Arhiva vesti - Sve vesti

U ITF su danas (10.aprila.2013) selektori Fed kup timova poslali zvanične  nominacije  za  mečeve plej ofa Fed kupa Svetske grupe, koji se održavaju od 20. i 21. aprila 2013. godine.

NIS Fed kup reprezentacija Srbije u plej  ofu gostovaće reprezentaciji Nemacke u gradu Stutgartu.

NEMACKA -  SRBIJA

Porse Arena, Stutgart, Clay, Indor


Sastav NIS reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Dejan Vranes: Ana Ivanovic, Bojana Jovanovski, Vesna Dolonc i Aleksandra Krunic. 




VAŽNO OBAVEŠTENJE - PROMENA BROJEVA TELEFONA U TSS

Datum objave: 10.04.2013. // Kategorija: Vesti

POŠTOVANI,

 

OBAVEŠTAVAMO VAS DA SU BROJEVI TELEFONA U TENISKOM SAVEZU PROMENJENI. 

NOVI BROJ TELEFONA U SEKRETARIJATU JE: +38111 7121898

BROJ FAXA +38111 7121899


Srbija protiv Kanade u polufinalu Dejvis kupa

Datum objave: 08.04.2013. // Kategorija: Vesti

tim_srbije_pobeda6

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije ostvarila je sjajan uspeh. U četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa salvadala je proteklog vikenda domaćina, selekciju SAD u gradu Bojsi sa 3:1 i time se plasirala u polufinale ovog takmičenja za 2013. godinu. Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Sema Kverija sa 7:5, 6:7, 6:1, 6:0 i doneo reprezentaciji Srbije treći, pobedonosni poen nad selekcijom SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa. On je borbu za polufinale otvorio pobedom nad Džonom Iznerom (7:6(5), 6:2, 7:5), da bi Kveri bio bolji od Viktora Troickog (7:6, 3:6, 4:6, 6:1, 6:4), a onda je tandem Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac u epskom meču srušio najbolji dubl sveta, braću Boba i Majka Brajana i otvorio Srbiji vrata polufinala.

tim_srbije_pobeda9

Srbija će u polufinalu biti domaćin reprezentaciji Kanade koja je u četvrtfinalu pobedila Italiju 3:2. Meč između Srbije i Kanade na programu je od 13. do 15. septembra 2013. godine. 

nis_davis_cup_tim_srbije_pobeda



DAVIS CUP: SAD - SRBIJA 1:3

Datum objave: 08.04.2013. // Kategorija: Vesti

Petak, 05.04.2013. dva singl meča: 

pobeda_Nole44

Džon Izner - Novak Đoković 6:7(5), 2:6, 5:7 

Viktor_Kveri

Sem Kveri - Viktor Troicki 7:6(1), 3:6, 4:6, 6:1, 6:4

dubl_pobeda

dubl: Bob i Majk Brajan - Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac 6:7(5), 6;7(1), 7:5, 6:4, 13:15

nis_davis_cup_tim_srbije_pobeda5

Sem Kveri - Novak Đoković 5:7, 7:6(4), 6:1, 6:0

tim_srbije_pobeda2


Pobeda Dabića

Datum objave: 07.04.2013. // Kategorija: Vesti

dabic

Na terenima TK Sani u Beogradu održano je otvoreno prvenstvo SANI prve kategorije u konkurenciji do 14 godina. Šampionski trofej otišao je u ruke Miloša Dabića, člana TK Agrimes koji je u finalu savladao Mihaila Nedića, člana TK Spin 2:6, 7:5, 6:4. 


VAŽNA INFORMACIJA - OTKAZANI REGIONALNI TURNIRI

Datum objave: 05.04.2013. // Kategorija: Vesti

Zbog loših vremenski uslova u koji vladaju u našoj zemlji otkazani su regionalni turnir treće kategorije OP Subotice i OP Lučana u konkurenciji do 12 godina. Ovi turniri su bili predvidjeni da se igraju ovog vikenda, sa početkom 06. aprila 2013. godine. 

Novi termin održavanja turnira Otvoreno prvenstvo Subotice je 20. april 2013. a OP Lučani prolongiran je za 18. maj 2013. godine. 



Impresivna Jovana Jakšić

Datum objave: 03.04.2013. // Kategorija: Vesti

IMG-20130402-WA004

Mlada teniserka Srbije Jovana Jakšić nastavila je sa sjajnim partijama na WTA turniru u Montereju. Nakon briljantih partija koje je pružila u kvalifikacijama i prvi put u karijeri se plasirala u glavni turnir WTA takmičenja, Jovana je ostvarila još jednu pobedu. U prvom kolu glavnog takmičenja Jakšićeva je nakon velike borbe savladala predstavnicu Rusije Veru Duševinu 4:6, 7:6, 7:6. 

Izuzetan pocetak sezone. Koliko si zadovoljna? Kakve su ti ambicije za 2013. godinu?

"Od početka 2013. nanizala sam dosta dobrih rezultata, pobeda i veoma sam zadovoljna postignutim, a naročito ovim uspehom na WTA turniru u Montereju. Poslednji rezultati su mi mnogo doprineli samopouzdanju i daju mi snage da se trudim da nastavim da što bolje igram u nastavku sezone. Želja mi je da se plasiram među 150 najboljih na WTA listi do kraja ove godine i da igram kvalifikacije Gren slem takmičenja i to već ovoj sezoni" - kaže Jovana. 

Koji je turnir (meč) Jovani ove godine ostao u posebnom sećanju?
 
" Posle današnjeg meča sa Duševinom ne mogu da se setim ni jednog drugog, ovaj je za mene zaista poseban!

Na čemu još moras da radiš kako bi napredovala? Planovi u nastavku sezone (turniri)?


"Moram još mnogo da radim na svim elementima jer stvarno imam prostora za napredak u svemu. Sada to stvarno ne znam da kažem jer ovim turniriom se mnogo toga menja, ali ću naravno igrati turnire jačih kategorija - 25 ,50 hiljada.., a verovatno i još koji WTA - zaključila je Jakšićeva. 

U narednom kolu WTA turniru u Montereju Jovana će se sastati sa ruskinjom Marijom Kirilenko. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20130402-WA005

IMG-20130402-WA008


predraw_konferencija_nis_daivs_cup_reprezentacije_Srbije
Reprezentacija Srbije priprema se u Bojsiju za četvrtfinalni duel Dejvis kupa sa Sjedinjenim Američkim Državama.
Mečevi će se igrati od 5. do 7. aprila, a u našem timu svi su optimisti da mogu do plasmana u naredno kolo.

Srbija je 2010. godine bila pobednik Dejvis kupa, što je Novak Đoković ocenio kao najlepši trenutak karijere i nešto što bi voleo da ponovi.
"Srbija je osvojila Dejvis kup 2010. godine i to je jedno od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Osvojio sam Vimbldon, došao do prvog mesta na ATP listi, ali ništa ne može da se meri sa pobedama koje donosiš svojoj zemlji. Pokušaćemo da oživimo uspomene, koje smo imali u finalu protiv Francuske", rekao je Đoković na pre-draw konferenciji NIS Dejvis kup reprezentacije Srbije za medije uoči duela u petak.
On je dodao da zna kakvi ga uslovi očekuju u Bojsiju i da je maksimalno motivisan da reprezentaciji donese pobedu.

"SAD su najuspešnija zemlja u Dejvis kupu, imaju dugu tradiciju u tenisu i dosta dobrih igrača. Kveri i Izner su lideri tima, a tu su i braća Brajan, najbolji dubl na svatu ikada. Veoma su jaki, izabrali su uslove i nadmorsku visinu za koje misle da može da im pomogne. Igrali smo u ovakvim uslovima, znamo šta nas očekuje. Maksimalno smo motivisani da igramo i našoj zemlji donesemo pobedu", istakao je prvi teniser sveta.

predraw_konferencija_nis_davis_cup_reprezentacije_Srbije3
"Uživamo u svemu i zabavljamo se kao i uvek kada se okupimo zbog reprezentacije. Novakov povratak je vrlo bitan jer je on najznačajniji sportista u istoriji naše zemlje i uradio je mnogo za Srbiju. Što se mene tiče, ukoliko bude potrebno, igraću sva tri dana jer se osećam sveže i spremno, ali konačnu odluku o tome ko će se pridružiti Nenadu Zimonjiću u dublu donećemo u zavisnosti od rezultata prvog dana
- samouveren je VIktor Troicki drugi adut Srbije u četvrtfinalnom meču.
predraw_konferencija_nis_davis_cup_reprezentacije_Srbije12
Najbolji dubl igrač naše reprezentacije Nenad Zimonjić veruje da Srbija sa iskustvom koje ima, može da ponovi uspeh iz 2010. godine.
"Verujem da sa Novakom, koji je najbolji teniser na svetu, i iskustvom koje imamo, možemo da ponovimo taj uspeh. Uostalom, zato smo ovde. Imamo dobar tim i verujem da možemo da igramo sa svima, bez obzira na protivnika i domaći ili gostujući teren", rekao je Zimonjić.
"Moramo da iskoristimo period kada Srbija ima mnogo uspešnih tenisera. Ko zna kada ćemo ponovo imati ovakvu generaciju, možda nikada", dodao je najiskusniji teniser NIS Dejvis kup reprezentacije.
Zimonjić je napomenuo da očekuje teške duele, posebno u subotu kada će na megdan izaći najboljem svetskom dublu, braći Majku i Bobu Brajanu.
"Braća Brajan ne prave previše grešaka, dobro pokrivaju teren, odlično se međusobno pomažu prilikom serviranja, igraju zajedno od rođenja i zato su najbolji. Oni su definitivno favoriti, ali ulazimo u meč sa verom da možemo da pobedimo. Mislim da imamo dobar tim, bez ozbira s kim ću nastupiti", objasnio je Zimonjić.
Žreb ovog četvrtfinalnog duela održaće se u četvrtak u 20 sati po srpskom vremenu, a srpski teniseri nadaju se podršci sunarodnika koji žive u Čikagu i okolini.
Serbian_team_with_Archimandrite_Nektarios
Naš nacionalni tim je imao i susret sa arhimandritom Nektariosom, sveštenikom Grčke pravoslavne crkve,
koji je poznat kao veliki prijatelj srpskog naroda i koji je u više navrata pomagao srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.
Novak_na_stadionu2
Novak_na_stadionu3
Novak Đoković, u društvu članova stručnog štaba, posetio je obližnji 'Bronko' stadion, kapaciteta 80.000 gledalaca, a koji se izdvaja i po činjenici da je jedini sa plavom travom u SAD.

NIS Dejvis kup reprezentativci Srbije vredno treniraju u Bojsiju

Datum objave: 02.04.2013. // Kategorija: Vesti

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2013. GODINU: USA – SRBIJA (TACO BELL  ARENA, BOISE  05 – 07. APRIL 2013)

trening_NIS_dejvis_kup_tim_Srbije17

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije treći dan  boravi u gradu Bojsi, država Ajdaho (Amerika) gde vredno rade i pripremaju se za meč četvrtfinala Svetske grupe 2013. Koji će igrati protiv domaćina, selekcije SAD. Tim Srbije je kompletiran sinoć (nedelja veće 31.03.2013) kada su se ostatku tima pridružili Viktor Troicki i Nenad Zimonjić. U petak veće po lokalnom vremenu iz Beograda su doputovali selektor Bogdan Obradović, igrači – Ilija Bozoljac i Filip Krajinović i ostatak stučnog štaba, u subotu veće u Bojsi su stigli Novak Đoković, Dušan Vemić i Miljan Amanović.

Novak_trening_drugi_dan

Viktor_trening3

Danas (ponedeljak 01. April 2013) u kompletnom sastavu NIS Dejvis kup tim Srbije trenirao je punom parom u Taco Bell Areni. Pored teniskih treninga i kondicije naši reprezentativci su igrali i basket, stoni tenis i bilijar, koji su ima na raspolaganju u sklopu ambijenta koji im je na raspologanju u Taco Bell Areni. Domaćin se potrudio da srpski tim ima sjajne uslove za rad i boravak u Bojsiju.

trening_Novak_i_Viktor8

„Znamo da su Sjedinjene Američke Države kvalitetna reprezentacija, poštujemo ih i ne sumnjamo u njihov kvalitet. Ipak, smatram da smo u prednosti prvenstveno zbog iskustva jer smo 2010. osvojili ovo takmičenje što je tada dalo veliku radost i donelo novu dimenziju našim karijerama. Kao i uvek u našem timu atmosfera je fantastična, timski duh je na nivou i nadam se da će nas nositi do pobede. Mnogo je lakše pružiti maksimum u takvim uslovima. Znamo šta nas čeka, svesni smo da 830 metara nadmorske visine može mnogo da utiče na razvoj situacije na terenu, zapravo, utiče na kontrolu loptice koja mnogo brže i nekontrolisanije prolazi kroz vazduh i samim tim je jako bitno održavati koncentaraciju od prvog do poslednjeg poena. Stigli smo i nešto ranije na pripreme u odnosu na prethodne duele. Dobro je što ćemo provesti malo više vremena zajedno, nego u nekim od ranijih susreta. To nam daje priliku da izgradimo pravu atmosferu i energiju koja će nas voditi do trijumfa“ - zaključuje najbolji teniser sveta Novak Đoković.

u_Boise_doputovali_Troicki_i_Zimonjic

Pobednik je prva ekipa koja zabeleži tri pobede, igraju se dva singla u petak, dubl u subotu i potom u nedelju opet pojedinačni mečevi. Bolji ide u polufinale na susret sa Kanadom ili Italijom.

ilija_i_filip3

Viktor_trening2

Zimonjic19