Arhiva vesti - Sve vesti

Ekovel u znaku Romea

Datum objave: 21.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 14 godina za dečake, druga kategorija, održano je na terenima TK Ekovel. 

Šampionski pehar osvojio je Romeo Hadži-Mehmedović koji je u finalu pobedio Ognjena Gajića 6:3, 7:5. U polufinalu Romeo je bio bolji od Strahinje Ćejovića 6:0, 6:3, dok je Ognjen savladao Marka Vukobratovića 6:1, 7:5. 


Spasojević osvojio trofej na Partizanu

Datum objave: 20.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Partizan održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina za juniore, II kategorija. 

Naslov šampiona pripao je Stefanu Spasojeviću koji je u finalu savladao Jovana Ćirkovića 6:2, 6:4. U polufinalu Stefanu je meč bez borbe predao Andrija Nikić, dok je Jovan pobedio Luku Kalenića 6:1, 7:5. 


Dvanaestogodišnja Mia Ristić, član TK Bor iz  istoimenog grada, potvrdila je svoj talenat i ogroman teniski potencijal osvajanjem titule na Letnjem prevenstvu Srbije 2018. u konkurenciji do 12 godina. 
Krhka devojčica izuzetnog talenta iznenadila je stručnjake svojom fizičkom izdržljivošću, ali još više mentalnom snagom. Za neverovati je sa kakvom upornošću i snagom volje, pre svega, ova devojčica tempom melje svoje protivnice. 
U dosadašnjem delu takmičarske 2018. odigrala je četiri Tennis Europe takmičenja, isto toliko finala, od koji je dva završila u svoju korit. Pobedničke trofeje osvojila je u Prokuplju i Čačku, finala je igrala u Beogradu i Rakovniku. 
 

Teodora osvojila Haron

Datum objave: 19.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Haron u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina, II kategorija za juniorke. 

Trijumfovala je Teodora Vujičić koja je u finalu bila bolja od Mine Obradović 6:1, 6:0. U polufinalu Teodora je posle velike borbe savladala imenjakinju Teodoru Đokić 7:6(2), 1:6, 7:5, dok je Mina pobedila Tijanu Nikolić 6:1, 7:6(3). 


NAJBOLJE IZ SRBIJE NA TERENIMA TENISKOG SAVEZA SRBIJE

Datum objave: 19.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniskog saveza Srbije u okviru SC Novak od 16. do 22. jula živo. Slika prave teniske košnice. Najbolji igrači iz Srbije u konkurencijama do 12 i 18 godina pripremaju se za pojedinačna i ekipna prvenstva Evrope.
Igrači do 18 godina već za vikend zajedno sa svojim mlađim kolegama (konkurencija do 14) putuju na pojedinačna prvenstva Evrope u Klosters - Švajcarska (18 godina) i Most - Čečka Republika (14 godina).
 

Žikićeva pobeda u Sokobanji

Datum objave: 18.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK "Lapčević" u Sokobanji održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za dečake, II kategorija. 

Naslov šampiona poneo je Aleksandar Žikić koji je u finalu savladao Danila Jovanovića 6:3, 6:0. U polufinalu Žikić je bio bolji od Nemanje Stefanova 6:0, 6:0, dok je Jovanović pobedio Nikolu Stojkovića 6:0, 6:2. 


Nikoli trofej na Meridiani

Datum objave: 18.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Meridiana u Novom Sadu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za dečake I kategorija. 

Na pobedničko postolje stao je Nikola Radišić koji je u finalu pobedio Ognjena Jagrovića 6:4, 6:3. U polufinalu Nikola je bio bolji od Alekse Petkovića 6:2, 6:2, dok je Ognjen savladao Nikolu Matovića 7:5, 6:0. 


Anja najbolja u Somboru

Datum objave: 18.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Orange u Somboru održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za devojčice I kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Anja Vujović kojoj je u finalu meč kod rezultata 6:1, 2:0 predala Petra Konjikušić. U polufinalu Anja je bila bolja od Katarine Milošević 6:0, 6:2, dok je Petra savladala Dunju Kulpinac 6:1, 7:5. 


Zekić: "San mi je da igram za Srbiju u Dejvis kupu pred punom Arenom"

Datum objave: 16.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Uporan, istrajan, veliki borac, teniski znalac koji poraze ne priznaje, pa makar oni bili i na samom treningu. Narodski rečeno - žilav, jak dečko. Takav je naš 13 – godišnji Nikola Zekić, teniser koji je skrenuo pažnju teniskih stručnjaka kada je osvojio državno prvenstvo. I to na briljantan način. Startovao je u kvalifikacijama, probijao se, ostavljao rivale za sobom i stigao do titule. Naravno, takav uspeh ne može i ne sme da ostane nezapažen. Usledio je i poziv u reprezentaciju Srbije. Tako se ovaj momak iz Republike Srpske našao u žiži teniskog miljea Srbije. TS Srbije je maksimalno, prema svojim mogućnostima, stao iza talentovanog dečaka, pa se očekuju brzi i skoriji uspesi i na juniorskoj međunarodnoj sceni.
 
Iza sebe već ima Tennis Europe trofeje, a imao je priliku i da igra u čuvenoj Londonskoj Q2 Areni u vreme završnog Mastersa na turniru mladih nada Starog kontinenta. 
 

Novak Đoković šampion Vimbldona 2018.

Datum objave: 15.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser Srbije i jedan od najboljih u istoriji belog sporta Novak Đoković osvojio je 13 gren slem trofej u karijeri, četvrti na vimbldonskoj travi. 

Do novog naslova šampiona Vimbldona Novak je stigao briljantnim partijama, od kojih je svakako finalna borba bila jedna od najboljih. U finalu Đoković je bez izgubljenog seta stigao do trijumfa nad teniserom iz Južne Afrikev Kevinom Andersonom 6:2, 6:2, 7:6(3). 

Trijumfom na gren slem turniru u Londonu, Novak se na najlepši mogući način vratio na scenu pobedničkih postolja sa kojih nije silazio godinama unazad, osim 2017.  kada ga je povreda lakta sprečila da se takmiči, zbog koje je morao na dugu pauzu. 

Bravo Novače!