine: Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija. 
 
Grupa A biće odigrana u poljskom mestu Zjelona Gora, a tamo će se po round robin sistemu takmičiti: Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska. 
 
Takmičenje u Batu i Zjelonoj Gori  odvijat će se po round robin sistemu. Osam (Bat) i sedam (Zjelona Gora) ekipa biće podeljeno u po dve grupe (A i B), svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč. 
Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020. 
 

Zimski Kalendar takmičenja TSS za sezonu 2018/19

Datum objave: 15.10.2018. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor TSS  je na elektronskoj sednici usvojio Zimski Kalendar takmičenja TSS za sezonu 2018/19.
 
Kalendar možete preuzeti ovde 
 
Konkursni uslovi za organizaciju zimskih takmičenja kalendara TSS ovde